آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هیچ گاه نباید فضاسازیهای پیرامونی در اتخاذ روشهای سالمی که دیوان محاسبات برای رسیدن به انضباط مالی در کشور دارد خللی ایجاد کند، گفت: «این دیوان به عنوان یک مرجع ملی نگاه بخشی، سیاسی یا گروهی ندارد».
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه در اولین همایش حسابرسی عملکرد که در محل مرکز همایشهای صدا و سیما با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، اعضای دیوان محاسبات، اساتید دانشگاه و جمعی از میهمانان خارجی برگزار شد این همایش را گامی مثبت برای بهبود نحوه حسابرسی در کشور دانست.
علی لاریجانی با بیان اینکه دیوان محاسبات به عنوان مرجع رسیدگی حسابرسی در کشور با نحوه عملکرد خود بایستی نقش خود را به عنوان میزان و شاخصی برای همه بخشهای حکومتی در کشور تثبیت کند، افزود: «این دیوان محل رجوع برای رسیدگی به دستگاههای کشور از نظر انضباط مالی است».
لاریجانی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات به هیچ وجه قصد مچ گیری ندارد، عنوان کرد: «عملکرد دیوان محاسبات یک نظارت هدایتگرانه برای بهبود وضع مالی در کشور است که البته شاید برخی از دستگاهها آن را نپسندند و حالت ذیقی به آنها دست دهد».
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «دیوان محاسبات کشور یک مرجع ملی است و نگاه آن بخشی، سیاسی یا گروهی نیست بلکه نگاهی ملی است که قصد اصلاح مسیر و نحوه بهتر رسیدن به هدفها و ایجاد انضباط مالی را در کشور دارد».
وی ادامه داد: «بنابراین مناقشه در آن وجهی ندارد ولی امکان دارد اشکالی در آن وجود داشته باشد که باید رفع شود اما نهایتا سندی که ارائه می دهد قابل مناقشه نیست».
لاریجانی تصریح کرد: «مبنای عمل دیوان محاسبات کشور حق و قانون است و هیچ مناقشه ای نباید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد که اگر غیر از این باشد دیوان محاسبات کشور از جایگاه ملی خود سقوط خواهد کرد».
وی با تاکید براینکه دیوان محاسبات کشور باید صرفا بر اساس قانون پاسخگو باشد که این باعث انضباط مالی کشور خواهد شد، گفت: «هیچ گاه نباید فضاسازیهای پیرامونی در اتخاذ روشهای سالمی که دیوان محاسبات برای رسیدن به انضباط مالی در کشور دارد خللی ایجاد کند».
رئیس مجلس با اشاره به آغاز کار دیوان محاسبات عنوان کرد: «از ابتدا که کار دیوان محاسبات آغاز شد همیشه با تاخیر در ارائه گزارشهای آن مواجه بوده ایم که البته نوع کار اقتضا میکرد که چنین تاخیری را بپذیریم اما باید این نکته را نیز یادآور شد که گزارشات صرفا تخلفات را نشان میداد و روشهای اصلاح مسیر کمتر در آن به چشم میخورد».
وی با بیان اینکه مسیر جدید دیوان محاسبات از سوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برگزیده و مورد حمایت قرار گرفته است، گفت: «در این مسیر فاصله ارائه گزارشات دیوان محاسبات کشور در بررسی بودجه و برنامهها کوتاه شده است و اگر نظارت همزمان از بخشهای مالی کشور صورت گیرد بسیار مثمر ثمر خواهد بود».
لاریجانی با تاکید بر اینکه با افرادی که تخلف میکنند باید برخورد شود گفت: «البته اکثر افراد یا تجاهل میکنند یا فکر میکنند اگر کاری را که مصلحت می دانند انجام دهند تاوانی ندارد در حالی که متاسفانه این مسئله بی انضباطی و بی قانونی را در کشور رایج میکند».
رئیس مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات را باید در جایگاهی قرار داد که نظارت دقیق و مشفقانه داشته باشد گفت: «تداوم این روند خیل تخلفات انبوهی را که گزارش میشود کاهش میدهد».
وی ادامه داد: «تاکنون مجموعه قوانین کشور یک نوع بررسی مسائل مالی بوده است که خیلی به عملکرد و کارآمدی سیستم کاری ندارد که مثلا آیا بهترین استفاده از منابع صورت گرفته و یا اینکه بهرهوری سیستم خوب بوده است یا خیر اما دیوان محاسبات کشور در شرایط فعلی با بهبود روشها کار خود را دنبال خواهد کرد».
لاریجانی در بخش دیگری ازسخنانش با اشاره به اینکه انسان موجودی هدف دار است که ممکن است هدف و یا روشهای اصول به این اهداف را درست انتخاب نکند، گفت: «وقتی برای سلوک افراد مراقبه و محاسبه را لازم میدانیم برای این مسئله نیز باید مراقبه کنیم تا به هدفی برسیم ضمن اینکه میباید هر روز عملکردمان را محاسبه نماییم و برای بهبود وضع خود شروطی قائل شویم که چگونه اصلاح مسیر صورت گیرد».
رئیس مجلس با بیان اینکه کار این همایش در مسیر بهبود شرایط است، گفت: «البته اینکه قوانین چنین وضعی را برای دیوان محاسبات کشور ایجاد کنند باید برای آن فکر کرد چون در قانون نظارت بر حسن اجرای امور بر عهده قوه قضائیه است درعین حالی که آنها سازوکار دقیق دیوان محاسبات کشور را برای بررسی عملکرد دستگاهها ندارند».
وی افزود: «بنابراین باید مرجع ملی تعریف کنیم که ضمن قانونمندی با توجه به نیازهای جامعه وجودش در مجلس امکانپذیر باشد».
لاریجانی با تاکید براینکه ظرفیت دیوان محاسبات کشور باید فراگیرتر از گذشته باشد، گفت: «دیوان محاسبات کشور به دلیل اینکه از پشتیبانی مجلس شورای اسلامی برخوردار است جایگاه رفیعی دارد چرا که از حقوق ملت دفاع میکند و توسعه و بسط آن به نفع کشور هم از بعد حکومتی و هم از بعد ملی خواهد بود».
رئیس مجلس در پایان با دعوت از کارشناسان و نخبگان برای ارائه پیشنهاداتشان در راستای اصلاح قانون اظهار امیدواری کرد شاهد ظرفیتهایی باشیم که تصمیم سازان را در کشور هدایت کند.