افزایش آگاهی و اطلاعات میتواند به افراد کمک کند تا زودتر سرطان را درمان کنند و نیاز به مراقبت دارویی و پزشکی و با امکانات بالایی جهت این افراد در کل جهان فراهم شود تا قدم مثبتی در این مسیر بردارند.
انواع مواد سرطانزا:
مواد سرطانزای فیزیکی (اشعه فرابنفش و یونساز)
مواد سرطانزای بیولوژیکی (باکتریها و ویروسها و انگلها)
مواد سرطانزای شیمیایی ( آفتکشها، مواد شیمیایی به کار رفته در صنایع غذایی)
عوامل خطر افزایش سرطان:
مصرف تنباکو و دخانیات
مصرف مشروبات الکلی
رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذاهای فرآوری شده بیش از اندازه
عدم تحرک و فعالیت بدنی و چاقی
قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا
قرارگیری در معرض پرتوها و نور خورشید
ویروس ها (هپاتیت B، Cو ویروس پاپیلومای انسانی یاHPV)
علایم هشداردهنده: خستگی، درد مبهم، تعریق شدید شبانه،کاهش وزن بی دلیل، توده یا تورم غیرمعمول، خونریزی بی دلیل، تغییرات پوستی، مشکلات گوارشی و مشکلات بلع، بی اشتهایی، صدای خشن، سرفه یا تنگی نفس، تغییر اجابت مزاج، زخم دهان مداوم، تغییرات غیر معمول سینه، نفخ مداوم
اقداماتی جهت پیشگیری از بروز سرطان:
توصیه شده است که به منظور پیشگیری از بروز سرطان، از مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای ناسالم و گوشت قرمز خودداری کنید و به جای آن مصرف میوه، سبزیجات و غذاهای دریایی را افزایش دهید. همچنین، شاخص توده بدنی (BMI) خود را در محدوده مناسب حفظ کنید زیرا اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان سینه و سرطان آندومتر را افزایش میدهد. لازم است افراد به صورت منظم معاینه شوند و آزمایشهای مرتبط و لازم در رابطه با سرطان را انجام دهند. این کار احتمال بروز سرطان را کاهش نمیدهد، اما به تشخیص و درمان به موقع آن کمک میکند.