آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه گفت: «گروههای سیاسی نباید از اصل رقابت سازنده و نقد منصفانه در اداره کشور غافل شوند».
غلامعلی دهقان در گفتگو با مهر، با بیان این مطلب و با اشاره به ایجاد فضای بدبینی در میان گروههای سیاسی، پس از انتخابات اخیر در کشور افزود: «در حالی این فضای بدبینانه در کشور حاکم شد که تاکید امام راحل(ره) در پیام منشور برادری به حضور متنوع جریانهای فکری و سیاسی درون نظام است».
وی اضافه کرد: «بنیانگذار انقلاب اسلامی در این پیام اصل اختلاف سلیقه و اختلاف نظر جناحی را پذیرفتهاند اما گسترش روحیه خشونت و غلبه هوای نفس را در نزاعهای سیاسی را رد کردهاند».
به اعتقاد این فعال سیاسی، در شرایط فعلی جناحهای سیاسی باید همچنان به پیام امام راحل در منشور برادری، وفادار باشند و اصل رقابت سازنده و نقد منصفانه را در اداره کشور را بپذیرند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه افزود: «طرفین اختلافات در کشور باید اولویت و ترجیح منافع ملی بر منافع جناحی را در دستور کار خود قرار دهند».
وی افزود: «در شرایط حساس کنونی، گروههای سیاسی کشور باید با پذیرش قانون و تمامی اصول آن بدون تقدم و تاخر در راستای تحقق منافع ملی گام بردارند و فضای مسالمتآمیزی را در عرصه سیاسی کشور ایجاد کنند».
این فعال سیاسی با تاکید بر ضرورت ایجاد فضای آرامش در کشور از سوی سران جناحهای مختلف سیاسی، تصریح کرد: «سران جناحها باید برای حل و فصل اختلافات با توجه به ملاک قراردادن شخصیتهای ملی مستقل و فراجناحی، به خواستههای حداقلی و نفی حداکثری در اداره امور کشور توجه کنند».
سخنگوی دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه، جلوگیری از دخالت نفسانیات و رجحان عقلانیت در تصمیمگیریهای جناحی و ملی را از جمله مواردی خواند که میتواند به منجر به ایجاد وحدت و نزدیکی میان جریانهای سیاسی شود.
دهقان اظهارداشت: «گروههای سیاسی و طرفین اختلافات باید از کوبیدن بر طبل بدبینی و اختلاف بپرهیزند، چرا که تاریخ صد ساله ایران نشان داده که افراد نفوذی نقش مهمی در دامن زدن به اختلافات داشتهاند که از جمله آن میتوان به بازار داغ اختلافات در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد».
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه وحدت میان جناحها و گروههای سیاسی را از ضرورتهای نظام عنوان کرد و افزود: «برای تحقق عملی استراتژی وحدت ملی در عرصههای سیاسی کشور باید موانع این موضوع را شناسایی و با رفع آن به ایجاد و گسترش وحدت نسبی میان جناحهای سیاسی، پرداخت».
این فعال سیاسی گفت: «واقعیت این است که عرصه سیاسی کشور که در روزهای قبل از انتخابات تبدیل به یک جامعه سیاسی کاملاً رقابتی شده بود، پس از انتخابات از آن وضعیت خارج شد و حالت تقابلی به خود گرفت که نوعی بدبینی سیاسی میان جریانات فکری و سیاسی که سابقه وفاداری به نظام داشتند و بارها و بارها این وفاداری را اثبات کردند، ایجاد شد».
وی با اشاره به بروز این بدبینی در جامعه، گفت: «برخی جریانات با بدبینی به نتایج انتخابات، این اصل را زیر سئوال بردند و جریان دیگر با نیز همین نگرش بدبینانه با نسبت دادن بخش اندک اغتشاشگران به یک جریان فکری و سیاسی درون نظام، فضای بدبینانه را تعمیم و گسترش داد».
دهقان تاکید کرد: «برای ایجاد وحدت در جامعه و بروز همبستگی نسبی میان گروههای سیاسی فعال در کشور باید از این فضای بدبینی فاصله بگیریم و با توجه بیشتر به پیام امام راحل(ره) در منشور برادری، آرامش را به جامعه بازگردانیم».