کد خبر: ۹۳۵۸۹
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۵

تداوم قانون شکنی دولت در واردات بنزین و گازوئیل

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس سیاسی:احمد توکلی نماینده منتقد دولت که امروز از پاسخ های وزیر نفت به سوال خود درباره چرایی واردات بنزین قانع نشده بود اعلام کرد که دولت همچنان به قانون‌شكنی خود در خصوص واردات بنزین و گازوئیل ادامه می‌دهد . 

در جلسه علنی روز یكشنبه سوال احمد توكلی نماینده تهران از وزیر نفت مبنی بر علت واردات بنزین و توزیع آن در كشور از طریق سیستم كارتی مطرح شد. 

عماد حسینی سوال سخنگوی كمیسیون انرژی گزارش این كمیسیون را قرائت كرد و از قانع نشدن نمایندگان در خصوص پاسخ وزیر نفت به این سوال خبر داد. 

گفتنی است كسری بنزین در كشور، پایین بودن كیفیت بنزین داخلی، اثر تورمی كه بر اقشار كم‌درآمد نیز تاثیرگذار است، هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم، عدم اجرای لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها، دلایل وزیر نفت مبنی بر علت واردات بنزین و توزیع آن در كشور از طریق سیستم كاری مطرح نمود. 

سوال كلی احمد توكلی از وزیر نفت این است كه اجرای بند (612) قانون بودجه سال 1388 كل كشور با توجه به سهمیه‌بندی 6 ماهه خودروهای شخصی و میزان واردات بنزین چگونه عملی است؟
مسعود میركاظمی وزیر نفت در پاسخ به سوال احمد توكلی نماینده تهران گفت: در 29 اسفندماه، این موضوع به دولت ابلاغ شده كه باید بنزین وارداتی را به نرخ آزاد عرضه كنید و این به این معنا است كه ما در 30 اسفندماه حدود 2 میلیارد و 700 میلیون لیتر بنزین ذخیره در كارت‌ها داشتند كه برای نوروز نگه داشته بودند. 

وزیر نفت ادامه داد: در واقع از 5/44 میلیون تولیدی كه داریم و 5/22 میلیون كه وارد می‌شود كل مصرف ما را تشكیل می‌دهد كه اگر میزان شارژ در كارت‌ها را آخر سال انتقال می‌دادیم به سال بعد و میزان واردات را كم می‌كردیم كمتر از 25 لیتر به خودروهای شخصی و 8 لیتر به موتورسیكلت می‌رسید و شما توجه كنید. اگر ابتدای سال این اتفاق می‌افتاد چه نتایجی را به همراه داشت و از آنجا كه شكل‌های حمایتی نیز دیده نشده بود مشكلاتی را ایجاد كرد. 

میركاظمی با اشاره به حضور خود در وزارت نفت در شهریورماه تصریح كرد: تلاش كردم در این مدت این موضوع را در دولت دنبال كنم تا به شكل متمم یا اصلاحیه این مساله حل شود. دوستان مطرح می‌كردند اگر بخواهیم محاسبه مابه‌التفاوت داشته باشیم باید صبر كنیم هدفمند كردن یارانه‌ها تصویب و مشخص شود دقیقا ما 3 یا 4 میلیارد دلار برای واردات بنزین نیاز داریم و به همین دلیل این موضوع تا امروز ادامه یافته كه امیدواریم با تعیین تكلیف یارانه‌ها این موضوع با تفاهم مناسبی حل شود. 

وزیر نفت توزیع بنزین وارداتی براساس قیمت آزاد را موجب افزایش 11 تا 15 درصدی تورم دانست و اظهار داشت: علت این است كه ما هیچ مدیریتی برای كاهش اثرات آن نداشتیم. 

وی تصریح كرد: امیدواریم بتوانیم مساله بنزین را به گونه‌ای حل كنیم كه حداقل فشار را به مردم داشته باشیم. 

احمد توكلی رئیس مركز پژوهش‌های مجلس پس از این توضیحات مختصر وزیر نفت به سوال مطرح شده خود اشاره كرد و افزود: در سال 86 لایحه قانون بودجه دولت را موظف كرده بود كه بیش از 8/3 میلیون دلار بنزین و گازوئیل وارد نكند و از منابع عمومی استفاده نكند و سه سال متوالی است كه این قانون در مصوبه مجلس نادیده گرفته می‌شود. 

وی یادآور شد: در سال 86 متاسفانه 8/5 میلیون دلار بنزین و گازوئیل وارد شد و پاسخ دولت در تذكرات مكرری كه داده شده این بود كه ما از منابع شركت نفت استفاده كردیم نه از منابع عمومی كشور در واقع دولت فرافكنی كرد و پاسخ نداد. سال 87 موضوع را جدی‌تر گرفتیم كه دولت گفت”3 میلیارد دلار نیاز داریم برای واردات بنزین و گازوئیل و كمیسیون تلفیق همان را در بودجه گنجاند و در بند ذی‌ربط نوشته شد میزان یارانه بنزین و گازوئیل از هیچ محل دیگری قابل افزایش نیست اما مجددا دولت به جای 3 میلیارد، 6/6 میلیارد دلار بنزین گازوئیل وارد كرد و بیشتر هم بنزین بود. در بودجه سال 88 تاكید شد استفاده از هر محل و منابع بودجه كل كشور برای پرداخت یارانه و واردات بنزین به هر صورت ممنوع است. 

توكلی اظهار داشت: هم‌اكنون كه با هم صحبت می‌كنیم حدود 4 میلیارد دلار واردات بنزین و گازوئیل انجام شده و بیشتر بنزین است و دولت همچنان به قانون‌شكنی خود ادامه می‌دهد. تذكرات سال 86 و 87 نادیده گرفته شد. در شهریورماه 88 نیز نماینده تهران به دولت تذكر دادند كه قانون را رعایت كند در تیرماه از وزیر نفت سوال كردم و در مهرماه وزیر نفت به كمیسیون حاضر شدند كه دلایل ایشان را رد می‌كنیم و نمایندگان كمیسیون نیز قانع شدند. 

وی خاطرنشان كرد: دولت با افزایش سهمیه‌های تابستان و عید باعث شد مردم را از خود طلبكار كند و تمام این كارها غیرقانونی بود آقای وزیر گفتند این اقدامات را تبصره 13 انجام داده است. این در حالی است كه مسوولیت این تبصره 13 برعهده رئیس‌جمهور و وزیران است و هر تصمیمی كه این كمیته گیرد مسوولیت آن متوجه همه وزیران از جمله وزیر نفت است. 

رئیس مركز پژوهش‌های مجلس تصریح كرد: استدلال شد كه ما مجبور بودیم چون مردم از ما طلبكار بودند آیا اگر وقتی مصوبه مجلس عملی نیست (كه خواهم گفت عملی است) شما حق دارید قانون را نادیده بگیرد و زیر پا بگذارید و تذكرات مكرر نمایندگان ملت بی‌اعتنایی كنید؟طبیعی است كه شما حق چنین كاری را ندارید شما باید از مجلس اجازه بگیرید و بگویید مصوبه عملی نیست و ما بگوییم عملی است. 

توكلی ادامه داد: چرا وقتی تمام كارشناسان ستاد ویژه سوخت به اتفاق آرا تصویب می‌كند سهمیه بنزین نباید بیشتر از 80 لیتر باشد رئیس‌جمهور و وزیران قبول می‌كنند 120 لیتر باشد. 

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اظهار وزیر نفت در عدم كیفیت بنزین داخلی خاطرنشان كرد: شما می‌توانستید پس از مخلوط كردن بنزین داخل و وارداتی و قابل مصرف كردن آن، به اندازه تولید داخل را سهمیه‌بندی می‌كردید و باقی را با قیمت آزاد بفروشید. 

توكلی گفت: نكته‌ای كه در خصوص تورم گفتند بسیار حایز اهمیت است آقای وزیر می‌گوید اگر از 66 میلیون لیتر بنزین 2 میلیون لیتر آزاد فروخته شود. 11 تا 15 درصد تورم افزایش می‌یابد در حالی كه همین دولت می‌گوید اگر همه حاصل‌های انرژی را یكجا آزاد كنیم 7/15 درصد تورم ایجاد می‌شود این تناقض است ‏‌كدام یك را باوریم كنیم. 

وی یادآور شد: به نظر من صراحت دولت و وزیر تخلف كردند و پاسخ اینكه ما به مردم بدهكار بودیم قابل قبول نیست اگر دولت مصوبه‌ای از مجلس را غیر عملی می‌داندباید اعلام كند ولغو قانون را بخواهد و حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد. 

میركاظمی خطاب به احمد توكلی نماینده تهران اظهار داشت: بنزین یكی از پارامترهای مهم در تورماست اگر 23 لیتر كارتهای عمومی مردم شارژ شود و بنزین به قیمت آزاد750 تا 800 تومان فروخته شود شما بگویید كه تورم مستقیم وغیر مستقیم آن چقدر خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین