کد خبر: ۹۳۶۵۸۵
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳

وقتی بوی بدن راز بیماری را برملا می‌کند

وقتی هر عضو از بدن انسان بویی از خود متصاعد می‌کند، این بو برای دیگران غیرقابل تحمل و ناخوشایند است. اصلی‌ترین منبع بوی بد بدن، عرق کردن است. منشا اصلی این بو، تکثیر بسیار سریع باکتری‌های موجود در عرق بدن است که با درهم شکستن مولکول‌های عرق و تبدیل آن‌ها به اسید، این بوی ناخوشایند را ایجاد می‌کنند. اما فارغ از این موارد، این بو‌ها می‌توانند نشانه‌ی وجود بیماری خاصی در بدن انسان باشند. از جمله می‌توان به دیابت اشاره کرد که با بوی بدن هم قابل تشخیص است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.
وقتی بوی بدن راز بیماری را برملا می‌کند
آفتاب‌‌نیوز :

اگر بدن بوی زننده‌ی مدفوع داشته باشد، ممکن است فرد دچار «انسداد روده» شده باشد. این بیماری بسیار خطرناک است. همان‌طور که از نام آن مشخص است در نتیجه‌ی مسدود شدن روده‌های بزرگ یا کوچک در بدن بروز می‌کند.

همچنین، مشکل در گوارش موجب بدبویی عرق بدن هم می‌شود. زیربغل بیشترین تاثیر را از این امر دارد و به همین خاطر عرق این قسمت بسیار آزار دهنده خواهد بود. البته این بوی بد ممکن از دیگر اعضای بدن هم متصاعد شود. انسداد روده موجب می‌شود تا تنفس فرد بویی همانند مدفوع داشته باشد و هر غذایی که مصرف می‌کند، سبب بدتر شدن بوی نفس او خواهد شد.

اگر بدن بوی تلخ و تیز داشته باشد

نفسی که بوی تلخ و زننده دارد می‌تواند نشانه کارکرد نادرست کبد باشد. وقتی کبد وظایف خود را درست و سریع به انجام نمی‌رساند، نوعی ماده شیمیایی تولید می‌کند که بوی بدی دارد.

از دیگر نشانه‌های کارکرد بد کبد باید به حالت تهوع و مشکلات گوارشی اشاره کرد.

اگر بدن بوی ماهی بدهد

وقتی بدن فرد بسیار بد ماهی می‌دهد، ممکن است به «سندروم بوی ماهی» مبتلا شده باشید. نام علمی این اختلال، Trimethylaminuria است.

متاسفانه این اختلال، یک سندروم متابولیک ارثی است و همانطور که گفتیم، با بوی بسیار بد بدن که مانند ماهی گندیده است، مشخص می‌شود. این بو به علت دفع بیش از حد پروتئینی به نام تری‌متیل‌آمین در ادرار، عرق و تنفس به وجود می‌آید. این سندرم در واقع حاصل بروز نواقصی در ژن موسوم به FMO ۳ است که وقتی دچار نقص می‌شود بدن نمی‌تواند متابولیسم ماده تری‌متیل‌آمین را به درستی انجام دهد.

درمان این سندروم علاوه بر آنتی‌بیوتیک و لوسیون‌های مخصوص، به رژیم غذایی ویژه‌ای هم نیاز دارد.

اگر بدن بوی شیرینی بدهد!

انتشار بوی شیرینی از بدن می‌تواند نشانه دیابت در فرد باشد. ممکن است بدن این اشخاص بوی میوه‌های شیرین بدهد که در نتیجه وجود بیش از حد کیتون در جریان خون است.

اگر ادرار فرد هم بوی شیرین داشته باشد، امکان دارد او دچار سندروم شیره افرا باشد. این نوعی اختلال دیابتی است که به‌موجب آن بدن قادر به شکستن مولکول‌های لوسین، والین و آمینواسید‌ها نیست.

اگر بدن بوی تخم‌مرغ گندیده بدهد

این بو می‌تواند در نتیجه مصرف بیش از حد گوشت قرمز به‌وجود بیاید. کسانی که در طول روز مقادیر زیادی گوشت قرمز مصرف می‌کنند، اختلالاتی در سیستم گوارششان به‌وجود می‌آید و بدنشان بوی سولفور از خود منتشر می‌کند که شبیه تخم‌مرغ گندیده است.

دلیل ایجاد این بو، وجود مقدار زیادی اسید آمینه حاوی سولفور در گوشت قرمز است. این اسید‌های آمینه خطر خاصی بدنبال ندارند، اما باید به درستی جویده و هضم شوند.

اگر بدن بوی الکل بدهد

کسانی که بیش از حد الکل مصرف می‌کنند، بدن مقادیر زیاد این ماده را به عنوان سم قلمداد می‌کند و در نتیجه، شروع به شکستن آن به اسید استیک می‌کند. در این حالت، حدود ۹۰ درصد الکل می‌سوزد و باقی‌مانده آن نیز به طرق مختلفی از بدن دفع می‌شود.

در برخی مواقع به‌همراه ادرار دفع می‌شود، اما اغلب با عرق از بدن خارج می‌شود. به همین خاطر، پس از مصرف الکل زیاد، بدن این افراد بوی این نوشیدنی را منتشر می‌کنند.

اگر زیاد بوی عرق می‌دهید

هیپرهیدروز یا تعریق بیش از حد و غیرطبیعی، وضعیتی است که عرق کردن به طور غیر طبیعی افزایش یافته‌است که این موضوع بیش از مقدار مورد نیاز برای تنظیم دمای بدن است. البته مواردی همچون عفونت، وجود مشکل در غدد درون‌ریز، مشکلات عصبی و دیگر بیماری‌های سیتماتیک نیز می‌توانند سبب بروز هیپرهیدروز شوند.

گرما و احساسات شدید هم می‌توانند موجب زیاد عرق کردن فرد بشوند. اما کسانی که هیپرهیدروز دارند، بدون هیچ استرسی و در دمای متعادل هوا هم ممکن است زیادی عرق کنند.

بیشترین مناطق بدن که عرق می‌کنند، کف پاها، زیربغل و کشاله ران هستند.

منبع: روزیاتو

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین