آفتابنیوز : آفتاب - سرویس اقتصادی: طرح مشاغل خانگی، که تدوین آن از سوی داریوش قنبری، عضو کمیسیون اجتماع مجلس شورای اسلامی، در حالت خوشبینانه خوانده شده است، در برنامه خود، ایجاد یک میلیون شغل را در نظر دارد. رقمی که به نظر میرسد بر روی کاغذ، جالب توجه باشد. البته از این دست طرحها همواره برای حل مشکل بیکاری ارائه شدهاند. طرحهایی که با هدف استفاده از تمامی ظرفیتهای اجتماعی و اقتصادی و هزینه کم، در کوتاه مدت به دنبال حل مشکل بیکاری هستند. مهمترین، چالشی ترین و پرسرو صداترین این طرحها، طرح بنگاههای اقتصادی زود بازده بود که مخالفان زیادی را حتی در درون دولت داشت اما با این حال با حمایت وزیر کار و امور اجتماعی پیشین، به شدت حمایت میشد. بنا به آخرین آمارهای رسمی، برآورد میشود این طرح، حداکثر 900 هزار شغل ایجاد کرده باشد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، با توجه به سرمایه گذاری صورت گرفته، نتیجهای غیرقابل قبول است.
طرح مشاغل خانگی، که با حمایت اولیه بانکی یک هزار میلیاردی جهت وام قرض الحسنه متقاضیانش شروع خواهد شد، نیز از دید بسیاری از کارشناسان، همانند طرح بنگاههای اقتصادی زود بازده، طرحی عقیم و ناموفق ارزیابی شده است. این در حالی است که این طرح علاوه بر ناروشنیهای زیادی که دارد، حتی منابع اعطای تسهیلات را نیز مشخص نکرده است. همچنین نحوه نظارت و پرداخت تسهيلات به طرح مشاغل خانگي و تأثير آن بر نقدينگي و تورم در جامعه مشخص نيست و به همين علت نگراني كارشناسان و نمايندگان را موجب شده است. بر اساس همین مشکلات طرح و نیز تجربه قبلی سلف جناب وزیر کار در طرح بنگاههای زود بازده است که نمایندهای معتقد است: " طرح مشاغل خانگی دردی از مشكل بيكاری را حل نمیكند".
این طرح، بنابر گفته وزیر کار و امور اجتماعی، آقای شیخ الاسلامی، طرحی در حمایت از کسانی است که در خانه کسب و کاری ایجاد کرده اند، و همچنین در جهت احترام به کیان خانواده، با حضور زنان در خانه است. این طرح که به قول وزیر کار و امور اجتماعی، نیاز به کارخانه، سوله و تشکیلات خاص و هزینه رفت و آمد ندارد، کمک موثری به حل مشکلاتی نظیر آلودگی هوا و ترافیک نیز مینماید.