کد خبر: ۹۴۲۸۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۷
چالش‏های مربوط به طرح هدفمندسازی یارانه‏ها

نمایندگان مجلس: خوشه بندی در قانون نیست

قربانی: خوشه‏بندی جعلی و فاقد اعتبار کافی است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر اساس بندی از ماده "7" لایحه هدفمندكردن یارانه‌ها كه هم اكنون تبدیل به قانون شده است، دولت را مجاز كردند "یارانه را در قالب پرداخت نقدی و غیر نقدی با لحاظ میزان درآمد خانوار نسبت به کلیه خانوارهای کشور به سرپرست خانوار پرداخت كند"، بدنبال این موضوع، مدد رییس مركز آمار ایران اعلام كرد كه خانوارهای كشور براساس اطلاعات اقتصادی كه از خود داده‌اند خوشه بندی و بر این اساس مشمول دریافت یارانه نقدی می‌شوند، این گفته رییس مركز آمار ایران واكنشهای نمایندگان مجلس را نیز در پی داشت به طوری كه امروز رییس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جمع خبرنگاران در مجلس گفت در قانون مصوب مجلس خوشه‌بندی نیامده و نمی‌دانیم كه این بحث را از كجا آورده اند.

رییس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت در بودجه‌ سال آینده حدود 40 هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها پیش‌بینی كرده است. 

رضا عبداللهی در جمع خبرنگاران با اشاره به ویژگی‌های بودجه سال 1389 و اعتبارات در نظر گرفته شده برای بحث هدفمند كردن یارانه‌ها، اظهار كرد: بر اساس مصوبه‌ مجلس برای سال اول حداقل 10 هزار و حداكثر 20 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود كه دولت حدود 40 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.

وی گفت: ما فعلا در این مورد قضاوت نمی‌كنیم و به علت بازتوزیعی كه دارد بحث تورمی آن زیاد نگران‌كننده نیست.

عبداللهی همچنین كل بودجه كشور را در سال 89 حدود 360 هزار میلیارد تومان عنوان كرد كه 120 هزار میلیارد تومان آن بودجه عمومی است.

رییس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: قیمت نفت در این بودجه 65 دلار و قیمت هر دلار 985 تومان در نظر گرفته شده است.

خبرنگاری از عبداللهی در مورد بررسی بودجه در كمیسیون تلفیق پرسید كه وی با اشاره به اینكه هنوز لایحه‌ بودجه در بین نمایندگان توزیع نشده است، اضافه كرد: منتظریم تا فرصت نمایندگان و كمیسیون‌های تخصصی در مورد بررسی بودجه طی شود و پس از آن كمیسیون تلفیق كارهای خود را آغاز كند.

رییس كمیسیون برنامه و بودجه همچنین در مورد بحث خوشه‌بندی نیز گفت: ما در قانون بحث خوشه‌بندی را نداریم و نمی‌دانیم كه دولت از كجا این بحث را آورده است.

همچنین حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم رییس كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی نیز در جمع خبرنگاران تصریح كرد: مبلغ 40 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده برای اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها در لایحه بودجه سال آینده مورد موافقت مجلس قرار نمی‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مبلغ پیش بینی شده در بودجه سال 1389 برای اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها اظهار كرد: مجلس سقف 20 هزار میلیارد تومان را در نظر گرفته و لذا با بیش از آن موافقت نمی‌كند، چرا كه نمی‌خواهد سال شروع اجرای لایحه با سقف قیمت‌های بالا باشد.

نماینده تهران در خانه ملت این مساله را دارای بار تورمی توصیف كرد كه بازتوزیع آن تنها عاملی برای جلوگیری از تنش‌های اجتماعی است.

وی گفت: هر مقدار قیمت‌های اصلاح شده بالاتر برود تورم بیشتری شاهد خواهیم بود.

مصباحی‌مقدم هم چنین در مورد بحث خوشه‌بندی‌های انجام شده از طرف دولت نیز با تاكید بر این كه من با اصل خوشه بندی موافق هستم، گفت: اما این كه این خوشه بندی‌ها با چه درآمدی برای خانوارها اعمال می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته رییس كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی باید خوشه بندی‌ها بر مبنای درآمدهای سال اجرا كه سال 1389 می‌باشد تعریف شود.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوال دیگری در مورد زمان اجرای این قانون نیز اظهار كرد: با توجه به این كه قید زمانی در این قانون وجود ندارد لذا 15 روز پس از ابلاغ این قانون لازم الاجراست.

وی افزود: مبالغ یارانه‌ها نیز براساس تعاریف كارگروه مشخص می‌شود و در اختیار دولت است ولی باید متناسب با درآمدهای خانوار باشد.

این نماینده مجلس هم چنین در مورد بحث تمدید قانون برنامه چهارم خاطرنشان كرد: پیشنهادهای مختلفی برای زمان تمدید وجود دارد كه به نظر من بهتر است یك سال این كار انجام گیرد و هر زمان كه كار لایحه برنامه پنجم تمام شد از آن زمان برنامه پنجم اجرا شود.

وی در مورد دستیابی برنامه چهارم به اهداف خود نیز اظهار كرد: برخی از مواد پیش بینی شده در این قانون به نقطه هدف خود رسیده و خوب پیش رفته، اما برخی از آنها با روند فعلی بیش از 20 سال برای رسیدن به هدف زمان نیاز دارد.

در این رابطه نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی نیز خوشه‌بندی‌های اعلام شده برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را دارای اعتبار كافی ندانست و گفت: با توجه به تاكید رییس جمهور و قانون هدفمندكردن یارانه‌ها بر اختصاص یارانه‌ به همه خانوارها، عدم اختصاص یارانه به خوشه‌ای خاص صحت ندارد.

حجت‌الاسلام موسی قربانی در گفت‌وگو با ایسنا، خوشه‌بندی‌ها را جعلی و صوری و دارای اعتباری كافی ندانست و اظهار كرد: دولت قبلا بدون تصویب قانون هدفمندكردن یارانه‌ها اطلاعات آماری را جمع‌آوری و اكنون در حال دسته‌بندی این اطلاعات است، از این رو تصور نمی‌كنم كه این اطلاعات و خوشه‌بندی‌ها خیلی عملی باشد.

وی ادامه داد: با وجودی كه اطلاعات آماری، برخی خانوارها را در خوشه 3 قرار می‌دهد، اما حرف رییس‌جمهور مبنی بر دادن یارانه‌ها به همه خانوارها ملاك است، پس این خوشه‌بندی‌ها فقط طبقه‌بندی اطلاعات آماری به دست آمده است كه ما نیز اساس این اطلاعات و جزییات آن را نمی‌دانیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: البته ممكن است این خوشه‌بندی‌ها برای تعیین مبلغ اختصاص یارانه به خوشه‌های مختلف باشد از این رو با توجه به عدم اجازه قانون برای این كار و تاكید رییس جمهور برای دادن یارانه‌ها به همه خانوارها عدم اختصاص یارانه به خوشه‌ای خاص صحت ندارد.

قربانی ادامه داد: مجلس بدون تعیین دهك و خوشه‌ها به دولت اختیار توزیع یارانه به خانوارها را داده است.

عضو كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: به اعتقاد بنده از آن جا كه مجلس دست دولت را برای اجرای قانون هدفمندكردن یارانه‌ها باز گذاشته است ممكن است هرگونه واكنشی از سوی مجلس به سنگ‌اندازی برای دولت تلقی شود، از این رو تنها در صورت وجود مشكل فاحشی در این رابطه و عدم چاره‌جویی از سوی دولت، مجلس باید وارد شود كه با این استدلال، عدم دخالت مجلس در این برهه بهتر است.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور نیز امروز با تاكید بر این‌كه دولت ابعاد مختلف اجرای قانون هدفمندكردن یارانه‌ها را مطالعه كرده است، تصریح كرد: كارگروه اقتصادی دولت در این خصوص فعال است و تمهیدات لازم برای پیشگیری از ایجاد تورم و كنترل دقیق قیمت‌ها را اندیشیده است. 

حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در مورد تمهیدات دولت در قبال اجرای هدفمندكردن یارانه‌ها و پیشگیری از تورم اظهار داشت: دولت آنالیز آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی را انجام داده تا به اقشار مختلف جامعه فشار وارد نشود و بر روی كالاهای اساسی نیز اثراتی نداشته باشد.

وی اضافه كرد: دولت پیش‌بینی‌های لازم را از مدت‌ها قبل برای خرید و ذخیره كردن اقلام مورد نیاز مردم به عمل آورده و از نظر دولت این قضیه به صورت عادی پیش می‌رود.

میرتاج‌الدینی هم‌چنین از عزم دولت برای حفظ قدرت خرید مردم با تزریق یارانه‌ها خبر داد و گفت: متاسفانه برخی از اظهارنظرها به جو روانی مساله دامن زده است.

وی ادامه داد: ‌دولت ابعاد مختلف قضیه را دیده و تمهیدات لازم را اندیشیده و مسوولان و به ویژه رییس‌جمهور در این خصوص با مردم سخن خواهند گفت.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور از ورود هفت و نیم میلیون نفر به سایت مركز آمار ایران برای مشاهده اطلاعات خوشه‌ها و نیز پر شدن فرم‌های اطلاعات اقتصادی خانوار توسط 65 میلیون نفر یعنی حدود 90 درصد جامعه خبر داد و گفت: به احتمال زیاد دهك دهم جامعه فرم‌ها را پر نكردند كه در كنار افرادی كه فرصت این كار را نداشتند زمان لازم در اختیارشان قرار می‌گیرد.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور در پاسخ به پرسش دیگری در مورد بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای این قانون در بودجه سال 89 اظهار داشت: بر مبنای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در سال پایه 20 هزار میلیارد تومان صورت گرفته اما دست دولت برای افزایش آن باز است.

وی گفت: از این طریق پول اضافی به جامعه تزریق نمی‌شود، چرا كه پول در دست جامعه جریان دارد و با بازتوزیع انجام شده، نقدینگی افزایش نمی‌یابد.

میرتاج‌الدینی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد زمان اجرای این قانون اظهار داشت: دولت در حال انجام مقدمات اجرایی كار است كه از جمله آنها تصویب اساسنامه سازمان هدفمندسازی یارانه‌هاست كه پیش‌نویس آن آماده شده است.


تا زمانی كه یارانه‌های نقدی به حساب افراد و خوشه‌ها واریز نشود اجرای قانون شروع نمی‌گردد

وی ادامه داد: زمان دقیق اجرای این قانون پس از طی تمامی مقدمات اجرایی اعلام می‌شود و سازمان امورات را به دست می‌گیرد. تا زمانی كه یارانه‌های نقدی به حساب افراد و خوشه‌ها واریز نشود اجرای قانون شروع نمی‌گردد.

میرتاج‌الدینی در پایان تاكید كرد: اول پرداخت یارانه‌ها صورت می‌گیرد و پس از آن آزادسازی قیمت‌ها را شاهد خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۷
0
0
خوشه بندي ترويج بيعدالتي است
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۹
0
0
آقایان مرتبط با اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها لطف بفرمایند قبل از هرگونه توهم گویی و اظهارات متناقض رویه اسلامی و عدالت حضرت علی را در تقسیم منافع بیت المال بین تمامی اقشار مردم بطور مساوی که بدور از هرگونه فساد و پریشانی است رعایت بنمایند و بعد از 31 سال از جمهوری اسلامی ایجاد مناقشات طبقاتی که تمامی آن برگرفته از اشتباهات تمامی دولتمردان بوده است نگردند اینجانب از 14 سال گذشته که از دانشگاه فارغ التحصیل شده ام و بیکار میباشم ، با محاسبات و فرمول بندیهای ناتوان عقلای قوم ، در خوشه 3 با ریاست جمهوری محترم ( !!! )و یا تجار بزرگ در یک رده قرار گرفته ام.
ناشناس
|
KUWAIT
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۱
0
0
هیج جای ذنیا اینقدر دقدقه های احمقانه واسه مردم درست نمی کنند.ما با چه جرمی توی ایران به دنیا اومدیم؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین