سخنگوی کاخ کرملین با گفتن این که رئیسجمهور روسیه تماسی با مقامات بلندپایه طرفین درگیریهای اخیر در غرب آسیا نداشته است، گفت مسکو هر کاری برای تسهیل تنشها به منظور تنشزدایی در منطقه انجام میدهد و از همه میخواهد خویشتنداری نشان دهند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، امروز (دوشنبه) گفت که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور این کشور هیچ تماسی با رهبران طرفین درگیریهای غرب آسیا در شنبه گذشته نداشته است.
اظهارات پسکوف در پی این مطرح میشود که قرارگاه پدافند هوایی ایران، بامداد شنبه گذشته در بیانیهای اعلام کرد: با وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی در اقدامی تنشزا، نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد این حادثه در دست بررسی است.
خبرگزاری اسپوتنیک با انتشار این مطلب گزارش داد که پسکوف افزود: روسیه هر کاری که ممکن باشد برای تسهیل تلاشها به منظور تنشزدایی در منطقه انجام میدهد و از همه میخواهد خویشتنداری نشان دهند.
با این حال، پسکوف با اشاره به این که وضعیت منطقه، به شدت متشنج است، گفت که روسیه تماسها با تمامی طرفین درگیری در غرب آسیا، از جمله ایران، رژیم صهیونیستی و فلسطین را حفظ کرده است.
سیاستهای اشغالگرانه رژیم صهیونیستی که انگیزه اقدامات تروریستی و متجاوزانه آن در منطقه قرار گرفته، نگرانیها درباره وقوع یک جنگ تمامعیار منطقهای را افزایش داده است.
در این راستا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه از «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواسته تا طرحهای صلحی را که روسیه در حال حاضر پیشنهاد کرده و پذیرفته است، تایید کند.
با گذشت بیش از یک سال از عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ توسط جنبش حماس علیه اراضی اشغالی و آغاز جنگ غزه، حملات هوایی و عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در نوار غزه با هدف ادعایی «نابودی حماس» ادامه دارد. قربانیان اصلی این حملات نزدیک به ۴۳ هزار نفر غیرنظامی بودهاند که بیشترشان کودکان و زنان هستند.
رژیم صهیونیستی با نقض قوانین جنگی و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، اماکن و زیرساختهای غیرنظامی غزه را نیز از جمله محلههای مسکونی، بیمارستانها و اماکن مردمی و امدادی وابسته به سازمان ملل را نیز هدف قرار داده است.
تحویل کمکهای انسانی به غیرنظامیان غزه به دلیل تبدیل شدن گذرگاههای مرزی اصلی به مناطق جنگی، به کندی انجام میشود که نگرانیها درباره بروز فجایع انسانی، از جمله قحطی قطعی و افزایش مرگومیر به دلیل شیوع بیماریهای واگیردار و نبود دارو و تجهیزات پزشکی افزایش یافته است.
حزبالله لبنان اولین جبهه خارجی بود که به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه پاسخ داده و از روزهای اول جنگ با آن به تبادل آتش در مرزهای شمالی اراضی اشغالی پرداخت. بیش از ۶۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه آن را ترک کردهاند.
رژیم صهیونیستی طی ماه گذشته، با هدفی که آن را تضمین بازگشت ساکنان مناطق شمالی اراضی اشغالی به خانههایشان عنوان کرده، حملات هوایی علیه جنوب لبنان را افزایش داده و از ۱ اکتبر نیز عملیات زمینی در آن را آغاز کرده است.
این حملات شامل ترور هدفمند و به شهادت رساندن برخی مقامات حزبالله لبنان، از جمله شهید سیدحسین نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان بوده است.
از سوی دیگر، تنشها میان رژیم صهیونیستی و ایران در پی عملیات «وعده صادق۲» که پاسخ نظامی مشروع ایران به اقدامات متجاوزانه و تروریستی این رژیم در منطقه افزایش یافته است.
رایزنی پوتین با گوترش
پسکوف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که پوتین و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در دیداری در حاشیه نشست بریکس در کازان، درباره طیفی از مسائل مختلف به گفتوگو پرداختند.
او گفت که این دیدار به درخواست گوترش به طور غیرعلنی برگزار شد.
اتهامزنی به مسکو درباره مداخله در انتخابات گرجستان
سخنگوی کرملین علاوه بر این، گفت روسیه در انتخابات پارلمانی گرجستان دخالتی نداشته و مسکو این اتهامات بیاساس را رد میکند.
گرجستان شنبه شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی بود که با پیروزی حکم حاکم به پایان رسید. اما به دنبال آن رئیسجمهور این کشور با طرح اتهاماتی، مسکو را به دخالت در آن متهم کرد. او بدون ارائه سند و مدرکی گفت، گرجستان «قربانی عملیات ویژه روسیه که شکل جدیدی از جنگ ترکیبی علیه مردم کشور است»، شده است.
پسکوف در این باره بیان کرد: ما، قویا، این اتهامات را رد میکنیم. اتهامزنی درباره مداخله به روسیه رویهای رایج برای بسیاری از کشورها شده است. این طور نیست. هیچ مداخلهای انجام نشده و این اتهامات، مطلقا، بیاساس هستند. ما قویا، این اتهامات را رد میکنیم.
او افزود: مسکو در امور داخلی گرجستان دخالت نمیکند و قصد این کار را نیز ندارد.
با این حال، او گفت که روسیه شاهد تلاشهایی برای ثباتزدایی از وضعیت در منطقه است.