روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، قصد دارد کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه تشدید کند.
سیاستهای دور اول دولت ترامپ علیه ایران شامل خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.
یکی از مقامات سابق کاخ سفید در گفتگو با وال استریت ژورنال به رغم عدم موفقیت واشنگتن در پیشبرد سیاست فشار حداکثری مدعی شد: «من فکر میکنم که ما شاهد بازگشت تحریمها خواهیم بود و دولت ترامپ سعی خواهد کرد که خیلی بیشتر چه از نظر دیپلماتیک و چه از لحاظ مالی، ایران را منزوی کند. ایران قطعاً در حال حاضر در موضع ضعف قرار دارد و اکنون فرصتی برای بهره برداری از این ضعف است.»
این گزارش ادعا کرده است که رویکرد جدید ترامپ تحت تاثیر تلاشهای ادعایی اخیر برای ترور او و دیگر مقامات سابق آمریکایی توسط عوامل ایرانی است که بنا به گزارشها در تلافی حمله پهپادی آمریکا در سال ۲۰۲۰ و شهادت سردار قاسم سلیمانی، انجام شده اند.
این در حالی است که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ۲۶ تیر ماه امسال در پاسخ به گزارشهای ادعایی پیرامون نقش ایران در ترور ترامپ تصریح کرد: «این اتهامات بیاساس و مغرضانه است. از نگاه جمهوری اسلامی ایران، ترامپ یک مجرم جنایتکار است که بخاطر صدور دستور ترور سردار (قاسم) سلیمانی باید در دادگاه محاکمه و مجازات شود؛ ایران مسیر حقوقی را برای پاسخگو کردن او انتخاب کرده است.»
میک مالروی، یکی از مقامات سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتگو با وال استریت ژورنال ادعا کرد: "اگر ترامپ بخواهد رویکرد خصمانه علیه هر کشوری که دشمن اصلی خود میداند، اتخاذ کند، آن کشور ایران است. "
بر اساس این گزارش، انتظار میرود برایان هوک، یکی از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا که مسئول سیاست ایران است، نقش رهبری در دولت ترامپ داشته باشد.
هوک قبلاً از سیاست «فشار حداکثری» دفاع و ادعا کرده بود که این استراتژی در «کاهش بودجه در دسترس سرویسهای امنیتی تهران» موفق بوده است.
برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران در دولت اول دونالد ترامپ که قرار است رهبری انتقال قدرت به وزارت خارجه جدید آمریکا را برعهده داشته باشد، روز پنجشنبه به وقت محلی با تکرار اتهام زنیهای واشنگتن علیه تهران در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان مدعی شد: «ترامپ هیچ علاقهای به تغییر حکومت در ایران ندارد. آینده ایران توسط مردم آن کشور تعیین خواهد شد ما این امر را به صورت مکرر اعلام کرده ایم.»
این سیاستمدار تندروی جمهوریخواه آمریکایی در راستای اتهام زنیهای واشنگتن علیه نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) ادعا کرد: «ترامپ میداند که عامل اصلی بی ثباتی در خاورمیانه در حال حاضر ایران است. خلیج (فارس) امروزه یک منطقه پویا از نظر اقتصادی و فرهنگی است و این ایدئولوژی انقلابی و افراطی که ایران صادر میکند، یکی از موانع در منطقه است و ایران به این مسیر ادامه میدهد.»
این مقام آمریکایی همچنین در سخنانی علیه گروههای مقاومت منطقه و ایستادگی آنان در برابر جنایات و حملات رژیم اشغالگر قدس، بار دیگر از اسرائیل حمایت و ادعا کرد: ترامپ در ریاض اعلام کرد که ایران را به صورت اقتصادی تضعیف خواهد کرد که «این حکومت نتواند از خشونتهای حوثیها (انصارالله یمن)، حماس، حزب الله و سایر گروهها در عراق و سوریه حمایت کند. همه این گروهها اسرائیل و کشورهای منطقه را بی ثبات میکنند.»
دونالد ترامپ که بعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا بعد از جو بایدن در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزیده شد، هنگام شرکت در این انتخابات با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود مدعی شد: «من نمیخواهم به ایران صدمه بزنم، اما آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند. شرایط من بسیار ساده است. من میخواهم آنها یک کشور بسیار موفق باشند، اما نباید سلاح هستهای داشته باشند.»
ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود سیاست خصمانه فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را پیش برد و از توافق بین المللی هستهای ایران موسوم به برجام که میراث دولت قبلی دموکرات این کشور، باراک اوباما بود، خارج شد.
دولت بایدن نیز به رغم ادعای در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی در قبال تهران، نه تنها نتوانست به برجام بازگردد بلکه همان سیاستهای فشار حداکثری دولت ترامپ را اجرا کرد.