قتل دکتر مسعود داودی پزشک متخصص و جراح قلب و عروق در مقابل منزلش در یاسوج بازتابهای زیادی میان جامعه درمانی کشور و مردم داشت.
قاتل در یک استوری انگیزه قتل خود را «۴ ساعت دیر رسیدن دکتر و معاینه بیمار توسط کارآموزان» عنوان کرده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشست بررسی جزئیات قتل پزشک متخصص قلب در یاسوج گفت: پس از ده دقیقه دستور اولیه برای بیمار (برادر قاتل) صادر و پس از انجام نوار قلب و دیگر آزمایشها مشخص شد بیمار دچار سکته شدید است. پزشک متخصص شیفت دستوری برای تزریق یک نوع آمپول صادر کرد که متاسفانه پرستاران وقت به دلیل تعویض شیفت ادامه درمان را به شیفت بعدی واگذار کردند.
دکتر طهماسبی با بیان اینکه پس از شکایت همراهان بیمار در رای اول دادگاه ۱۸ درصد اتهام برای پزشک طب اورژانس صادر شد، اضافه کرد: این در حالی است که این رای ۱۸ آبان ماه جاری بعد از اعتراض در شیراز و تهران رد و متهم تبرئه شد. این در حالی است که دکتر داوودی داروهای لازم برای درمان بیمار را به پرستاران بخش اعلام کرد. برخی از کادر درمان وقت با ارائه اطلاعات غلط به همراهان این بیمار عنوان کردند که دکتر داوودی باید خود بر بالین بیمار حاضر میشد و این خود محرکی برای ایجاد کینه آنها نسبت به دکتر داودی شد.
قاتل دکتر داودی همچنین تصاویری از خود به همراه سلاح کلاشینکف و یک قبضه سلاح کمری در فضای مجازی منتشر کرده و تهدید نمود که " پرستاران را هم به رگبار" میبندد.
پس از این واقعه برخی از کاربران با رویکردی نژادپرستانه شروع به هجمه و هتاکی به قوم لر نمودند و در پاسخ برخی دیگر از کاربران فضای مجازی و چند روزنامه نگار و جامعه شناس به دهها مورد قتل مشابه در دیگر نقاط ایران مانند خراسان، تهران، اراک، اصفهان و یزد اشاره کردند و این پرسش کلیدی را مطرح نمودند که؛ چرا آن قتلهای بی رحمانه باعث ایجاد نفرت قومی نشد و چرا یک طیف اجتماعی تندرو، شوونیست و دیگر ستیز مترصد فرصت هستند تا به هر بهانهای به اقوام ایرانی حمله کنند. این در حالی است که قوم لر مفاخر علمی، فرهنگی و هنری زیادی نیز داشته است. چرا آن مفاخر دیده نمیشود و فقط این قتل برجسته میشود؟!
دکتر رقیه پناهی دادیار و عضو هیئت مدیره نظام پزشکی یاسوج در اینباره به آفتاب نیوز گفت: در سال ۱۴۰۱ یک شکایتی علیه مرحوم دکتر مسعود داودی در پزشکی قانونی تنظیم شده بود، در واقع شاکی به نظام پزشکی مراجعه نکرده بودند. در پرونده مزبور دکتر داودی تبرئه شده بودند، با این همه شاکی قانع نشده بودند و به شیراز و تهران نیز مراجعه کرده بودند و در هر سه مرحله پس از بررسیهای انجام گرفته دکتر داودی تبرئه شدند. آقای دکتر داودی سالها بود که در این شهر طبابت میکردند و در حوزه آموزش به دانشگاه کمک میکردند و همچنین در تامین اجتماعی، کلینیکها و مطب بیماران را ویزیت میکردند.
وی افزود: دکتر داودی به حسن خلق، متانت و مهربانی شهره بودند و علاوه بر احترامی که میان همکاران داشتند در میان مردم و بیماران نیز بسیار محبوب بودند، در واقع مردمداری ایشان باعث شده بود که اهالی شهر ایشان را بسیار دوست داشته باشند. بنا بر روایت همسر دکتر داودی که اخیراً خدمتشان رسیدیم، گویا قاتل مرتب تهدید هم میکرده که چنین و چنان میکنیم، ولی جای بازگو نشده بود و دکتر داودی هم به نظام پزشکی برای شکایت از قاتل مراجعه نکرده بودند که ما پیگیر شویم. در نهایت بنا به روایتی که به دست ما رسیده قاتل در جلوی منزل آقای دکتر کمین کرده و بعد از اینکه ایشان را با گلوله مورد هدف قرار داده اند، با چاقو به گردن ایشان ضربه وارد میکنند و در نهایت متاسفانه آقای دکتر به قتل رسیدند.
دکتر پناهی در ادامه با اشاره به تکدر خاطر کادر درمان اظهار کرد: از همان گام اول وزیر محترم بهداشت مرتب تماس میگرفتند و به خانواده ایشان تسلیت گفتند و مردم اعلام همدردی کردند، همکاران ما نیز در استانداری دغدغههای مشابه خود را بیان کردند و دادستان محترم بسیار کمک کردند و مسئولین محترم نیز قول پیگیری دادند. به هر حال همکاران معتقد بودند که برخی دادههای نادرست و یا حتی مثلاً برخی سریالهای طنز تلویزیونی در شکل گیری فضای نادرست ذهنی در میان برخی اقشار جامعه از ظرافتهای طبابت بی تاثیر نبوده و امیدواریم این فضا با برنامه ریزی مسئولین تغییر کند.