کد خبر: ۹۴۹۴۰
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۱۴
در جشنواره برترین‌های پژوهش و نوآوری مطرح شد

دکتر مظفری: پژوهش از حالت ملوک الطوایفی خارج شده است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس اجتماعی: از آن جایی که در نظام‌نامه جدید پژوهشی تأکید شده که موضوعات مورد نیاز شهرداری مطرح شود، در عرصه مطالعات فرهنگی و هنری نیز مطالعاتی که دنبال می‌شود زیر نظر کمیته پژوهشی امور اجتماعی و فرهنگی به ریاست دکتر ایازی، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در این جشنواره به بحث و بررسی گذاشته می‌شود. 

به گزارش ستاد خبری سومین جشنواره برترین‌های پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری ، دکتر محمد حسن مظفری، دبیر کمیته مطالعات اجتماعی و فرهنگی مرکز مطالعات گفت: از چند سال گذشته پژوهش به صورت علمی و آکادمیک در شهرداری مطرح می شد. بنابراین امروزه یک نگاه مثبت و رویکردی مناسب در امر پژوهش اتفاق افتاده است.
 
اگر ما بخواهیم ظرف یکی دو سال گذشته نگاهی بیاندازیم، متوجه فراگیر و جامع شدن پژوهش که تمام حوزه های مختلف مدیریت شهری را پوشش می‌دهد خواهیم بود.
 
بنابراین پژوهش ها دیگر از حالت مقطعی و موردی خارج و وارد یک بلوغ پژوهشی مناسب می شوند. برای رسیدن به این دستاوردها نباید از زحمات و تجارب مدیران شهرداری که شاهد شکست و یا موفقیت‌های بسیار بوده اند غافل ماند. 

وی افزود: پژوهش، شاخص ترین نگاه فراگیر مطالعات طرح جامع در شهرداری تهران است که این امر به صورت شاخص تنها در تاریخ پژوهش 2 الی 3 نسل جای می دهد. تا قبل از آن کارهای مطالعاتی و پژوهشی در ایران بدست خارجیان انجام می شد.
 
ولی بعدها ایرانیان وارد عرصه مطالعاتی شدند و باعث بالا بردن ظرفیت‌های علمی در کشور شدند. 

از آن جایی که روند توسعه شهری در کشورمان همانند قطاری با سرعت زیاد در حال حرکت است موجب شد تا مطالعات هر چند که در سطح وسیع انجام می‌شد نتواند به این قطار توسعه و پیشرفت برسد. ولی در چند سال اخیر با برگزاری جشنواره های پژوهش و جمع آوری و تمرکز آثار و تحقیقات پژوهشی موجب شد، مطالعاتی که در بایگانی هایی بلاتکلیف مانده اند دوباره متولد شده و در عرصه تولید و یا ارزیابی قرار بگیرند. 

وی در ادامه گفت: بحث چشم انداز شهر تهران بحث حائز اهمیتی بود که اکنون در برابر مدیران شهری قرار دارد، که با توافقی که صورت گرفت، موجب شد که بر روی مسائل علمی و فرهنگی نیز در عرصه های مختلف تأکید شود. 

وی افزود: در بحث هفته پژوهشی که جشنواره ها به غیر از امسال در این هفته برگزار می شد، نیز شهرداری گام دیگری در این عرصه برداشته که از چند مبحث حائز اهمیت است. 

اول این که اطلاع رسانی از میزان و حجم اطلاعات و داده های تولید شده و یا موجود می شود و بعد ظرفیت های پژوهشی و موجود درون شهرداری و هم ظرفیت های علمی دیگر در معرض ارزیابی و کاوش قرار می گیرند. 

موضوعات و مسائل شهری نیز که مربوط به شهرداری می باشد، به میان دانشگاهیان و مراکز علمی برده و آنان نیز در مسائل شهری درگیر می شوند و با اعلام فراخوان ها به مراکز علمی و دانشگاهی در رابطه با پژوهش های سطوح مختلف مدیریت شهری با آن ها در تعامل های جدی و رودررو قرار خواهیم گرفت. 

دکتر مظفری در رابطه با جایگاه فعلی پژوهش گفت: جایگاه فعلی پژوهش در شیوه کار مطالعاتی که موجب یکپارچگی در سیاست های پژوهش است موجب شده که پژوهش از حالت ملوک الطوایفی وارد یک نوع تمرکز و مدیریت واحد و یکپارچه شود و این مرکز با تشکیل کمیته های 10گانه پژوهشی موجب پیوند خوردن پژوهش و اجرادر حوزه مسائل مدیریت شهری شده است. 

او گفت: در بحث فرهنگی و اجتماعی حدود 1000 طرح پژوهشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین