آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور اقتصادی و دارایی از هموطنانی که از تمکن مالی برخوردار هستند درخواست کرد چنانچه خود را مستحق دریافت یارانه نمیدانند انصراف دهند.
سیدشمس الدین حسینی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در مورد حضور بانکهای خارجی در ایران، به محدودیتهای ماده 5 قانون سیاستهای کلی اجرایی اصل 44 اشاره کرد و گفت: بر اساس این ماده بانکهای خارجی برای حضور در ایران با محدودیتهایی اجرایی مواجه بودند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که اما این محدودیتها برای بخش داخلی وجود نداشت، این در حالی بود که سرمایهگذاران خارجی برای حضور در یک کشور دیگر سهمهایی 5 یا 10 درصد را نمیپذیرند، افزود: به همین دلیل لایحه را برای اصلاح ماه مذکور تدوین و برای تصویب به مجلس ارائه کردیم که مجلس نیز به اولویت آن رای داد.
وی با بیان این که این لایحه در کمیسیونهای تخصصی مورد رسیدگی قرار گرفت و امید است که در صحن مجلس نیز مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: البته در این راستا احکام مشابه دیگری در قانون برنامه پنجم توسعه پیشنهاد شده است که چنانچه تصویب شود، شرایط حقوقی و قانونی برای حضور بانکهای خارجی در ایران تسهیل خواهد شد.
حسینی در پاسخ به این سئوال که بانکهای خارجی در ایران همچون بانک "ایران- اروپا" و "ایران- ونزوئلا" عملا کارآیی یک بانک را ندارند، عنوان کرد: با توجه به مشترک بودن این دو بانک، فعالیتهای آنها بیشتر در خارج از کشور انجام میشود، اما با توجه به رفع محدودیتهای قانونی، فعالیتهای این بانکها نیز در ایران افزایش مییابد.
پرداخت یارانه به تمام مردم
وی در مورد تصمیمات اخیر برای هدفمندی یارانه ها گفت: براساس قانون، دولت اجازه دارد که به همه خانوارهای ایرانی متناسب با سطح درآمدی آنها یارانه پرداخت کند، بنابراین اگر بخواهیم این تکلیف قانونی را اجرا کنیم؛ به این معنا است که باید به تمام متقاضیان، یارانه پرداخت شود اما میزان آن می تواند متفاوت باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: جهت گیری کارگروه طرح تحول اقتصادی پرداخت یارانه به همه افراد است که البته باید حتما تفاوتی بین این پرداختها قائل شویم.
تصمیمات دولت مقید به خوشهبندیها نیست وی جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوارها توسط مرکز آمار ایران را "یک طرح خوداظهاری" عنوان کرد و گفت: اطلاعات اقتصادی خانوارها پشتیبان خوبی برای دولت است، اما طبیعی است که تصمیمات ما مقید به خوشهبندیها نیست.
حسینی با بیان این که پر کردن فرمها توسط افراد به این معنا است که این افراد به صورت بالقوه حائز دریافت یارانه هستند، در عین حال از هموطنانی که از تمکن مالی برخوردار هستند، درخواست کرد که چنانچه خود را مستحق دریافت یارانه نمی دانند، از دریافت آن انصراف دهند.
وی خاطرنشان کرد: البته بحثها در این خصوص در کارگروه بیشتر مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و نتایج آن اعلام می شود.
حسینی از اجرای طرح تحول اقتصادی در بخشهای مختلف نظیر گمرک خبرداد و گفت: در اجرای طرح تحول نباید فقط به جنبههای قانونی و حقوقی آن توجه شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی نرخ رشد اقتصادی سال 87 را بیش از 3 درصد اعلام کرد.
من يک کارگر هستم که در يکي از شرکت ها کارمي کنم به نظر شما درست است که هر چه بازاري و طلا فروش و کساني بنگاه املاک و ماشين را دارند در خوشه يک قرار دهيد و هرچه مردم بدبخت وکارگر وکارمند که زندگي خودشان را با قرض و وام اداره مي کنند و يا اينکه مستاجر هستد در خوشه 3 آيا اين برنامه ريزي شما درست است يا اينکه مثل کارهاي ديگرتان ميباشد.
با سلام واحترام:
با اين رتبه بندي كه انجام پذيرفته است به نظر مي رسد كه يارانه فقط به پولدارها تعلق خواهد گرفت. من قسم ميخورم وبا چشمان خود ديده وشاهد هستم كه آنهايي را كه من ميشناسم از هر جهت كه مد نظر باشد پولدار وداراي مال املاك بيش از يك ميليارد تومتني هستند وبعضيها در خوشه يك وبعضيها در خوشه دو واقع شده اند.عدالت اين است كه به همه مردم بطور مساوي يارانه تعلق گيرد. وگرنه به هيچوجه امكان تقسيم بندي درست وجود ندارد.