آفتابنیوز : آفتاب-سرویس سیاسی:محمود احمدی نژاد امروز در برابر خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی حاضر شد و در خصوص مهم ترین مسائل داخلی و بین المللی به موضع گیری پرداخت.
وی در این نشست خبری گفت: امروز امید به اصلاح واقعی، امید به برپایی عدالت واقعی و امنیت پایدار و نیز رفع اشغالگری و زورگوییها روزافزون شده است و جهان آماده تحولات بزرگ است.
احمدینژاد ادامه داد: دورانی كه چند كشور سرنوشت ملتها را در دست گرفته و برای آنها نقشه كشیده و بعد آن نقشهها را به نفع كلان سرمایهدارها به اجرا میگذارند به پایان راه رسیده است. همچنین دوران نقاب زدنها و سردادن شعارهای عامهپسند به پایان رسیده و امروز دورانی آغاز میشود كه همه ملتها و دولتهای برآمده از مردم به دنبال برپایی آیندهای روشن هستند و این اندیشه در حال همهگیر شدن است.
در ادامه این نشست خبرنگار شبكه خبر با حضور در جایگاه از رئیسجمهوری پرسید كه با توجه به اظهارات مقامات غربی مبنی بر تصویب تحریمهای احتمالی، آیا برنامهریزی از سوی دولت در این خصوص صورت گرفته و نسبت به این تحریمها دولت چه موضعی خواهد گرفت؟، كه احمدینژاد پاسخ داد: در این طرف و آن طرف چنین اظهارنظرهایی میشود اما این ادبیات متعلق به گذشته بوده و به پایان راه رسیده است.
وی ادامه داد: فكر میكنیم وقت آن شده كه برخی چشمهای خود را باز كرده و خود را با واقعیات تطبیق دهند.شاید برخی بخواهند تجربیات گذشته را تكرار كنند اما فكر میكنم برای خود آنها لازم است كه راه خود را اصلاح و در مسیر همكاری حركت كنند.
رئیسجمهور تصریح كرد: ما از تكرار اشتباهات از سوی آنها استقبال نمیكنیم. چرا كه برای ما نیز مشكل ایجاد نمیكند. اما اگر كسی علیه ما اقدامی كند عمل ما نیز متفاوتتر از گذشته خواهد بود و عمل متقابل انجام خواهیم داد.
احمدینژاد در ادامه این گفتوگوی خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار شبكه خبری العالم مبنی بر اینكه غنیسازی 20 درصد را چه زمانی انجام میدهید؟، اظهار داشت: ما هر چیزی را كه اعلام كردهایم انجام دادهایم و برای سوخت نیروگاه هم به تعداد معینی سانترفیوژ نیاز داریم كه آنها را نصب كرده و مراحل نهایی آزمایش را میگذرانند و پنج برابر سانترفیوژهای موجود ظرفیت دارند كه در آینده مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تاكید كرد: در استفاده از اورانیوم 20 درصد با كسی تعارف نداریم.
رئیسجمهور در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مركزی خبر در مورد خوشهبندیها در طرح هدفمند كردن یارانهها با بیان اینكه این طرح سخنگو دارد و هر تصمیمی كمیته مربوط به آن بگیرد به مردم اعلام میشود، گفت: طرح هدفمند كردن یارانهها طرح بزرگی است كه سازماندهی و طراحی جدیدی میخواهد و مردم مطمئن باشند هر كاری را بخواهیم انجام دهیم از قبل اعلام میكنیم و آنها را برای شرایط جدید تجهیز میكنیم و جای نگرانی از این بابت نیست.
وی با بیان اینكه خوشهبندیهای اعلام شده پیشنهادی است تصریح كرد: بنای دولت در تعلق یارانهها به همه متقاضیان است ولی بعضیها با تحلیلهای غلط خیال میكنند میتوانند فضای اقتصاد كشور را بر هم بزنند در حالی كه دولت همپای مردم حركت میكند.
احمدینژاد در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری رویترز درباره سرنوشت طرح پیشنهاد سوخت از سوی ایران گفت: پیشنهاد تبادل سوخت بسته نشده است و حاضریم در یك چارچوب عادلانه این كار را انجام دهیم گرچه مدعیان طرفداری از فعالیتهای صلحآمیز هستهای به وظیفه قانونی خود كه كمك به دیگر كشورها در این زمینه است، عمل نمیكنند و هر كس تبادل سوخت را بخواهد ما حاضر به این كار هستیم.
رئیس دولت دهم در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار شبكه پرس تیوی درباره رابطه با انگلستان خاطر نشان كرد: سطح مناسبات كنونی دو كشور بالا نیست و مردم ما علاقهای به توسعه این مناسبات ندارند كه دولت هم از آنها تبعیت میكند. گرچه مبادلات اقتصادی توسط مردم انجام میشود.
وی افزود: این مسئله به رفتار دولتمردان انگلستان برمیگردد كه هنوز حال و هوای 100 سال پیش از سرشان بیرون نرفته است و امیدواریم مردم آن كشور آنها را از آن حال و هوا بیرون آورند.
احمدینژاد در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه ابتكار مبنی بر اینكه علیرغم سخنان اسفندیار رحیممشایی در جامعه وعاظ هنوز بسیاری از افراد از سخنان وی قانع نشدهاند، تصریح كرد: كشور ما آزاد است و افراد میتوانند اظهارنظر كنند. اما جنبههای اخلاقی باید رعایت شود و من خبر دارم چه كسانی در كجا علیه دولت دست به تخریب میزنند در حالی كه آقای مشایی از نیروهای خدوم است و اندیشه زلالی دارد و از بهترین همكاران دولت است كه شب و روز كار میكند و جالب است افرادی كه این سخنان را درباره وی مطرح میكنند راجع به كسانی كه دست به بیتالمال میبرند حرفی نمیزنند.
وی با بیان اینكه این روشها درست نیست تاكید كرد: زندگی مشایی پاك است و باید با استدلال وی را نقد كرد و با هوچیگری نمیتوان برخورد كرد؛ اندیشه مشایی قابل استفاده برای همگان است و افرادی كه این حرفها را میزنند تخطئه میكنند ولی این روشهای برخورد مدتها است كه سوخته است.
رئیسجمهور در پاسخ به سئوال خبرنگار شبكه سیانان درباره تولید اورانیوم 20 درصد یادآور شد: اصل تولید اورانیوم 20 درصد در برنامههای ما نبود و ما میخواهیم برای نیروگاهها سوخت تولید كنیم و باور داشتیم كه اگر سوخت 20 درصد بخواهیم دیگران به ما میدهند و پیشنهاد تبادل برای این موضوع را هم داریم. اما آنها شرایطی گذاشتند كه درست نبود و احساس كردیم سوءنیتی وجود دارد و ما هم به دلیل زمان كمی كه وجود داشت گفتیم كه خودمان اورانیوم 20 درصد را تولید خواهیم كرد.
وی ادامه داد: هماكنون خط تولید جداگانه برای اورانیوم 20 درصد وجود دارد و توانایی آن را هم داریم و اگر دیگران سوخت 20 درصد ما را تامین كنند شرایط طور دیگری خواهد شد اما ما منتظر آن نخواهیم بود.
در ادامه نشست خبری رئیسجمهور با رسانههای داخلی و خارجی، احمدینژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه جامجم مبنی بر اینكه با توجه به تنشهای منطقهای موضع ایران در قبال دولتهای عربستان و مصر چه خواهد بود؟، گفت: ما خواهان روابط دوستانه با همه ملتها و دولتها جزء رژیم صهیونیستی هستیم.
رئیسجمهور با بیان اینكه دولتهای منطقه در اولویت سیاست خارجی ما قرار دارند، اظهار داشت: مصر و عربستان از جمله كشورهای مهم جهان اسلام به شمار رفته و همكاری و همراهی آنان با ما فرصت را از دست دشمنان و اشغالگران منطقه خواهد گرفت.
وی با تاكید بر اینكه ما هیچگاه به دنبال تنش با كشورهای منطقه نیستیم خاطر نشان كرد: برخی از دوستان ما را به موضعگیریهای نادرست دعوت میكنند اما ما به دنبال آن هستیم كه سوء تفاهم دشمنساخته برطرف شده و ظرفیتهای دولتهای منطقه برای پیشرفت مردم منطقه به كار گرفته شود.
احمدینژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اطلاعات مبنی بر اینكه شما در ابتدا اعلام كردید در مبادله سوخت با هیچ مشكلی مواجه نیستید اما بعد از چند روز خبر آغاز غنیسازی 20 درصد را در داخل اعلام كردید، چه اتفاقاتی رخ داد كه تصمیم گرفته شد ایران غنیسازی را خود انجام دهد، گفت: هیچ تغییری رخ نداده و باید همه جملات را كنار هم گذاشت الان هم میگویم ما تبادل سوخت حتی با كشور آمریكا انجام میدهیم.
وی ادامه داد: اگر آمریكا برای تبادل سوخت بیاید ما با آن همكاری میكنیم و در قبال دریافت سوخت پول آن را نیز خواهیم پرداخت اما اگر بخواهد بداخلاقی كند ما رویه دیگری را در پیش میگیریم.
احمدینژاد با بیان اینكه كشورهای غربی با جوسازی میخواهند ایران را متهم به تهیه بمب هستهای كنند گفت: اگر كشوری با سوخت 5.3 درصد توانسته بمب در جهان بسازد بیاید آن را اعلام كند در حال حاضر ما 5/3 درصد را دادهایم و 20 درصد را گرفتیم.
وی خطاب به سران كشورهای غربی گفت: اگر به دنبال بهانهجویی هستید این روش دیگر كهنه شده و اگر اهل مجادله هستید ما نیز مجادله میكنیم. اگر شما علاقهمند باشید و در تبادل سوخت همكاری كنید ما این امر را میپذیریم در غیر این صورت خود غنیسازی میكنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار وطنامروز مبنی بر اینكه شما در اظهارات خود اعلام كردهاید كه آمریكا بعد از افغانستان به هندوستان حمله خواهد كرد آیا اسناد و مداركی در این رابطه دارید؟، اظهار داشت: هم اسناد و مدارك وجود دارد و هم این موضوع كاملا روشن است وقتی خط مسیر ناتو و دولتهای غربی پیگیری میكنیم به آنجا میرسیم. آرایشی كه آنها گرفته و با توجه به گسترش جنگ از افغانستان و پاكستان به نظر میرسد كه جز دور زدن هندوستان و چین راهی ندارند.
وی با بیان اینكه برخی گمان میكنند كه هدف از لشكركشی به عراق و افغانستان ایران است، ادامه داد: در آرزوهای آمریكا و كشورهای غربی شاید ایران قرار بگیرد اما با توجه به این 22 بهمنهایی كه در این 31 سال شاهد بودیم آنها تقریبا مایوس شدند كه از این روش علیه ایران استفاده كنند و زمانی كه رجزخوانی میكنند شاهد هستیم كه ایران را استثنا میدانند.
رئیسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه دولت برای تكرقمی كردن تورم و توسعه رشد اقتصادی چه برنامههایی را در دست داشته است گفت: برنامههای اقتصادی دولت در مهار تورم و رشد اقتصادی بحمدالله به نتیجه رسیده و ما توانستیم نقدینگی را به سمت تولید هدایت كنیم و بسیاری از هزینههای غیرضروری را كاهش دهیم.
وی تاكید كرد: همكاری تولیدكنندگان، اصناف، بازرگانان و تجار نیز عاملی برای تحقق این روند بوده است.
خبرنگار الجزیره قطر در خصوص اظهارات اخیر هیلاری كلینتون وزیر امور خارجه انگلیس از رئیسجمهور سئوال پرسید كه احمدینژاد در پاسخ به وی اظهار داشت: ما صحبتهای ایشان را جدی نمیگیریم صحبتهایی كردند و چون وزیر امور خارجه است باید حرفهایی بزند.
وی با بیان اینكه در اظهارات كلینتون و نزدیكان رئیسجمهور آمریكا تناقضهایی مشاهده میشود ادامه داد:نمیدانیم سخنان اخیر وزیر امور خارجه آمریكا موضع دولت آمریكا است یا احزاب و گروههای اطراف آن. ایران 75 میلیون جمعیت دارد كه همه آنان پاسدار انقلاب، اسلام و ارزشها هستند.
احمدینژادادامه داد: بودجه نظامی دولت آمریكا بیش از 80 برابر بودجه نظامی ایران است و تمام جنگهایی كه آمریكا انجام داده با دوستان قبلی خود بوده است.
رئیسجمهور تصریح كرد: آمریكا تنها دولتی است كه با یورش نظامی اقدام به تغییر دولتها میكند و در حال حاضر نیز بیش از 300 هزار نیروی نظامی با بالاترین تجهیزات را وارد منطقه كرده است.
احمدینژاد گفت: به نظرم خانم كلینتون بیشتر خود را نگاه كرده و سخن گفته است.
در ادامه نشست خبری ریاست جمهوری با خبرنگاران سئوالی در خصوص اجرای هدفمند كردن یارانهها و وضعیت نرخ بیكاری و تورم مطرح شد و احمدینژاد با بیان اینكه طرح هدفمند كردن یارانهها اصلاح بنیادین در اقتصاد است، پاسخ داد: این طرح بهرهوری را بالا برده و در نتیجه رشد اقتصادی را به وجود میآورد و نسبتهای اقتصادی را در شرایط درست قرار میدهد.
در ادامه خبرنگار واشنگتن پست نیز در خصوص وضعیت سه تبعه آمریكایی كه به جرم ورود غیرقانونی به كشور در زندان ایران به سر میبرند و آیا اینكه مادران آنها میتوانند به ملاقاتشان بیایند سئوالی پرسید كه رئیسجمهور گفت: ما به هیچ وجه از اینكه افرادی در زندان باشند خوشحال نیستیم و از اینكه حدود سه میلیون و 600 هزار نفر در زندانهای آمریكا هستند نیز ناراحتیم اما این سه فردی كه شما نام بردید بدون مجوز و از مسیر غیرقانونی، تجاوز مرزی به ایران را انجام دادهاند و همانطور كه در تمام كشورها برای كسانی كه به طور غیرقانونی مرزها را میشكنند مجازات سنگینی در نظر گرفته شده است این افراد نیز در اختیار دستگاه قضایی ما بوده و طبق قانون به پرونده آنها رسیدگی میشود.
احمدینژاد با بیان اینكه ما علاقهمند بودیم این زندانیان زودتر آزاد شوند، افزود: اما آزادی آنها بستگی به مقررات قانونی و نظر قاضی دارد.
وی از دستگیری ایرانیانی در كشورهای دیگر توسط نیروهای آمریكایی و سپس انتقال آنها به ایالات متحده یاد كرد و گفت: همچنین ایرانیهایی بودهاند كه در آمریكا زندگی میكردند دستگیر شده در حالی كه اجازه زندگی در آن كشور را داشتند و بدون آنكه اتهام آنها مشخص شود در زندان به سر میبرند.
رئیسجمهور با اشاره به علاقه وكلای این ایرانیان به دیدار با آنها اضافه كرد: در مجموع از اینكه افرادی چه در ایران و چه در آمریكا در زندان باشند خوشحال نیستیم.
احمدینژاد همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا در رابطه با تاكیدات مقام معظم رهبری بر گسترش كرسیهای نظریهپردازی و دلیل كندی اجرای آن گفت: این كار از جمله كارهای مهمی است كه نیاز به برنامهریزی فكری و نقشه جامع علمی دارد. نظریهپردازی كار نیست كه روزانه گسترش یابد همانطور كه استادی پس از 50 سال تحقیق و پژوهش به یك نظریه میرسد. اما خوشبختانه در این زمینه نظریات پیشنهادی بسیاری ارائه شده است.
وی افزود: البته اطلاعرسانی در این زمینه محدود بود كه ما انتظار داریم اطلاعرسانی افزایش یابد. همچنین بودجهها و امكانات مورد نیاز را نیز برای سال آینده افزایش دادهایم.
در ادامه خبرنگار روزنامه فرهنگ و آشتی با اشاره به سخنان رئیسجمهور در مراسم معارفه جوانفكر مبنی بر اینكه من با این بگیر و ببندها در عرصه مطبوعات موافق نیستم نظر احمدینژاد را نسبت به عملكرد معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسید كه وی پاسخ داد: آزادی مطبوعات در ایران در حد بسیار بالایی است.
احمدینژاد تاكید كرد: اما معاون مطبوعاتی نه اجازه دارد روزنامهای را لغو امتیاز كند و نه اجازه اعطای امتیاز دارد. بنابراین اگر توقیفی صورت بگیرد نیز از سوی هیات نظارت است و نه معاونت مطبوعاتی و چنانچه لغو امتیاز مطرح باشد، باید پرونده در دادگاه مطرح و توسط قاضی بررسی شود.
وی با بیان اینكه در دولت نهم و دهم بیشترین مجوزها صادر شده تاكید كرد: لغو امتیاز در اختیار دولت نیست.
احمدینژاد ادامه داد: در خصوص اعتماد به مطبوعات نیز گفتنی است كه ممكن است مطلبی نوشته شود اما مطبوعات نمیتوانند بگویند كه هر چه ما مینویسیم اعضای دولت باید بپذیرند كسانی كه میخوانند میتوانند بپذیرند و یا نپذیرند. پس بنابراین شما بنویسید چنانچه مطلبتان مناسب باشد استفاده میكنیم اگر نپسندیدیم هم نمیپسندیم.
وی بار دیگر در مورد آنچه كه به گیر و به بند نامیده میشود گفت: برخورد مطابق قانون است و از همان مسیر نیز بایدرسیدگی شود.
خبرنگار مهر نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به مصاحبه رئیسجمهور با نشریه روسی و اظهارات وی مبنی بر اینكه ایران هماكنون قدرت هفدهم اقتصادی در جهان است و در آینده نزدیك به قدرت دوازدهم تبدیل خواهد شد، مطرح كرد كه رئیسجمهور گفت: البته این رتبهبندی است كه دیگران اعلام كردند و مهمترین شاخص در این زمینه تولید ناخالص داخلی و حجم اقتصادی است. ایران در سال 2009 در حال گذر از بحرانها بود كه با پیشبینی ساز و كارها و همراهی مردم به خوبی صورت گرفت.
چه جالب آن از ریس جمهور که نرخ تورم را اشتباه اعلام می کند این هم از شما که به این راحتی به خانم کلینتون اقامت و ملیت انگلیس دادید آنهم با ابقای پست!!!
چه جالب آن از ریس جمهور که نرخ تورم را اشتباه اعلام می کند این هم از شما که به این راحتی به خانم کلینتون اقامت و ملیت انگلیس دادید آنهم با ابقای پست!!!