آفتابنیوز : آفتاب: وكلای پاكستانی در تظاهراتی حمایت خود را از دستگاه قضایی در مناقشه با دولت بر سر انتصاب دو قاضی از سوی آصف علی زرداری رئیسجمهور پاكستان اعلام كردند.
دادگاه عالی پاكستان این انتصابها را غیرقانونی خوانده است. این مساله موجب بروز یك رویارویی جدی بین رئیس دادگاه عالی و رئیسجمهوری پاكستان شد.
این تنشها در حالی است كه پاكستان یك نبرد شدید را علیه شبه نظامیان شروع كرده و در آستانه از سرگیری گفتوگوها با هند قرار دارد.
واكنش در قبال حوادث اخیر
ایاز امیر، مفسر حزب مسلم لیگ نواز (حزب نواز شریف) در پارلمان گفت: دولت فكر میكرد كه توسط دادگاه عالی به حاشیه رانده شده و دادگاه عالی معتقد است كه پاكستان در یك وضعیت آشفته قرار دارد، نهادها كارآمد نیستند و فساد همه جا را فرا گرفته است.
امیر افزود: یك اختلاف جنبش كنونی وكلا با جنبش دو سال قبل در زمان مشرف این است كه جنبش كنونی ضعیف و شكننده است. رهبران كلیدی آن دوران كنار رفتهاند و گردهمایی اخیر در اسلام آباد نیز بسیار كمتر از آن چیزی بود كه سازمان دهندگان پیش بینی كرده بودند. اما محمد اختر انجم، یكی از وكلای جوان در مقابل ساختمان دادگاه عالی ضمن رد ایجاد شكاف در این جنبش گفت: دستگاه قضایی باردیگر از سوی كسانی كه دم از دموكراسی میزنند ولی تفاوتی با دیكتاتورها ندارند، تهدید شده است. ما دیكتاتورها در این رژیم را مجبور به فرار خواهیم كرد. همان كاری كه با مشرف كردیم.
زرداری، بزرگترین تهدید علیه دموكراسی
نواز شریف رهبر جناح مخالف پاكستان نیز در یك كنفرانس خبری گفت: آصفعلی زرداری، رئیسجمهور پاكستان بزرگترین تهدید علیه دموكراسی در پاكستان است.نواز شریف از دولت خواست كه تصمیم خود را برای انتصاب قضات جدید كه برخلاف توصیههای افتخار محمد چودری، رئیس دادگاه عالی پاكستان است، تغییر دهد.افتخار محمد چودری زمانی كه توسط پرویز مشرف، رئیسجمهور سابق پاكستان، در سال 2007 عزل شد، به شهرت رسید.
مناقشه كنونی بین دولت و دستگاه قضایی پاكستان زمانی آغاز شد كه یك هیات سه نفره از قضات دادگاه عالی پاكستان دستور زرداری را مبنی بر انتصاب صاقب نثار، قاضی دادگاه عالی لاهور به عنوان رئیس این دادگاه رد كرد.
نواز شریف، رهبر حزب مسلم لیگ نواز (حزب مخالف) معتقد است اقدامات دولت زرداری مبنی بر انتصاب قضات دادگاه، تكرار حالت فوق العاده اعلام شده از سوی پرویز مشرف در سال 2007 است. وكلای پاكستانی نیز معتقدند كه دولت این كشور حكم دادگاه عالی پاكستان را مبنی بر بررسی پروندههای فساد علیه بیش از هشت هزار سیاستمدار و مقام پاكستانی از جمله خود زرداری اجرا نكرده است.
رهبر حزب مسلم لیگ نواز ضمن انتقاد شدید از آصف علی زرداری اظهار داشت كه وی كشور و نظام را دچار بیثباتی كرده است.
نواز شریف در جریان نشست مشورتی حزب خود هشدار داد كه دولت باید برتری قانون اساسی را تضمین و از درگیری بین نهادهای كلیدی دولت جلوگیری كند.
وی گفت: حزب مسلم لیگ نواز اجازه نخواهد داد كه دولت قوانینی نظیر اجرای منشور دموكراسی، انتصاب قضات، تصمیمهای دادگاه عالی، احترام به نهادهای كلیدی و دیگر مسائل كلیدی را نادیده بگیرد.