سید قاسم حسینی، شنبه درمصاحبه اظهار کرد: این سامانه جدید برای صبح دوشنبه پنجم آذر ماه در مناطق شمالی مرکزی، غربی و شرقی استان به ویژه شهرستانهای رستم، نورآباد ممسنی، کوه چنار، کازرون، شیراز، بیضا، فراشبند، فیروز آباد، زرقان و مرودشت پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: همچنین این سامانه برای صبح سه شنبه ششم آذرماه در مناطقی غربی و شمال غرب فارس فعال است.
موج دوم هم در راه است
حسینی اضافه کرد: بارشهای موج اول این سامانه از شیراز به سمت جنوب و شرق استان ضعیف گزارش شده است، اما موج دوم این سامانه بارشی که با بارشهای بیشترهمراه است برای اواخر وقت سه شنبه ششم آذر تا پنجشنبه هشتم آذر ماه پیش بینی شده که در این باره مجداد اطلاع رسانی خواهد شد.
لغزندگی جاده ها، لایروبی کانالها
وی اضافه کرد: اثر مخاطره این سامانه بارشی همچون لغزندگی جادهها و برخورد صاعقه وجود دارد از این رو احتیاط در سفرهای برون شهری، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و لایروبی کانالها و آبراها توصیه میشود.
آخرین بارندگی در فارس، سیلابی شدن برخی شهرها
بر اساس این گزارش، آخرین بارندگی سیلابی که منجر به آبگرفتگی معابر برخی شهرها از جمله شیراز شد، مربوط به پنجشنبه سوم آبان ماه۱۴۰۳ است.
پیشتر هواشناسی فارس در اطلاعیه وضعیت سطح زرد پنجم آبانماه نسبت به بارش باران، وزش باد شدید و بروز رعد و برق در مناطق شمالی و شمال غرب استان هشدار داده بود.
وضعیت رنگ هشدارها چگونه است؟
زمانی که سازمان هواشناسی، هشدار زرد رنگ میدهد یعنی پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و کارهای روزمره اختلالاتی ایجاد کند. این هشدار برای مردم با هدف آمادگی لازم در مواجهه با پدیدههای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، همچنین برای مسئولان به منظور اندیشیدن تمهیدات لازم صادر میشود.
هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد دارد و در نوع نارنجی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات مخرب و خسارتهای احتمالی داشته باشد. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا نیز هست.
هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار هواشناسی است که پیشبینی میشود پدیده جوی بتواند خسارتهای وسیعی داشته باشد. با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میشود که وارد عمل شوند و اقداماتی برای کاهش خسارات بیندیشند.
به طور کلی رنگ زرد، نارنجی و قرمز هریک به ترتیب به معنی آگاهی، آمادگی و اقدام است.