کد خبر: ۹۵۳۱۱
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۶:۵۳
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ارشاد بیان کرد

هنر با استفاده از ظرفیت‌های بومی رشد می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بهره‌مندی از ظرفیت های بومی استان ها امکان رشد هنر در سطح ملی را بیش از پیش فراهم می سازد.

محمود شالویی در گفت و گو با خبرنگار ستاد خبری چهارمین جشنواره منطقه‌ای تجسمی با عنوان اینکه جشنواره‌ها از دو منظر بسیار مهم در فضای فرهنگی و هنری جامعه تاثیرگذار هستند، بیان کرد: جشنواره ها به دلیل حضور اجتماعی هنرمندان و مخاطبان هنر در یک مجموعه باعث نشاط و تحرک عمومی و ارتقاء تشخیص و خواسته های مختلف جامعه می شود و هنر را به عنوان کالایی فرهنگی و تأثیرگذار در لایه های مختلف اجتماع تسری می دهند.

مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه جشنواره ها را میدان مهیایی برای ارتقاء حرفه ای هنر عنوان کرد و آن را دومین وجه مورد توجه و با اهمیت جشنواره ها ذکر کرد و گفت: هنرمند حرفه ای با توجه به این فرصت می تواند درگیر و دار رقابت ها و بازدید ها به جایگاه و توانایی خود بیاندیشد و داشته ها و نداشته های خود را در عرصه ای سالم و بی پرده تماشا کند.

شالویی همچنین تصریح کرد: در جشنواره ها با خروج هنرمندان از جغرافیای محدود شخصی، برخی اوهام به واقعیت و نیز بخشی از سرخوردگی ها و کسالت ها تبدیل به انگیزه و تازگی می شود.

وی در ادامه با اذعان بر این مهم که موضوع اثر هنری، ذاتی و ازلی است و آن چه به شیوه ای تصنعی گفته می شود، از صداقت هنر خالی است، بر اهمیت آموزه ها، ژرف بینی قرآنی و سیره فطری و انسانی بزرگان دینی در خلق آثار هنری اشاره کرد و اظهار داشت: هر اثر هنری که با این مبانی همراه باشد یقیناً هر چشمی که با لجاجت های دنیوی، بینایی واقعی خود را از دست نداده باشد، از آن حظی شایسته می برد.

مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تصریح این مهم که هنرمندان حسگران و جویندگان فرهنگ جامعه هستند و اوج و افول های فرهنگی و اجتماعی را شناسایی می کنند، گفت: هنرمندان و آثار هنری ارائه شده در وهله نخست با تأیید و تقبیح های خود می توانند روش های اصلاحی را ارائه دهند و برنامه ریزی های فرهنگی را عملی تر و نزدیک به واقعیت کنند و نیز با بیان ارزش ها و افزایش لطایف اخلاقی و انسانی آحاد جامعه در تسکین و درمان ناملایمات و در سازندگی، رشد و بالندگی فرهنگی موثر باشند.

شالویی با اظهار اینکه هنرمندان آیینه تمام نمای جامعه اند و اگر معنای خوشایندی در آثار هنرمندان باشد از تعالی فرهنگ اجتماعی پیرامون آنان نشأت گرفته و اگر نقصی و خللی بروز کند، زاییده شرایط فرهنگی جامعه است، پیشنهاد کرد از آثار و اندیشه هنری هنرمندان در پیشبرد و ارتقاء سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه متناسب با رویکردی که دارند بهره های بیشتری برده شود و در ابعاد توسعه و ترقی به ژرفای نگاه های هنری با ذوق بصری توجه شود.

این مقام مسئول با اظهار این که پراکندگی حوزه های هنر تجسمی با وجود ریشه ها و مبانی مشترک، بیش از هر عامل دیگری تأثیرات منسجم این رشته ها را در بین مردم و مخاطبان کاهش داده است، آن را مشکل عمده در این حوزه برشمرد و افزود: آن چه باید در آسیب شناسی مشکلات هنرهای تجسمی و ریشه یابی آن ها بیشتر مورد تحقیق و دقت قرار گیرد، فاصله نامتعارفی است که بین خواص و هنرمندان هنرهای تجسمی و مخاطب عام در چند دهه اخیر پدیدار شده است.

شالویی دلیل این آسیب ها را بی وقفگی و کوتاهی زمان خلق آثار هنری تجسمی با ظهور جنبش های جدید و خلاق و تولید آثار متعدد در تبیین آن در کنار ضعف بسترهای فرهنگی به ویژه کمبود زیرساخت های فیزیکی در ارائه و معرفی به موقع و کافی این جریانات هنری و آثار ذکر کرد.

وی در این راستا با ابراز خرسندی از ظهور هنرمندان خوش فکر و متعهد و رواج خط مشی های فکری و در نتیجه برخورداری آثار هنری هنرمندان این عرصه از غنای ویژه در سال های اخیر، توجه و پی گیری مجدانه ترویج هنرهای فاخر اجتماعی با توجه به نیازهای عمومی جامعه، وقایع هنری و نشر اطلاعات هنری، گسترش کمی و کیفی فضاهای فیزیکی، آموزش های هدفمند و صحیح در دوره های دانش آموزی و به عبارتی فراگیر کردن هنرهای تجسمی را در رفع مشکلات و توسعه این حوزه و نیز تضمین رشد اقتصاد هنر ، بسیار تأثیرگذار عنوان کرد.

شالویی با تاکید بر این مطلب که همه اهرم های اجرایی کشور موظفند که بر اساس عدالت، شرایطی را مهیا کنند که تمام ایرانیان در جریان هنری کشور شرکت کنند و امکان ترقی تا بالاترین مدارج هنری داشته باشند، اعزام هنرمندان و اساتید رشته های هنری را به سراسر کشور، برگزاری مسابقات و جشنواره ها و حتی انتقال دو سالانه ها به همه مراکز استانی و تعیین سهمیه های استانی برای متقاضیان حضور در جشنواره های مختلف را از جمله اقدامات در دست اجرای این حوزه برای تمرکز زدایی و حرکت به سمت عدالت هنری در کشور برشمرد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: ما معتقدیم با استفاده از ظرفیت های بومی موجود در مناطق مختلف کشور ، امکان رشد هنر در سطح ملی بیش از پیش فراهم خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین