کد خبر: ۹۵۴۱۴۳
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۱

برای درمان حالت تهوع در خانه این کار‌ها را کنید

می‌توان گفت برای تمامی افراد حدأقل یک بار پیش آمده که حالت تهوع را تجربه کنند. این وضعیت به علت حس ناخوشایندی که با خود دارد، همۀ ما را مجبور می‌کند تا به دنبال درمان حالت تهوع خانگی باشیم.
برای درمان حالت تهوع در خانه این کار‌ها را کنید
آفتاب‌‌نیوز :

می‌توان گفت برای تمامی افراد حدأقل یک بار پیش آمده که حالت تهوع را تجربه کنند. این وضعیت به علت حس ناخوشایندی که با خود دارد، همۀ ما را مجبور می‌کند تا به دنبال درمان حالت تهوع خانگی باشیم. این عارضه همراه با ناراحتی در معده است که گاهی باعث استفراغ هم می‌شود. حالت تهوع می‌تواند خفیف یا شدید باشد و برای مدتی کوتاه و یا چند روز ادامه یابد. اگر به موقع اقدام به درمان آن نکنیم، می‌تواند حتی در زندگی روزمره مشکل ایجاد کند.

برای از بین بردن این حس ناخوشایند، باید ابتدا به دنبال علت آن باشیم. این کار اهمیت بالایی دارد؛ زیرا به درمان موثر کمک می‌کند. عواملی که باعث ایجاد این حالت می‌شوند شامل بارداری، بیماری‌های گوارشی، استرس، ضربه به سر، مسمومیت و ... هستند. در این مقاله ۱۳ روش درمان حالت تهوع خانگی را برای شما توضیح خواهیم داد. با انجام این روش‌ها حالت تهوع خود را کم‌تر و یا از بین ببرید؛ پس با ما همراه باشید!

چرا به حالت تهوع دچار می‌شویم؟

وقتی ما در موقعیتی استرس‌زا قرار می‌گیریم و یا دچار اضطراب می‌شویم، هورمون اپی‌نفرین از غده فوق‌کلیه ترشح می‌شود و بدن ما را در وضعیت آماده قرار می‌دهد. در این موقعیت فعالیت دستگاه گوارش متوقف و سموم در بدن جمع می‌شوند. در نتیجه بدن تمامی این سیگنال‌های شیمیایی را به مغز ارسال می‌کند و ما حالت تهوع می‌گیریم.

حالت تهوع و استفراغ ممکن است با هم یا جدا از هم اتفاق بیفتند. این موضوع مهم است و باید به آن توجه کنیم. چرا که زمان تهوع و یا استفراغ می‌تواند علت اصلی آن را نشان دهد. به عنوان مثال اگر خانم‌ها در اول روز دچار این حس شوند، ممکن است علت آن بارداری فرد باشد. همچنین اگر مدت کوتاهی پس از غذا خوردن دچار حالت تهوع و استفراغ شدید، احتمالاً این عارضه به دلیل مسمومیت غذایی، التهاب معده، پرخوری عصبی، زخم معده عصبی یا شوک آنافیلاکسی بروز کرده است.

چطور حالت تهوع را درمان کنیم؟

برای درمان حالت تهوع خانگی در مرحله اول، مواردی که در زیر آورده شده را امتحان کنید. اگر با انجام این کار‌ها در خانه حالت تهوع شما بهتر نشد یا تشدید پیدا کرد، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

شست‌وشوی دهان با سرکه

برخی اوقات پس از استفراغ باقی ماندن بو و ذرات آن در دهان، باعث تشدید حالت تهوع فرد می‌شود. می‌توان از مخلوط یک‌چهارم فنجان سرکه و یک‌چهارم آب برای ازبین‌بردن آن‌ها استفاده کرد. خواص ضد میکروبی و تنظیم‌کننده pH موجود در سرکه سیب به کاهش احساس ناخوشایند تهوع کمک می‌کند. تنها لازم است دهان خود را با این محلول شست‌وشو دهید. دهان را با آن فقط آبکشی کنید و غرغره نکنید. این کار نفس شما را هم تازه می‌کند. حتما قبل از مصرف، سرکه را با آب رقیق کنید که بوی تند آن شما را اذیت نکند.

استشمام بوی لیمو

بوی مرکبات، به‌ویژه بوی لیموی تازه برش‌داده‌شده، می‌تواند برای کاهش تهوع حتی در دوران بارداری موثر باشد. پوست این میوه و یا اسانس آن می‌تواند به درمان حالت تهوع در ماشین هم کمک کند. علاوه‌بر این، استشمام بوی لیمو باعث شادی و آرامش می‌شود.

مصرف شیر و نان تست

برای درمان حالت تهوع خانگی از شیر به تنهایی استفاده نکنید. زیرا که به علت وجود لاکتوز، هر کسی توانایی هضم آن را ندارد. ترکیب شیر گرم با نان تست یک وعده غذایی سبک و قابل هضم است که به تسکین درد معده و کم‌تر کردن این حالت کمک می‌کند. گرمای شیر برای آرامش عضلات معده و نان تست برای مدیریت محتویات اسیدی معده مفید هستند. این روش، مخصوصاً در روز‌هایی که معده حساس‌تری دارید، می‌تواند شما را از بروز احساس ناخوشایند دور کند.

استفاده از کمپرس یخ

اگر حالت تهوع شما نتیجه میگرن است و با سردرد و سرگیجه شدید همراه است، استراحت در تاریکی و سکوت، آن را تسکین می‌دهد و دوای مشکل شما است. همچنین برای درمان حالت تهوع و سردرد می‌توانید از کمپرس سرد روی گردن خود استفاده کنید و از تاثیر آن شگفت‌زده شوید.

مصرف پودر رازیانه

دمنوش و یا چای رازیانه، با خواص ضد تورم و ضد نفخی که دارد، برای تعادل بخشیدن به سیستم گوارش و کاهش حس ناخوشایند تهوع کمک می‌کند. بعضی از زنان و دختران در طول دوره قاعدگی خود، علائمی از جمله حالت تهوع را تجربه می‌کنند. استفاده از پودر رازیانه برای کاهش حالت تهوع موثر خواهد بود. علاوه بر این، دیگر علائم دوران قاعدگی مانند درد که باعث ناراحتی است را کم می‌کند. یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را پودر کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در یک فنجان آب‌جوش دم کنید. برای طعم‌دادن، با عسل شیرین کنید و بعد آن را بخورید تا از مزایای عسل هم بهره‌مند شوید.

نوشیدن آب کافی

تهوع و استفراغ گاهی ممکن است نشانۀ گرمازدگی باشند. بنابراین، برای درمان حالت تهوع به ویژه در تابستان، هیدراته بودن بدن اهمیت دارد. کم‌آبی بدن، می‌تواند موجب علائم بسیاری از جمله سردرد، حالت تهوع و خستگی شود؛ بنابراین هیدراته ماندن برای ما بسیار ضروری است. نوشیدن آب یا مایعات شفاف مانند محلول‌های الکترولیت می‌تواند به پر کردن مثانه و به حداقل رساندن احساس تهوع کمک نماید. مایعات الکترولیت‌دار شامل آب معدنی، آب سبزیجات، عصاره نارگیل و اسموتی‌های حاوی سبزیجات است. اضافه‌کردن کمی لیمو به آب هم می‌تواند به تسکین معده کمک کند.

نوشیدن دمنوش‌های گیاهی

چندین نوع چای و دمنوش گیاهی وجود دارند که برای کاهش حالت تهوع اثربخش هستند. دمنوش بابونه، بادرنجبویه و نعناع در این میان عملکرد بهتری نشان داده‌اند. البته اگر همراه با تهوع، سوزش معده هم دارید، از مصرف دمنوش نعناع پرهیز کنید، زیرا باعث تشدید حال بد شما می‌شود.

مصرف عرق زیره

یکی از دلایل رایج ایجاد حالت تهوع، ابتلا به بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر است. عرق یا عصاره زیره به بهبود علائم این بیماری مانند درد شکم، حالت تهوع، یبوست و اسهال کمک بسیار زیادی خواهد کرد. پس برای درمان حالت تهوع خانگی، این ماده را به خاطر داشته باشید.

درمان با طب سنتی

طب سنتی و طب فشاری از دو تکنیکی هستند که معمولا در کشور چین برای درمان حالت تهوع و استفراغ استفاده می‌شوند. در این نوع درمان‌ها، سوزن‌های نازکی با فشار مناطق و عصب‌های مسئول، حس تهوع را موقتاً از کار می‌اندازند. این کار به مهارت بالایی نیاز دارد پس پیش افراد متخصص، آن را انجام دهید. نشان داده شده است که فشار آوردن به نقطه طب فشاری P۶ که روی مچ دست قرار دارد، علائم تهوع را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

مصرف زنجبیل

زنجبیل، یکی از گیاهان معجزه‌آسایی است که در فرهنگ‌های آسیایی، نقش کلیدی در درمان حالت تهوع و استفراغ دارد. استفاده از ریشه زنجبیل به صورت خام یا به شکل دمنوش، یک روش سنتی و بسیار مؤثر است. البته هر کسی نمی‌تواند طعم تند آن را تحمل کند. برای این افراد، ترکیب آن با عسل می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد. عسل با خواص ضدالتهابی خود، نه تنها طعم بهتری به داروی طبیعی و خانگی ما می‌بخشد بلکه تأثیر آن را نیز تقویت می‌کند.

دم کردن میخک

از موارد موثر برای درمان حالت تهوع میخک است که می‌توانید با آن، یک دمنوش برای مبارزه با این حالت درست کنید. یک قاشق چای‌خوری پودر میخک را در یک لیوان پر از آب‌جوش دم و سپس آن را از صافی رد کنید. بعد هم برای درمان حالت تهوع خود از آن بهره‌مند شوید.

رایحه درمانی با لیمو

رایحه درمانی، یک روش محبوب در درمان خانگی حالت تهوع است که بسیاری از افراد به آن علاقه نشان می‌دهند. انواع مختلف روغن‌ها نظیر لیمو، بابونه و میخک به عنوان مواد مورد نیاز برای رایحه درمانی توصیه می‌شوند. این عطر‌ها می‌توانند معدۀ شما را تسکین دهند، پس این روش را جدی بگیرید!

مصرف هل و عسل

هل از خانواده گیاه زنجبیل است و همان اثرات را برای کاهش حالت تهوع دارد. د. عدد دانۀ هل را کمی تفت بدهید؛ بعد آن‌‎ها را بکوبید و با یک قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید. از این معجون سه الی چهار بار در روز میل کنید تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

آیا درمان گیاهی همیشه جواب می‌دهد؟

درمان گیاهی احتمالاً فقط برای مشکلات جزئی مفید است، اما اگر حالت تهوع بیش از یک روز در بزرگسالان ادامه یابد، استفراغ در نوزادان و کودکان زیر ۶ سال بیش از چند ساعت طول بکشد، به سر آسیب مشخصی وارد شده باشد و یا به علت استفراغ زیاد بدن کم آب شده باشد دیگر نباید به درمان گیاهیی اکتفا کرد. متخصص داخلی پس از معاینه و انجام بررسی‌های لازم، در صورت نیاز شما را به دکتر فوق تخصص گوارش ارجاع می‌دهد.

به طور کلی حالت تهوع عارضۀ خطرناکی نیست، اما باید توجه داشته باشید که در موارد اورژانسی باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید. حال ممکن است بپرسید این این عوامل خطرناک شامل چه مواردی هستند؟ وجود خون در استفراغ (خون قرمز روشن یا در ظاهر شبیه دانه‌های قهوه)، سردرد شدید یا سفت شدن گردن، بی‌حالی، گیجی یا کاهش هوشیاری، درد شدید شکم، اسهال شدید و تنفس و نبض تند از مورد‌های قابل توجه هستند. با مشاهدۀ هر کدام از این مشکلات باید به پزشک مراجعه کنید.

جمع بندی

حالت تهوع یک احساس ناخوشایند و رایج است که همۀ ما در طول زندگی خود با آن مواجه شده‌ایم. برای کم‌تر شدن علائم آن می‌توانیم از درمان حالت تهوع خانگی استفاده کنیم. در این متن ۱۳ مورد را توضیح دادیم تا در صورت مشکل، با انجام آن‌ها درد خود را تسکین دهید.

اگر حالت تهوع شما همچنان تا چندین روز ادامه داشت یا منجر به استفراغ‌های شدید و سرگیجه شد، توصیه می‌کنیم که حتما به یک متخصص داخلی مراجعه کنید. در صورت نیاز، دکتر متخصص ممکن است شما را به یک فوق تخصص گوارش ارجاع دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین