کد خبر: ۹۵۵۹۱
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۷
گزارش آفتاب از وضعیت باغداران و واردات میوه در آستانه عید نوروز؛

آیا می‏توان به این دولت اعتماد کرد؟

تظلم خواهی باغداران و کشاورزان در خصوص واردات میوه
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با نزدیک شدن سال نو و مشکلات تامین میوه آخر سال دولت همواره با مشکل تامین میوه روبرو بوده است، به طوری که در سال‏های اخیر بهترین چاره کاهش یا حذف تعرفه واردات میوه به کشور و در نتیجه متضرر شدن باغ داران و کشاورزان داخلی شده است. 

این در حالی است که دولت بارها برای جلب نظر این صنف همواره قول‏هایی مبنی بر حمایت از آن‏ها داده است ولی هر بار در آستانه سال نو به آسانترین راه یعنی قربانی کردن کشاورزان و باغداران داخلی مبادرت کرده است. 

امسال نیز در آستانه فرار رسیدن سال نو اظهارنظرهای متناقضی از سوی مسئولان وزارت بازرگانی در مورد كاهش يا افزايش تعرفه واردات ميوه صورت گرفته كه بيانگر سردرگمی تصميم‌گيران در اين باره است.

در سال‌های گذشته، به‌منظور تامين نياز داخلی در ايام نوروز، سود بازرگانی واردات ميوه‌هاي پر مصرف به‌ويژه سيب و مركبات از 15 بهمن تا پايان ارديبهشت سال بعد از 41درصد به صفر كاهش می‌يافت. 

اما در سال ‌جاری به‌دنبال انتقادات متعدد نسبت به واردات بيش ازحد ميوه و پافشاری مجلس، گويا وزارت بازرگانی تصميم گرفت تعرفه ورودی را 30درصد تعيين كند و خبر اين تصميم نيز اعلام شد. اما 8اسفند، معاون وزير بازرگانی از تجديدنظر در اين تصميم خبر داد و اظهار داشت كه سود بازرگانی واردات ميوه‌ چون سال‌های گذشته همان صفر درصد باقی مانده است. 

رئيس‌كل سازمان توسعه تجارت گفت که در راستای تنظيم بهينه بازار و جلوگيری از افزايش قيمت‌ها در روزهای پايانی سال، ابلاغ تعرفه 30درصدی واردات سيب و مركبات منتفی شد و تعرفه‌ اين ‌دو كالا در حد صفر باقی خواهد ماند.

وی اظهار داشت که تعرفه 30 درصدی واردات سيب و پرتقال در كميسيون ماده يك تصويب شده بود اما بحث ابلاغ آن منتفی شد، بنابراين از واردات سيب و مركبات تنها 4درصد حقوق گمركی دريافت خواهد شد. وی علت تجديدنظر در اين تصميم را افزايش قيمت ميوه پس از انتشار خبر افزايش تعرفه به 30درصد اعلام كرد. 

این در حالی است که رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار تهران از كاهش تعرفه واردات ميوه از سوی دولت انتقاد كرده و تصميم دوباره دولت برای كاهش تعرفه ميوه به ميزان صفر درصد را باعث تضعيف بازار و توليدات داخلی در سال آينده می‌ داند. 

با اعلام این سیاست و پذیرفتن تبعات منفی آن بر باغداران و کشاورزان داخلی این سوالات مطرح می‏شود که آیا دست‏هایی در پشت پرده این سیاست‏ها وجود دارد تا همواره باغداران و کشاورزان داخلی نتوانند قد راست کنند؟ 

واردات میوه از کشورهایی چون چین و سایر کشورها که به لحاظ کیفی اغلب از استاندارد لازم برخوردار نیستند آیا به معنای نابودی باغداران و کشاورزان داخلی نیست؟ این سیاست‏ها چه سودهای کلانی به جیب چه کسانی سرازیر می‏کند که این گونه باغداران و کشاورزان به مسلخ برده می شوند. آیا تامین امنیت و منافع ملی در اجرای این گونه سیاست ها معنا پیدا می کند؟ این‏ها سوالات کشاورزان و باغدارانی بوده که با آفتاب گفت و گو کرده و خواهان انعکاس تظلم خواهی خود شده‏اند. 

این افراد می‏گویند چگونه می‏توان به این دولت و وعده‏هایش اعتماد کرد و محصولاتی که یک سال و حتی سالیان سال باید به پای آن نشست را به دامن دولتی برد که حتی نمی‏تواند حرف خود را 6 ماه ثابت نگه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۲
0
0
شما که نظرات ما را نمی گذارید اما ...
الان که فصل برداشت میوه نیست .که باغ داران متضرر شوند الان فصل تاراج مردم توسط دلالهایی است که خون مردم شمال را در فصل برداشت میوه داخل شیشه کرده اند .

بهترین راه حل همین است در این چند وقتی که این سیاست اعمال شده مردم شب عید راحتی دارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳
0
0
به دفعات می گویند ما از بخش خصوصی حمایت می کنیم کو؟ مگر این نبود که به شاه ایراد می گرفتیم که چرا برنج و گندم از آمریکا وارد می کنیم . مگر انتقاد نمی کردید که چرا شاه از فلان کشور خارجی مرغ و گوشت وارد می کند. مگر بخش کشاورزی مملکت بخش خصوصی نیست .واردات فلان کالا از آمریکا و فلان کشور اروپایی جرم بود اما واردات افسار گسیخته از چین و بعضی کشورها ی دیگر مثل برزیل که فروشگاه های گوشت و سوسیس و کالباس آن افتتاح شده است افتخاری عظیم است. این یعنی اینکه ما با اقتصادمان کاری کرده ایم که یک کشور آمریکای جنوبی آنقدر مزیت نسبی نسبت به اقتصاد ما پیدا کرده که از آن طرف دنیا کالایش را با فاصله چند هزار کیلومتری به ما صادر می کند وتازه سر ما منت هم می گذارند. کاری کرده ایم که کسانی که به دنبال تولید بودند آن قدر خسته و نا امید بشوند که کارشان را رها کنند و بشوند وارد کننده .کاری کرده ایم که کسانی دنبال تولید باشند که فقط به دنبال بعضی رانت های حاشیه ای باشند. خداوند رحمت کند امیر کبیر را. صد و چند سال پیش این گونه پیش بینی کرده بود روزی را می بینم که ایران گوشت و برنج و گندم وحتی شیر را از خارج وارد کند .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۲۳ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳
0
0
خونی که در رگ ماست حاصل "ساندیس" شماست!
ناشناس
|
Japan
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳
0
0
دیدیم که بارفروشان روز به روز بر جیب خود می افزایند وفرزندانشان اتومبیل های چند ملیونی سوار میشوند و قشر ضعیف له میشوند و نمی توانند میوهای جلوی فرزندشن بگذارند که این ضعف دولتمردان است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳
0
0
اعمال نفوذ دلالان تا اينجا هم رسيد؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۵
0
0
شما به همه چی منفی فکر میکنید براتون متاسفم یه خورده هم نیمه پر لیوان رو هم ببینید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
0
0
از شما به اصطلاح نمایندگان افکار عمومی خیلی بیشتر از این توقع داریم. شهرستان سمیرم در استان اصفهان یکی از قطب های باغداری کشور است که محصول سیب این شهرستان در جهان و کشور های منطقه شناخته شده است هرچند مطمئن هستم که هیچکدام از مسئولین حتی نام این شهرستان را هم نمی دانند. ولی متاسفانه با سیاست های خانمانسوز دولت ،چند سالی است که روزگار باغداران منطقه سیاه شده است .مردم در مهر ماه به هزاران زحمت و خواهش وتمنا محصول خود را فروخته ولی تا این امروز هنوز نتوانسته اند وجهی دریافت کنند.آخه اینه سیاست حمایت از تولید کننده؟یکی نیسن داد این مردم را به گوش مسئولین برسونه!!نماینده شهرستان در مجلس هم که در خواب ناز به سر می بره.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین