آفتابنیوز : آفتاب: با نزدیک شدن سال نو و مشکلات تامین میوه آخر سال دولت همواره با مشکل تامین میوه روبرو بوده است، به طوری که در سالهای اخیر بهترین چاره کاهش یا حذف تعرفه واردات میوه به کشور و در نتیجه متضرر شدن باغ داران و کشاورزان داخلی شده است.
این در حالی است که دولت بارها برای جلب نظر این صنف همواره قولهایی مبنی بر حمایت از آنها داده است ولی هر بار در آستانه سال نو به آسانترین راه یعنی قربانی کردن کشاورزان و باغداران داخلی مبادرت کرده است.
امسال نیز در آستانه فرار رسیدن سال نو اظهارنظرهای متناقضی از سوی مسئولان وزارت بازرگانی در مورد كاهش يا افزايش تعرفه واردات ميوه صورت گرفته كه بيانگر سردرگمی تصميمگيران در اين باره است.
در سالهای گذشته، بهمنظور تامين نياز داخلی در ايام نوروز، سود بازرگانی واردات ميوههاي پر مصرف بهويژه سيب و مركبات از 15 بهمن تا پايان ارديبهشت سال بعد از 41درصد به صفر كاهش میيافت.
اما در سال جاری بهدنبال انتقادات متعدد نسبت به واردات بيش ازحد ميوه و پافشاری مجلس، گويا وزارت بازرگانی تصميم گرفت تعرفه ورودی را 30درصد تعيين كند و خبر اين تصميم نيز اعلام شد. اما 8اسفند، معاون وزير بازرگانی از تجديدنظر در اين تصميم خبر داد و اظهار داشت كه سود بازرگانی واردات ميوه چون سالهای گذشته همان صفر درصد باقی مانده است.
رئيسكل سازمان توسعه تجارت گفت که در راستای تنظيم بهينه بازار و جلوگيری از افزايش قيمتها در روزهای پايانی سال، ابلاغ تعرفه 30درصدی واردات سيب و مركبات منتفی شد و تعرفه اين دو كالا در حد صفر باقی خواهد ماند.
وی اظهار داشت که تعرفه 30 درصدی واردات سيب و پرتقال در كميسيون ماده يك تصويب شده بود اما بحث ابلاغ آن منتفی شد، بنابراين از واردات سيب و مركبات تنها 4درصد حقوق گمركی دريافت خواهد شد. وی علت تجديدنظر در اين تصميم را افزايش قيمت ميوه پس از انتشار خبر افزايش تعرفه به 30درصد اعلام كرد.
این در حالی است که رئيس اتحاديه ميوه و ترهبار تهران از كاهش تعرفه واردات ميوه از سوی دولت انتقاد كرده و تصميم دوباره دولت برای كاهش تعرفه ميوه به ميزان صفر درصد را باعث تضعيف بازار و توليدات داخلی در سال آينده می داند.
با اعلام این سیاست و پذیرفتن تبعات منفی آن بر باغداران و کشاورزان داخلی این سوالات مطرح میشود که آیا دستهایی در پشت پرده این سیاستها وجود دارد تا همواره باغداران و کشاورزان داخلی نتوانند قد راست کنند؟
واردات میوه از کشورهایی چون چین و سایر کشورها که به لحاظ کیفی اغلب از استاندارد لازم برخوردار نیستند آیا به معنای نابودی باغداران و کشاورزان داخلی نیست؟ این سیاستها چه سودهای کلانی به جیب چه کسانی سرازیر میکند که این گونه باغداران و کشاورزان به مسلخ برده می شوند. آیا تامین امنیت و منافع ملی در اجرای این گونه سیاست ها معنا پیدا می کند؟ اینها سوالات کشاورزان و باغدارانی بوده که با آفتاب گفت و گو کرده و خواهان انعکاس تظلم خواهی خود شدهاند.
این افراد میگویند چگونه میتوان به این دولت و وعدههایش اعتماد کرد و محصولاتی که یک سال و حتی سالیان سال باید به پای آن نشست را به دامن دولتی برد که حتی نمیتواند حرف خود را 6 ماه ثابت نگه دارد.
الان که فصل برداشت میوه نیست .که باغ داران متضرر شوند الان فصل تاراج مردم توسط دلالهایی است که خون مردم شمال را در فصل برداشت میوه داخل شیشه کرده اند .
بهترین راه حل همین است در این چند وقتی که این سیاست اعمال شده مردم شب عید راحتی دارند .