فهرست اولیه اسکار در ۱۰ رشته اعلام شد و در هر بخش ۱۵ فیلم برگزیده شدند و برای اسکار بهترین فیلم بینالمللی، مستند بلند و کوتاه، موسیقی متن، انیمیشن و لایو-اکشن کوتاه، جلوههای ویژه، صدا و چهرهپردازی رقابت خواهند کرد.
در این ده رشته، «امیلیا پرز» به کارگردانی ژاک اودیار و «شرور» ساخته جان ام. چو بیشترین نامزدی را کسب کردهاند.
در بخش بهترین فیلم بینالمللی، «هنوز اینجا هستم» از برزیل، «زبان جهانی» از کانادا، «دختر با سوزن» از دانمارک، «امیلیا پرز از فرانسه، «دانه انجیر معابد» از آلمان، «نیکپ» از ایرلند، «ورمیلیو» از ایتالیا، «جریان» از لتونی، «آرماند» از نروژ، «از کانون فاجعه» از فلسطین، داهومی از سنگال و «سانتوش» از بریتانیا حضور دارند.
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» از بین سه نامزد نهایی با اکثریت آرا بهعنوان نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار ۲۰۲۵ معرفی شده بود، ولی برای لیست نهایی این دوره از اسکار انتخاب نشد.
«در آغوش درخت» فیلمی با محوریت خانواده، برادرانههای دو کودک و موضوع طلاق است که این آسیب را نه در دادگاه و کشمکشهای معمول بلکه در قابی متفاوت به تصویر میکشد.
این فیلم در مورد زوجی است که ۱۲ سال از زندگی مشترکشان میگذرد و حالا با وجود دو پسر ۱۱ و ۵ ساله، قصد جدایی از یکدیگر را دارند و پس از این جدایی، قرار است هرکدام از پسرها نزد یکی از والدین بمانند که همین تصمیم داستان فیلم را رقم میزند.
اصغر فرهادی تاکنون دو بار با فیلمهای «جدایی نادر از سیمین» (۲۰۱۱) و «فروشنده» (۲۰۱۶) به جمع نامزدهای نهایی اسکار بینالمللی راه یافته و دو بار سینمای ایران را صاحب این جایزه معتبر کرده است.
در رشته انیمیشن کوتاه، «در سایه سرو» اثر شیرین سوهانی و حسین ملایمی در میان نامزدهای اولیه قرار دارد.
داستان این فیلم درباره یک ناخداست که از اختلال استرس پس از سانحه رنج میبرد و با دخترش در کنار دریا و در انزوا زیست میکند.
فهرست نهایی نامزدهای نود و هفتمین دوره مراسم اسکار روز ۱۷ ژانویه اعلام خواهد شد و مراسم اهدای جوایز روز ۲ مارس برگزار میشود.