کد خبر: ۹۵۸۲۶
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۲

شنبه 15 اسفند؛ تورقی بر چند روزنامه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عناوین و گزارشات اصلی چند روزنامه امروز تهران، به حضور خوانندگان ارائه می‏شود؛

جمهوری اسلامی 

"توصیه رهبر انقلاب دولت‏های اسلامی برای وحدت و دفاع از حقوق مسلمانان مظلوم" تیتر اصلی شماره امروز جمهوری اسلامی است. 

هشدار مراجع شیعه درباره احتمال تقلب در انتخابات عراق نیز از دیگر عناوین اصلی امروز این روزنامه است. 

سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی هم به موضوع انتخابات عراق مربوط است. این سرمقاله که عنوان "انتخابات سرنوشت ساز برای عراق" را دارد، از مرحله نهايي انتخابات مجلس عراق، عنوان يكي از مهم ترين و تعيين كننده ترين مقاطع سياسي عراق ياد کرده است و نوشته است که با توجه به حساسيت اين دوره از انتخابات مجلس و با در نظر گرفتن قدرت فوق العاده زياد مجلس، از مدتها قبل، همزمان با تشديد فعاليت احزاب سياسي داخلي، برخي دولتهاي خارجي نيز براي تاثيرگذاري بر اين انتخابات به تكاپو افتاده اند. نویسنده سرمقاله به نقش عربستان و امریکا اشاره کرده ولی معتقد است که ائتلاف دولت قانون (از ائتلافات شیعیان) بیشترین شانس برد را در انتخابات دارد.

ایران 

" جزئیات خرید و فروش سهام عدالت" تیتر اصلی امروز ایران است. در این گزارش که بر اساس خبر سازمان خصوصی کشور اعلام شده، آمده است که مردم مي‌توانند به ميزان اقساطي كه براي خريد سهام عدالت پرداخت كرده‌اند، سهام خود را بفروشند. 

تیتر دیگر امروز ایران درباره بحث بودجه است با این عنوان که "تصویب نشدن درآمد 40 هزار میلیاردی یارانه‏ها قدرت خرید مردم را کاهش می‏دهد". در این گزارش از قول دو عضو کابینه، میرتاج‏الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد، حسینی، از رایزنی با مجلس خبر داده شده است. بر همین اساس، ميرتاج‌الديني، معاون پارلماني رئيس‌جمهور گفته است: "اگر مجلس حجم 40 هزار ميليارد توماني درآمد يارانه‌ها را تصويب نكند، فشار تورمي اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها بيشتر شده و قدرت خريد مردم كاهش مي‌يابد". همچنین حسینی نیز بیان داشته است که "پيش‌بيني حفظ و افزايش قدرت خريد افراد جامعه و خانواده‌ها در لايحه بودجه 89 لحاظ شده و به همين دليل دولت بر 40 هزار ميليارد تومان درآمد ناشي از هدفمند كردن يارانه‌ها اصرار دارد".

استقبال مردم از نمایشگاه بهاره از دیگر عناوین امروز روزنامه ایران است.

مردم سالاری 

تیتر اصلی روزنامه مردم سالاری درباره بحث بودجه است؛ " واریز ۲۰ درصد درآمد نفتی به صندوق توسعه ملی". 

اقدامات موثر پس از انتخابات، از تاثیرات مثبت تحولات سپاه است از دیگر عناوینی است که از قول فرمانده کل سپاه نوشته شده است. 

سخنان هاشمی رفسنجانی نیز در جمع تعدادی از ائمه جماعات با عنوان "عبور از شرایط فعلی تنها در قدرت مقام معظم رهبری است"، عنوان دیگر مورد توجه این روزنامه است. 

همچنین در یادداشتی، با عنوان هدیه 6000 تومانی برای بنزین نوروزی، نوشته شده است که آیا مشکل مردم برای تامین بنزین با ۶۰۰۰ تومان حل می شود؟ در شرایطی که اختلاف نظر در مورد خط فقر به حدی است که آمار متفاوتی از ۴۰۰ هزار تومان تا ۸۰۰ هزار تومان را برای خط فقر ارائه می دهند و هزینه های مردم در ایام عید سر به فلک می زند، ۶۰۰۰ تومان در این بین چه جایگاهی دارد؟ به نوشته این مقاله کدام تفکر است که تصور می کند مردم با دریافت ۶۰۰۰ تومان بنزین باید خشنود و خوشحال شوند؟ آن هم درکشوری که سومین ذخایر غنی نفت جهان را در اختیار دارد و آن چه باعث کمبود بنزین در کشور وافزایش واردات آن شده، نه صرفا مصرف بی رویه، بلکه سوء مدیریت در احداث پالایشگاه‏های جدید و تولید فرآورده‏های نفتی و از جمله بنزین در داخل کشور به منظور بی‏نیازی از واردات است. در این یادداشت همچنین آمده است که با تفکراتی که هدیه کردن ۶۰۰۰تومان بنزین و هدیه هایی از این دست را به مردم تجویز می کنند نمی‏توان گفت: جایگاه واقعی و شان و شخصیت مردم که در یک جامعه اسلامی ارزش بسیار بالایی دارد رعایت می‏شود.

بهار 

تیتر اصلی روزنامه بهار، از زبان آیت‏الله‏العظمی مکارم شیرازی نقل شده است: "مطلقا فتوای اعدام نداده‏ام". 

عنوان دیگر امروز بهار، مربوط به حذف مجدد رنگ سبز در پرچم ایران است؛ "رنگ پرچم ایران باز هم مخدوش شد" عنوان گزازش اصلی بهار است که در آن آمده است که برای چهارمین بار پیاپی رنگ های پرچم ایران در جلسات مربوط به دولت، شائبه برانگیز شد و این بار رنگی که سبز تیره به نظر می رسید بخش بزرگی از رنگ سبز پرچم ایران را پوشاند. 

همچنین در یادداشتی در این روزنامه، با عنوان "تکثر و تعدد" به نوشته احمد مسجد جامعی، در خصوص این که مقامات دولتی توقیف روزنامه ها را تکذیب می‏کنند و مدعی هستند که هیات نظارت بر مطبوعات ربطی به آن دولت ندارد نوشته است با وجود آنکه بیشتر اعضای هیات نظارت در سه دوره پیاپی در این مجموعه حضور داشته‏اند ولی نحوه برخورد با مطبوعات در چندماه اخیر کاملاً با دوره های قبل متفاوت است که مهم‏ترین تغییر در این مدت جابه جایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که مسوولیت جلسات هیات نظارت را نیز برعهده دارد. به نوشته وزیر پیشین ارشاد سیاست ماه‏های اخیر در توقیف و لغو امتیاز نشریات در عمل موجب کاهش قدرت فضای رسانه ای ملی در کشور شده است. هرچند معمولاً آمارهایی ازدیاد صدور مجوزهای جدید ارائه می‏کنند، اما این مجوزها براساس تکثر و گونه گونی تفکرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه بزرگ ایران نیست؛ در حالی که در شرایط کنونی با توجه به افزایش سطح سواد و تخصص و گسترش شهر و شهرنشینی و توسعه عظیم ارتباطات و رسانه ها شاهد هویت های متکثر جامعه ایرانی هستیم. به عبارت دیگر به جای تکثر نمی توان با تعدد موضوع را حل و فصل کرد. به نظر آقای مسجد جامعی در این مقاله، کاهش تعداد مطبوعات به ویژه از بین بردن تنوع صداها آسیبی است که دامنه آن حوزه قدرت رسانه ای را در بر می‏گیرد و در شرایط دشوار امروز، این تقاضا بی‏پاسخ نمانده و رسانه ها و شبکه های اطلاع رسانی فارسی زبان دیگری از نقاط مختلف عالم مدار و محورجریان گردش اطلاعات خواهند شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین