کد خبر: ۹۶۱۴۱۰
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷

بررسی نیمکت استقلال؛ نکونام ضعیف‌تر بود یا سهراب و موسیمانه؛ باخت، باخت تا آبروریزی!

با پایان دور رفت لیگ برتر و بررسی دقیق عملکرد تیم استقلال حالا مشخص می‌شود چرا پیتسو موسیمانه تیمش را بیمارستان توصیف کرد!
بررسی نیمکت استقلال؛ نکونام ضعیف‌تر بود یا سهراب و موسیمانه؛ باخت، باخت تا آبروریزی!
آفتاب‌‌نیوز :

استقلال در فصل جاری لیگ برتر در شرایطی به پایان نیم فصل اول رسید که ۵ مسابقه را با سرمربیگری جواد نکونام، ۲ مسابقه را با هدایت موقت سهراب بختیاری زاده و ۸ مسابقه را با سرمربیگری پیتسو موسیمانه برگزار کرد تا به پایان دور رفت برسد.

نگاهی به عملکرد این سه مربی مشخص می‌کند که کدام یک از بقیه ضعیف‌تر بوده و کدام یک ظاهرا نتایج بهتری گرفته، اما در واقع عملکرد ضعیفی داشته است.

جواد نکونام؛ منفی ۱۰ امتیاز!

جواد نکونام در ۵ مسابقه‌ای که سرمربیگری استقلال در لیگ برتر را بر عهده داشت تنها یک برد مقابل شمس آذر قزوین به دست آورد و در دو مسابقه مقابل ملوان و نساجی مساوی کرد و دو شکست هم مقابل استقلال خوزستان و پرسپولیس در کارنامه این فصل خود بر جای گذاشت. کسب تنها ۵ امتیاز از ۱۵ امتیاز موجود در این دیدار‌ها امتیاز منفی ۱۰ را برای جواد نکونام به ارمغان آورد. در واقع این سرمربی دو سوم از مسابقاتش را با این نتایج از دست داد. نکونام با معدل یک امتیاز از هر ۵ مسابقه در واقع ۶۶ درصد از امتیازات مسابقات را از دست داد. او ده امتیاز از ۱۵ امتیاط ممکن را هدر داد. نکونام با پذیرش دو باخت در ۵ بازی، ۴۰ درصد بازی‌های استقلال را به حریفان واگذار کرد. خنده دار نیست؟ کسی که فصل قبل در ۳۰ بازی تنها یک باخت داشت، همین که تصور کرد خودش عامل توفیق تیم بود، در ۵ بازی ۲ بار باخت و ۲ مساوی هم داد و تنها یک بار رنگ برد را دید تا غزل خداحافظی را بخواند.

سهراب بختیاری زاده؛ ضعیف‌ترین با ۵۰ درصد شکست

دومین مربی استقلال در این فصل که جایگزین نکونام شد سهراب بختیاری‌زاده بود که در یک مسابقه مقابل ذوب آهن سه بر صفر نتیجه را واگذار کرد و قبل آن مقابل هوادار با نتیجه دو بر یک برنده شده بود تا نیمی از ۶ امتیاز موجود در این دو مسابقه را از دست داده باشد. در واقع سهراب بختیاری زاده در ظاهر از مجموع دو بازی یک برد به دست آورده، اما ۵۰ درصد از امتیازات موجود در مدت زمان سرمربیگری اش را از دست داد. سهراب بختیاری زاده هواداری را در دوران مربیگری‌اش شکست داد که تقریبا به هیچ تیمی «نه» نگفت. هوادار فقط در دو هفته پایانی دور رفت مجموعاً ۱۰ گل از رقبایش دریافت کرد. میانگین یک و نیم امتیاز در هر مسابقه برای دوران کوتاه سرمربیگری سهراب بختیاری زاده بر جای ماند تا او نیز نقشی در نیم فصل ضعیف استقلال ایفا کرده باشد. سهراب در ۵۰ درصد بازی‌هایی که سرمربی استقلال بود باخت و از این حیث حتی از نکونام هم ضعیف‌تر بود.

پیتسو موسیمانه.

سومین و آخرین مربی استقلال در فصل جاری که همچنان هم هدایت این تیم را بر عهده دارد پیتسو موسیمانه است که در ۸ مسابقه از ۱۵ مسابقه لیگ برتر روی نیمکت استقلال نشست. او تنها موفق شد مس رفسنجان و فولاد خوزستان را شکست بدهد، اما مقابل تراکتور و خیبر خرم آباد تن به شکست داد. موسیمانه در دیدار مقابل گل گهر، آلومینیوم، چادر ملو و سپاهان اصفهان تن به تساوی داد تا از مجموع ۲۴ امتیاز این ۸ مسابقه فقط ۱۰ امتیاز را از آن خود و تیمش کرده باشد و با منفی ۱۴ امتیاز عملکرد ضعیفی از خود بر جای بگذارد.

در واقع موسیمانه ۵۷ درصد از امتیازات ممکن را از دست داد. او با ۲۵ درصد باخت در مسابقات استقلال معدل ۱.۲۵ امتیاز در هر مسابقه را از خود برجا گذاشت تا در پایان نیم فصل صدای اعتراض و انتقاد هواداران و کارشناسان استقلالی را هم به وضوح بشنود.

اینجاست که می‌توان به این موضوع پی برد چرا موسیمانه به عنوان یک مربی حرفه‌ای و باهوش، برای فرار از نتایج ضعیفی که در این ۸ مسابقه با استقلال گرفته به سراغ بهانه‌هایی مثل «مصدومیت» برود و تیمش را بیمارستان معرفی کند. جمله‌ای که ظاهراً مورد انتقاد بر و بچه‌های تیم استقلال و روزبه چشمی هم واقع شده بود.

استقلال را چه شد!

اما استقلال در یکی از ضعیف‌ترین نیم فصل‌های لیگ برتری اش در شرایطی نتایج فعلی را بر جای گذاشت که همین تیم، فصل پیش در پایان نیم فصل عنوان صدرنشینی و اصطلاحا قهرمانی نیم فصل را از آن خود کرد.

این تیم در پایان ۱۵ مسابقه دور رفت از مجموع ۴۵ امتیاز، تنها ۱۸ امتیاز گرفت تا ۲۷ امتیاز نیم فصل اول را از دست داده باشد! کسب تنها ۴ برد در دور رفت مقابل شمس آذر، هوادار (تیم قعرنشین)، مس و فولاد بیانگر عملکرد ضعیف این تیم در فصل جاری است.

۵ شکست استقلال مقابل همنام خوزستانی، پرسپولیس (که هواداران به شدت روی آن حساس هستند)، ذوب آهن، خیبر و تراکتور مشخص می‌کند که آبی پوشان یک سوم مسابقات نیم فصل اول را باختند و با برجا گذاشتن ۶ مساوی که به دلیل از دست دادن ۱۲ امتیاز در آنها معادل ۴ باخت محسوب می‌شود شرایطی را رقم زدند که امروز نایب قهرمان فصل گذشته لیگ برتر با ۱۸ امتیاز در مکان دهم تنها ۵ امتیاز با تیم‌های در خطر سقوط فاصله داشته باشد.

توضیح ضروری: عملکرد نکونام، بختیاری زاده و موسیمانه در لیگ نخبگان در این گزارش لحاظ نشده و تنها ۱۵ بازی نیم فصل اول لیگ برتر بیست و چهارم بررسی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین