کد خبر: ۹۶۲۰۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴

گوش درد نشان از این مشکلات دارد

گوش درد نوعی از درد در محدوده گوش است که می‌تواند بخش‌های متفاوتی از گوش را تحت تأثیر قرار داده و درجات متفاوتی هم داشته باشد.
گوش درد نشان از این مشکلات دارد
آفتاب‌‌نیوز :

این احساس ناخوشایند در اطراف گوش، لاله گوش، بخش داخلی گوش و دیگر بخش‌ها دیده می‌شود و می‌تواند با مشکلات دیگری همچون سردرد و یا حتی از‌دست‌دادن تعادل همراه باشد. این درد در بیشتر موارد، حالت مبهمی به خود می‌گیرد و می‌تواند یک یا هر دو گوش را تحت تأثیر قرار دهد.

این درد علل مختلفی می‌تواند داشته باشد و بسته به علت آن نشانه‌های مختفی هم ایجاد می‌کند. در ادامه مهم‌ترین علل این درد را با هم بررسی می‌کنیم. 

۱. جرم بیش از اندازه گوش

یکی از مهمترین دلایلی که موجب بروز گوش درد می‌شود، ازدحام جرم گوش است. بد نیست بدانید که وجود جرم به‌نوبه‌خود می‌تواند از مجرای گوش شما در برابر مواردی همچون آب، باکتری و یا سایر آسیب‌ها مراقبت کند، اما اگر این جرم‌ها بیش‌ازحد تولید شوند و یا در عمق کانال گوش راه پیدا کنند، می‌توانند موجب انسداد مجرای گوش شوند و درد را به‌همراه داشته باشند.

۲. عفونت گوش میانی

یکی دیگر از علت‌های این درد می‌توان به عفونت گوش میانی اشاره کرد. به‌طورکلی، عفونت گوش میانی نشان‌دهنده‌ی وجود مایعات و بافتی عفونی است که در فضای گوش میانی فرد، وجود دارد. در این حالت، در کنار درد متوسط تا شدیدی که در عمق گوش احساس می‌شود، فرد تا چندین روز دچار گرفتگی بینی و یا حتی درد گوش خواهد بود. همچنین در اکثر موارد، تب هم مشاهده می‌شود.

۳. عفونت گوش مترشحه

در این حالت در وهله اول شاهد ترشح‌هایی بدون نشانه عفونت در گوش میانی هستیم. به این دلیل در این مورد، اغلب نشانه‌ای از التهاب در بافت‌ها دیده نمی‌شود و در نتیجه، فرد، درد خفیفی را تجربه می‌کند. این درد، معمولاً با احساس کیپ‌شدن گوش و یا حتی کاهش شنوایی همراه است.

۴. عفونت گوش شناگر

این مشکل عفونت گوش خارجی و یا همان عفونت مجرای گوش است. به این خاطر به آن «عفونت گوش شناگر» می‌گویند که معمولا بعد از زمانی اتفاق می‌افتد که مقداری آب در مجرای گوش بیمار، گیر می‌کند. در این بیماری، فرد دچار کیپ‌شدن گوش می‌شود و در زمان دست‌زدن به لاله گوش درد و خارش را احساس خواهد کرد. گاهی ممکن است ترشحات زردرنگی هم به‌همراه کاهش شنوایی و یا تورم در ناحیه گوش مشاهده شود.

از دیگر دلالی عفونت گوش شناگر، استفاده مکرر و بیش‌ازحد از گوش‌پاک‌کن است. استفاده دائمی از گوش‌پاک‌کن می‌تواند موجب ایجاد زخم‌های کوچکی در قسمت مجرای گوش شود و به همین دلیل فضای بسیار مناسب و مستعدی را برای رشد باکتری‌ها ایجاد کند.
ear pain in swiming

۵. گرفتگی شیپور استاش

لوله استاش، تونل باریکی است که در قسمت فوقانی گلو قرار داشته و به گوش میانی هم اتصال دارد. این لوله در تنظیم و کنترل فشار هوای پشت پرده‌ی گوش و تخلیه مایعات اضافی از گوش میانی فرد دخالت دارد. در صورت مسدودشدن و گرفتگی این لوله، احتمالا فرد با مشکلات بسیاری همچون آلرژی، عفونت و ... روبه‌رو می‌شود و به همین دلیل هم بروز مشکلات و علائمی همچون درد، وزوز گوش، سرگیجه، کاهش شنوایی و ... طبیعی به نظر می‌رسد.

۶. بروز مشکلات پوستی در گوش

از دیگر علل درد گوش، وجود مشکلات پوستی در این ناحیه است. این موضوع به‌نوبه‌خود در چند شکل و شرایط مختلف اتفاق می‌افتد که از میان آنها می‌توان به زونای گوش اشاره کرد. این مورد که با نام علمی هرپس زوستر اوتیکوس هم شناخته می‌شود و درد بسیار شدیدی را در گوش فرد ایجاد می‌کند.

۷. عفونت لاله گوش

بروز عفونت در قسمت لاله گوش هم از دیگر علل درد گوش است. این مشکل معمولا با تورم، درد، قرمزی پوست و یا حتی عفونت همراه است و می‌تواند تا ایجاد آبسه هم پیش برود. از آنجایی که عفونت، خون‌رسانی به غضروف را قطع می‌کند می‌تواند حتی باعث از‌بین‌رفتن آن هم شود. معمولاً این نوع از عفونت و درد گوش در افرادی دیده می‌شود که یا به بیماری‌های خودایمنی مبتلا هستند و یا ضربه‌ای به غضروف گوش آنها وارد شده‌است.

۸. سرماخوردگی

یکی از علائم رایجی که در زمان سرماخوردگی در افراد نمود پیدا می‌کند، گوش درد است. با این وجود لازم است که در صورت مشاهده این علامت، به پزشک عمومی مراجعه کنید تا در صورت وجود عفونت‌های ناشی از سرماخوردگی بتوانید آن را به راحتی مهار و درمان نمایید. 

۹. پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش در اثر ضربه‌های متفاوتی به گوش به وجود می‌آید. این موضوع غالبا با مواردی همچون درد شدید، کیپ‌شدن گوش، کاهش شنوایی، سرگیجه و ... همراه است. این پارگی در بسیاری موارد به صورت خودبه‌خود بهبود می‌یابد. با این حال، در موارد حاد لازم است که به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و به‌طور جدی به درمان آن بپردازید.

۱۰. باروتروما

این نوع از گوش درد معمولا به‌دلیل تغییرات شدیدی که در فشار جوی ایجاد می‌شود. اکثر افراد در پرواز هواپیمایی و یا در هنگام رانندگی در یک تپه شیب‌دار دچار این درد می‌شوند.

۱۱. وجود تومور

علت دیگر این درد، وجود تومور است. گاهی ممکن است که به‌دلیل وجود تومور‌های سرطانی و یا غیرسرطانی، فرد دچار گوش‌درد شود. البته این مسئله چندان شایع نیست، اما در بسیاری از شرایط، وجود سرطان گلو و حلق که سر و گردن فرد را درگیر می‌کند، کاهش شنوایی را برای بیمار به دنبال داشته و با وزوز و کیپ‌شدن گوش همراه است. در بسیاری از شرایط، دو نوع تومور کلستاتوما و یا آکوستیک نوروما، عواملی هستند که باعث گوش درد‌های سرطانی می‌شوند.

۱۲. مننژیت

بیماری مننژیت موجب بروز التهاب در غشاء پوشاننده مغز و نخاع می‌شود. این بیماری که به‌دلیل عفونت‌های باکتریایی و ویروسی ایجاد می‌شود بخش‌های مختلفی از بدن را درگیر کرده و حتی باعث درد گوش یا از‌دست‌دادن شنوایی می‌شود.

۱۳. بیماری کرون

یکی از دلایل گوش‌درد؛ وجود بیماری کرون است. این بیماری که به التهاب و تحریک سیستم معده و روده مربوط می‌شود در بسیاری از شرایط با علائم متفاوتی همراه است که گاهی یکی از آنها گوش‌درد خواهد بود. این بیماری، در برخی از شرایط می‌تواند با کری و ناشنوایی شدید هم همراه باشد.

۱۴. بیماری اوریون

اوریون به‌عنوان یک بیماری ویروسی واگیردار، غده بناگوشی بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این غده، همان غده اصلی بزاق است که در جلو و زیر گوش قرار گرفته‌است. این بیماری گا‌ها با التهاب و تورم همراه است و یاعث ایجاد درد در ناحیه گوش بیمار خواهد شد. حتی گاهی در موارد نادر، ازدست‌دادن شنوایی هم می‌تواند دامن‌گیر بیمار شود.

۱۵. گوش درد و کرونا

از آنجایی که بیماری کرونا در طی سالیان اخیر، هر بار با علائم متفاوتی خود را نشان می‌دهد در بسیاری از شرایط، دیده شده‌است که گوش‌درد به‌عنوان یکی از علائم و نشانه‌های این بیماری مشاهده شده‌است و حتی فرد را با کاهش سطح شنوایی هم روبه‌رو کرده‌است. به همین دلیل هم ابتلا به بیماری کرونا را می‌توان در برخی از شرایط از جمله علت‌های گوش‌درد دانست. مدت زمان بهبودی این اختلال در بیماران، گاهی تا سه هفته و یا بیشتر زمان خواهد بود.

با این تفاسیر فهمیدیم که گوش‌درد عموما بی‌دلیل نیست، یعنی اگر دچار این درد شدید بهتر است آن را نادیده نگیرید و برای پیگیری تشخیص و درمان مناسب به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. 

منبع: دکتر تو

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین