کد خبر: ۹۶۲۳۷۲
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰

آخرین خبر از شیوع HMPV در چین

افزایش اخیر عفونت‌های تنفسی در شمال چین و سایر بخش‌های آسیا موجی از ترس و اطلاعات نادرست را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت؛ که حاکی از احتمال قریب‌الوقوع بودن یک بیماری همه‌گیر مشابه کووید-۱۹ است.
آخرین خبر از شیوع HMPV در چین
آفتاب‌‌نیوز :

در روز‌های اخیر، چین با یک عفونت تنفسی شبیه آنفلوانزا مواجه شده که عامل آن «متاپنومو ویروس انسانی» یا HMPV است و علائمی، چون سرفه، تب، گرفتگی یا آب‌ریزش بینی، خس‌خس سینه یا تنگی نفس دارد.

ویدئویی هم اخیراً در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد بیمارستان‌های چین مملو از افرادی است که ظاهراً به این بیماری تنفسی جدید دچار شده‌اند. انتشار این ویدئو، هراس پاندمی کرونا و ترس از ایجاد یک همه‌گیری دیگر را بیش از پیش برای مردم زنده کرده است.

آیا HMPV یک ویروس نوظهور است؟

این ادعا مبنی بر اینکه HMPV یک ویروس «مرموز» است، یا حدس و گمان‌ها مبنی بر اینکه ویروس نوظهوری در چین شیوع پیدا کرده باشد، نادرست است. استفاده از صفت «جدید» برای این ویروس که در روز‌های پیشین آن را مکرر خوانده و شنیده‌اید، به منظور توصیف «به‌روز» و درلحظه‌ی وضعیت است که خبر از «آخرین» ویروسِ در گردش می‌دهد.

HMPV یک ویروس شناخته شده است که در سال ۲۰۰۱ در هلند کشف شد و متعلق به خانواده ویروس‌های Pneumoviridae است. هم‌چنین ویروس «سنسیشیال تنفسی» که معمولاً با عنوان RSV شناخته می‌شود نیز در این دسته قرار دارد.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، اکثر موارد HMPV خفیف هستند و علائمی مشابه سرماخوردگی دارند و در برخی موارد ممکن است تبدیل به برونشیت یا ذات‌الریه شوند.

هم‌چنین دفتر مطبوعاتی این سازمان چندی پیش رسماً اعلام کرد: «در حال حاضر هیچ نوع «بیماری مرموز» در چین وجود ندارد و HMPV ویروس جدیدی نیست.»

کارشناسان بهداشت عمومی هم خاطرنشان کردند که HMPV مانند کووید-۱۹ نیست، این ویروس دهه‌هاست که وجود دارد و تقریباً هر کودکی در پنج سالگی به این ویروس مبتلا می‌شود.

افزایش شمار مبتلایان HMPV، به‌منزله پاندمی نیست

به گفته کارشناسان، شیوع HMPV در چین نگرانی عمده‌ای نیست، زیرا این بیماری نه جدید و مرموز است و نه در افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ و سایر عفونت‌ها در این فصل نقش دارد. برای اینکه شیوع یک بیماری در سطح یک کشور «گسترده» در نظر گرفته شود، باید بیش از ۱۰ درصد از نتایج مثبت را به مدت دو هفته به خود اختصاص دهد.

بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا، HMPV کمتر از ۳ درصد از تست‌های مثبت هفتگی ویروس‌های تنفسی را شامل می‌شود. هم‌چنین آنفلوانزا تقریباً ۱۹ درصد و کووید-۱۹ کمی بیش از ۷ درصد از موارد ابتلا به بیماری در هفته را به خود اختصاص دادند.

طبق داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده امریکا، HMPV در اواخر زمستان و بهار بیشترین فعالیت را دارد و می‌تواند هم‌زمان با سایر ویروس‌های تنفسی از جمله RSV و آنفلوانزا، که در این فصول شایع‌ترند، تداخل پیدا کند و آمار ابتلا به بیماری و بستری در بیمارستان را افزایش دهد.

علاوه بر چین، موارد ابتلا به HMPV از دوم نوامبر در ایالات متحده امریکا نیز در حال افزایش بوده، اما نزدیک به حد معمول، یعنی بسیار پایین‌تر از سطح همه‌گیری، باقی مانده است.

حالا همین الگو در چین هم پدیدار شده است. به منظور شفاف‌سازی بیشتر، سازمان جهانی بهداشت (WHO)، دیروز -سه‌شنبه، ۷ نوامبر- تصریح کرد: «افزایش گردش ویروس‌های تنفسی، به‌ویژه متاپنومو ویروس انسانی (HMPV)، در چین با الگو‌های معمولی زمستانی مطابقت دارد و با توجه به این موضوع، احتیاجی به اعلام وضعیت اضطراری نیست.»

اوضاع فعلی چین چگونه است؟

این میزان افزایش بیماری در فصل زمستان و این زمان از سال، در نیمکره شمالی همواره انتظار می‌رود و در حال حاضر مسئله نگران‌کننده‌ای نیست. خوشبختانه طبق آخرین گزارش‌ها، نرخ فعلی آنفلوانزا هم در چین کمتر از آمار سال گذشته است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این‌باره اظهار داشت: «به نظر می‌رسد این بیماری در مقایسه با سال گذشته، شدت کمتری داشته و در مقیاس کوچک‌تری گسترش یافته است».

طبق اطلاعات روزنامه‌های دولتی چین در اواخر دسامبر، موارد عفونت HMPV و راینو ویروس، که عامل اصلی سرماخوردگی است، در گروه سنی زیر ۱۴ سال افزایش کمتری داشته است.

با این حال، متخصصان بیماری‌های عفونی به منظور کنترل شرایط بهداشت و سلامت جهانی معتقدند ضروری است که چین آمار مبتلایان به عفونت HMPV را به‌موقع و به‌طور دقیق به اشتراک بگذارد.

چین مکرراً با اتهام امتناع از به اشتراک گذاشتن داده‌های موثق در خصوص شیوع اولیه ویروس کرونا و انتقاداتی مبنی بر عدم تمایل پکن به انتشار این اطلاعات، مانع از تلاش برای جلوگیری از شیوع ویروس در آینده شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین