آفتابنیوز : آفتاب - عبدالله خاتمی فر: پایان انتخابات بیست و ششمین دوره انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در واقع نقطه آغاز دوره تغییر کیفی مدیریت این نهاد عمومی مدنی و غیردولتی است.
شرکت کنندگان در انتخابات 20 اسفند که اکثریت آنها را وکلای جوان و به اصطلاح کیف به دست و البته شمار قابل توجهی از وکلای دارای جایگاه علمی در دانشگاه ها تشکیل می دهند، با حضور خود ضمن بالابردن میزان مشارکت رای دهندگان در این دوره خواست بزرگ وکلای دادگستری را مبنی بر لزوم تغییر کیفیت مدیریت در کانون وکلا اعلام کردند. پیام روشنی که حتی پیش از انتخابات توسط مدیران پیشین نیز شنیده شد و وکلای جوان تر نه تنها به درخواست بزرگان جامعه وکلا و گروه های صنفی در شمار نامزدهای انتخاب در هیئت مدیره قرار گرفتند بلکه با اعتماد قابل توجه اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز آرای قابل توجهی را کسب کردند.
بی تردید ایجاد شور و نشاط در انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری بدون فعالیت تبلیغی موثر و همچنین آرای پرشمار وکلای جوان و وکلای دارای وجهه دانشگاهی ممکن نبود. همچنان که در همایش ها و نشست های انتخاباتی چنین تاثیر ی آشکار بود. پایان انتخابات آغاز رقابت سخت تری جهت شتاب بخشیدن به فرآیند تصمیم گیری ها در کانون وکلا برای نمایان شدن خواست تغییر است. بر اساس آنچه در گردهمایی های انتخاباتی توسط گروه ها و نامزدها در برابر چشمان هزاران وکیل گفته شد و به ثبت رسید، وکلای دادگستری در انتظار عینیت یافتن وعده های پیش از انتخابات برای رفع کاستی ها و نارسایی ها و تثبیت جایگاه وکلا و تحکیم استقلال کانون در برابر هر تهدید، رفتار و اقدام فراقانونی هستند.
گرچه بخشی از بیانیه ها و وعده های دوران تبلیغات انتخاباتی متضمن شعارها و خواسته هایی است که تحقق آن از عهده یک یا چند وکیل دادگستری خارج است اما با تجربه رویدادهای سال گذشته درباره کانون وکلا و اقداماتی که شماری از وکلای فعال در امور اجتماعی را دچار اختلال در انجام امور وکالتی در دفاع زا شهروندان نمود، مدیران منتخب کانون وکلا ناگزیرند و می توانند به پشتوانه آرای پرشماری که به تمام نامزدها داده شده است در برابر هر اراده خارج از قانون ایستادگی کنند. گردآوری، توجه و تدقیق در اهداف، بیانیه ها، منشورهای منتشر شده در هنگام انتخابات که بیشتر آنها مورد پذیرش تمام وکلا با هر گرایش و پیشینه حرفه ای است می تواند بخشی از مسیر دوسال آینده مدیریت در کانون وکلا را مشخص و نقشه راه مطلوب وکلا و معطوف به افزایش احترام وکلا و استقلال واقعی کانون ها را ترسیم کند.
حضور معنادار و مبارک وکلای دانشگاهی در کنار مشارکت حماسی - به نسبت دوره های پیشین - وکلای جوان در کنار وکلای معمر و پیشکسوت که با اقبال همراه بود فرصت با ارزشی برای تحول همراه با توجه به شاخص های علمی در امور کانون وکلا اعم از آموزش و جذب کارآموزان وکالت و بازآموزی وکلای دادگستری و آمیختن بهینه علم و فن حقوق در امر وکالت است. در شرایطی که کانون وکلا در معرض درخواستهای خارج از ضابطه برای دگرگونی ساختار و قلب ماهیت وکالت مستقل از طریق نوشتن و تحمیل آئین نامه فراقانونی و نگارش طرح های فاقد مبانی علمی و تجربی است، بهره مندی همراه با قدرشناسی از دانشگاهیان و جوانان با انگیزه رمز برون رفت هوشمندانه از چنان وضعیتی است. انتخابات 20 اسفند با اندکی تامل و هوشیاری می تواند موید چنین نگرش و رویکردی باشد.