همه ما در یک مقطع زمانی دچار ناراحتی معده شدهایم و تلاش جهت رفع مشکل میتواند ناامیدکننده باشد. بهترین راه حل اغلب مشخص کردن علت اصلی است، اما اگر به یک راه حل سریع یا چیزی که درد را تسکین دهد نیاز دارید، یک فنجان چای گرم اینجاست تا شما را نجات دهد. انواع مختلفی از چای وجود دارد که میتواند به رفع ناراحتی معده کمک کند و با مجموعهای از طعمها از شیرین گرفته تا تند و تند، طعم فوق العادهای در این فرآیند دارد.
۱. چای زنجبیلی برای درمان معده درد و حالت تهوع
چای زنجبیل هزاران سال است که به عنوان درمانی برای تهوع و مشکلات گوارشی استفاده میشود. انواع مختلفی از فواید سلامتی و ترکیبات شفابخش را برای کاهش ناراحتی معده ارائه میدهد. بسیاری از مردم هنگام احساس علائم معده درد یا حالت تهوع به سراغ زنجبیل میروند، اما چای زنجبیل حاوی غلظتهای بالاتری از ترکیباتی است که این مشکلات گوارشی را کاهش میدهد. آن را به انتخاب بهتری برای احساس بهتر سریعتر تبدیل میکند.
این چای با استفاده از ریشه زنجبیل تازه تهیه میشود و در درمان علائم ناراحتی معده موثر است. زنجبیل یک درمان طبیعی برای تهوع است و اغلب برای درمان حالت تهوع صبحگاهی در زنان باردار و بیماری حرکت ناشی از هواپیما و قایق استفاده میشود.
در واقع، یک مطالعه تایلندی، زنان باردار را با علائم تهوع صبحگاهی مورد بررسی قرار داد و دریافت که ۲۸ نفر از ۳۲ نفر با دوز روزانه ۱ میلی گرم ریشه زنجبیل بهبودی در حالت تهوع داشتند. به عنوان یک قانون کلی، یک فنجان چای زنجبیل حاوی حدود ۲۵۰ میلی گرم زنجبیل است، بنابراین سعی کنید دو تا چهار فنجان از این چای را بنوشید تا احساس تهوع را کاهش دهید.
۲. دمنوش شیرین بیان برای معده درد
چای شیرین بیان دارای طعمی قوی است و اغلب طعمی اکتسابی دارد. این گیاه از ریشه شیرین بیان که بومی اروپا و آسیا است و از گیاهی که با نام علمی Glycyrrihiza glabra شناخته میشود، تهیه میشود. چای ریشه شیرین بیان که به طور گسترده توسط مصریها و در چین به عنوان بخشی از طب سنتی استفاده میشود، نه تنها معده شما را آرام میکند، بلکه میتواند به ترمیم پوشش معده نیز کمک کند.
در مطالعهای که در Phytotherapy Research منتشر شد، محققان دریافتند که ریشه شیرین بیان میتواند از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری که عامل ایجاد زخم معده است، جلوگیری کند. خواص ضد التهابی چای شیرین بیان به تسکین و کاهش درد در روده کمک میکند، در حالی که ترکیبات شیمیایی به بازسازی پوشش معده کمک میکند و سلامت روده را بیشتر میکند.
اگر از زخم معده یا سایر بیماریهایی که پوشش داخلی معده شما را خراب میکند، رنج میبرید، این چای انتخاب خوبی است. برای مصرف کافی است ۱ تا ۵ گرم از ریشه شیرین بیان را به آب جوش اضافه کنید. سه بار در روز، ترجیحا قبل از هر وعده غذایی بنوشید تا بهترین نتیجه را داشته باشید. چای شیرین بیان را میتوان روزانه تا یک هفته مصرف کرد. پس از آن، برای جلوگیری از عوارض جانبی از جمله سردرد و مشکلات قلبی، باید دو تا سه هفته قبل از مصرف مجدد از ریشه شیرین بیان استراحت کنید.
۳. چای بابونه برای سنگینی معده
چای بابونه با استفاده از جوانههای گل بابونه تهیه میشود. در سراسر جهان به عنوان یک دم کرده تسکین دهنده، آرامش بخش و یکی از بهترین درمانهای خانگی برای درد شکم شناخته شده است. چای بابونه دارای خواص ضد نفخ است که به کاهش احساس گاز و نفخ کمک میکند که میتواند باعث ناراحتی معده شود. چای بابونه گازهای شکمی را کاهش میدهد که درد ناشی از گرفتگی معده را کاهش میدهد. این چای همچنین حاوی خواص ضد التهابی است که میتواند به تسکین شرایط معده از جمله سندرم روده تحریک پذیر کمک کند.
یک بررسی علمی در سال ۲۰۰۶ نشان داد که چای بابونه تولید اسید معده را کاهش میدهد، که در صورت وجود بیش از حد میتواند منجر به بیماری رفلکس اسید شود. استرس اغلب رفلاکس اسید را همراه با سایر بیماریهای معده به مری تشدید میکند. چای بابونه یک اثر آرام بخش طبیعی دارد که میتواند به کاهش استرس و تسکین بیشتر ناراحتی معده کمک کند.
۴. دمنوش نعناع برای معده درد
چای نعناع برای قرنها بخشی جدایی ناپذیر از طب جایگزین بوده است. برگها به کاهش درد ناشی از دردهای قاعدگی و حالت تهوع کمک میکنند - این یکی از بهترین چایها برای آرام کردن معده است. نشان داده شده است که نعناع فلفلی گیرندههای درد منشا گرفته از روده بزرگ را که منجر به درد شدید در عضلات معده میشود، مهار میکند.
بهترین بخش در مورد چای نعناع این است که میتوانید به راحتی این برگها را درست در آشپزخانه خود پرورش دهید تا درد معده را تسکین دهید. چای نعناع فلفلی گیاهی مقاوم و سریع الرشد است که در اکثر مناطق آب و هوایی به خوبی رشد میکند. به سادگی چند برگ را برداشت کنید، به یک گلوله چای اضافه کنید و در یک فنجان چای با آب داغ ترکیب کنید. بگذارید ۲ تا ۵ دقیقه دم بکشد و هر ۳۰ ثانیه یک بار طعم دلخواه خود را بچشید.
نکتهای که در رابطه با چای نعناع باید به آن توجه کنید: اگر مشکلات رفلاکس اسید دارید بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید، زیرا میتواند منجر به عوارض جانبی منفی شود. در حالی که این چای برای تسکین ناراحتی معده همراه با درد عالی است، ماهیچههایی را که از ورود صفرای معده به مری جلوگیری میکند را شل میکند و سوزش سر دل را بدتر میکند.
۵. دمنوش ریحان مقدس برای زخم و درد معده
چای ریحان مقدس با همان نوع ریحانی که روی پیتزا میگذارید درست نمیشود. در عوض، چای ریحان مقدس از گیاه Ocimum tenuflorum تهیه میشود و معمولاً به عنوان چای تولسی شناخته میشود. این چای بومی آسیای جنوب شرقی است و به طور گسترده در طب هندی و آیورودا استفاده میشود. مطالعات نشان دادهاند که چای ریحان مقدس توانایی کاهش اسید معده و افزایش و افزایش عمر سلولهای مخاطی - سلولهای سطحی که دستگاه گوارش را میپوشانند و از آن در برابر بیماریها محافظت میکند - را ارائه میدهد. این مطالعات همچنین نشان داد که برگهای ریحان مقدس میتواند وجود زخم معده را کاهش دهد که میتواند باعث ناراحتی شدید و اختلال در سیستم گوارش شود.
برای استفاده از چای تولسی برای از بین بردن زخم و کاهش درد، از ۲ تا ۳ قاشق چایخوری برگ ریحان در هر فنجان ۸ اونس چای دم کنید. قبل از صاف کردن و مصرف، اجازه دهید ۵ تا ۶ دقیقه برگها دم بکشد. از افزودن شکر یا طعم دهندههای دیگر به چای تولسی که میتواند درد و زخم معده را تشدید کند، خودداری کنید.
۶. چای رازیانه برای درمان ورم معده
چای رازیانه با استفاده از دانههای رازیانه گیاه Foeniculum vulgare تهیه میشود. رومیان و یونانیان باستان بر این باور بودند که رازیانه باعث افزایش قدرت و سلامتی میشود که میتواند عمر طولانی تری داشته باشد. محققان دریافتهاند که دانههای رازیانه و چای رازیانه به دلیل خواص ضد اسپاسم و ضد اسپاسم میتوانند به تحریک جریان شیره معده و کاهش درد کمک کنند. طب چینی قرن هاست که از چای رازیانه برای درمان گاستریت، سوء هاضمه و فتق استفاده میکند.
دانشمندان فکر میکنند چای رازیانه برای کاهش گاز و نفخ که میتواند منجر به درد معده و بیماریهای مزمن مانند قولنج در نوزادان شود، عمل میکند. برای بهره مندی از اثرات تسکین دهنده معده چای رازیانه، هر روز ۱ تا ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری دانه رازیانه را در چای استفاده کنید. چای رازیانه به طور کلی بی خطر در نظر گرفته میشود، اما قبل از دادن آن به نوزادان یا هنگام مصرف در دوران شیردهی حتما از یک متخصص مراقبتهای بهداشتی سوال کنید.
۷. چای سبز برای معده درد
چای سبز یک چای واقعی است که تحقیقات گستردهای برای فواید آن برای سلامتی انجام شده است. یک مطالعه منتشر شده در مجله اروپایی فارماکولوژی نشان داد که مصرف منظم چای سبز یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از اختلالات گوارشی در وهله اول است. کاتچین موجود در چای سبز به راحتی در رودهها جذب میشود و میتواند کاهش رسوبات چربی را تسریع کند و متابولیسم را افزایش دهد، که میتواند به بسیاری از مشکلات گوارشی کمک کند. چای سبز همچنین میتواند به تحریک تولید شیرههای معده از جمله صفرا کمک کند، که میتواند به تجزیه مواد غذایی موثرتر و بروز کمتر نفخ و گاز کمک کند.
تحقیقات نشان داده است که چای سبز میتواند به کاهش کولیت و گاستریت مزمن، دو بیماری ناشی از التهاب و تحریک معده که میتواند بر هضم غذا تأثیر بگذارد، کمک کند. چای سبز حاوی کاتچین از جمله EGCG است که به کاهش التهاب و کاهش علائم درد کمک میکند.
مصرف ۲ تا ۳ فنجان چای سبز در روز را برای کمک به بهبود هضم توصیه میکنیم. حتما چای سبز را بعد از هر وعده غذایی و نه با معده خالی بنوشید، زیرا در واقع میتواند مشکلات معده را افزایش دهد. چای سبز مانند چای سیاه حاوی کافئین طبیعی است، بنابراین مصرف این چای را قبل از خواب برای جلوگیری از بی خوابی محدود کنید.
۸. درمان معده درد با چای سیاه
چای سیاه به دلیل وجود تانن که اثر قابض بر پوشش روده دارد، میتواند به تسکین ناراحتی معده و اسهال کمک کند. اسهال زمانی اتفاق میافتد که پوشش روده ملتهب است و چای سیاه این التهاب را کاهش میدهد تا به سیستم گوارش شما کمک کند. در یک مطالعه تصادفی بر روی بیماران ۲ تا ۱۲ ساله، چای سیاه به طور موثر اسهالی را که توسط باکتری ایجاد نمیشود، کنترل کرد. پس از ۲۴ ساعت، بیمارانی که چای سیاه دریافت کردند نسبت به گروه کنترل بهبود قابل توجهی در علائم اسهال نشان دادند.
چای سیاه یک چای واقعی است که حاوی کافئین طبیعی است، بنابراین بهتر است از نوشیدن این دم کرده معده سالم قبل از خواب خودداری کنید تا همچنان بتوانید خوب بخوابید. بسته به تحمل کافئین خود، ۱ یا ۲ فنجان در طول روز مصرف کنید.
منبع: سلام دنیا