صبح امروز همایش روز ملی هوای پاک با حضور مسعود پزشکیان؛ رئیسجمهور، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و عباس علیآبادی، وزیر نیرو برگزار شد.
در این نشست، شینا انصاری؛ رئیس سازمان حفاظت محیطزیست اظهار کرد: در اواخر دهه ۷۰ شمسی، روز ۲۹ دیماه بهعنوان روز ملی هوای پاک نامگذاری شد تا توجهات بیشتری به این موضوع جلب شود. در سال ۱۳۷۹، نخستین برنامه ملی کاهش آلودگی هوای تهران در ۷ محور تدوین شد که انتظار میرفت تأثیرگذار باشد، اما این اتفاق نیفتاد و امروز ۷ کلانشهر دیگر کشور نیز درگیر آلودگی هوا هستند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ که قانون هوای پاک تصویب شد، تنها درصد بسیار کمی از احکام آن اجرایی شده است و هماکنون با انباشت تکالیف اجرا نشده مواجه هستیم. بهعنوان مثال، درحالیکه ۲۴ میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد، روند اسقاط آنها همچنان بسیار کند است. البته از ابتدای امسال ۲۷۳ هزار خودرو اسقاط شدهاند، اما این رقم همچنان با برنامه سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه اسقاطشده، که در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده است، فاصله زیادی دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست افزود: طبق برنامه، سهم استفاده از مترو و اتوبوس در سفرهای شهری باید به ۵۰ درصد میرسید، اما در حال حاضر این رقم تنها حدود ۱۲ درصد است.
وی همچنین تصریح کرد: در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نیز شرایط مطلوبی نداریم. طبق قانون هوای پاک، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تأمین انرژی کشور باید به ۳۰ درصد میرسید، اما اکنون تنها ۲ درصد است. البته در تلاش هستیم با همکاری وزارت نیرو و سایر نهادهای مرتبط، موانع موجود را برطرف کرده و این رقم را افزایش دهیم.
انصاری با اشاره به تدوین برنامه کاهش آلودگی هوا برای شهرهای اراک، اصفهان، اهواز و مشهد گفت: در دولت چهاردهم، تلاش کردهایم با مردم صادق باشیم و آلودگی هوا و اثرات آن را انکار نکنیم.
وی تأکید کرد: آلودگی هوا معضلی نیست که یکشبه به وجود آمده باشد، بنابراین حل آن نیز نیازمند زمان است. ما تمام تلاش خود را میکنیم تا مردم بتوانند روزهای بیشتری را زیر آسمان آبی سپری کنند.