کد خبر: ۹۶۴۹۶
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۱
مصطفی کواکبیان نماینده مجلس گفت

آقای احمدی‌نژاد مکلف به اجرای قانون هستند

اگر مجلس بخواهد از نظرات خود برگردد هیچ آبرویی برای مجلس باقی نمی‌ماند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مصطفی کواکبیان نماینده فراکسیون اقلیت همراهی مجلس با دولت را در طول سالیان گذشته بسیار عجیب می‌داند، زیرا مجلس در بسیاری از موارد دست دولت را باز گذاشته تا خود در مورد برنامه هدفمندسازی یارانه‌ها تصمیم‌گیری کند. 

با این وجود دولت حاضر نیست برنامه مصوب مجلس را اجرایی کند و به شیوه‌های مختلف متوسل می‌شود تا برنامه مصوب مجلس را اجرائی نکند.
 
نماینده مردم سمنان طرح هرگونه راه‌کاری در این مورد برای تحقق اهداف دولت در مجلس را به معنای عقب‌نشینی می‌داند و می‌گوید اگر مجلس عقب‌نشینی کند دیگر هیچ آبرویی برای مجلس باقی نمی‌ماند.

وی در گفتگو با خبرآنلاین گفت: اگر فرمایش رهبری مد نظر قرار گیرد موضوع به خوبی روشن می‌شود. رهبری تصریح کردند که باید به دولت کمک کرد به نظر من مجلس در چهار زمینه مهم به دولت کمک کرده و دست دولت را باز گذاشته است:

1) مجلس می‌توانست بر اساس قانون هدفمندسازی یارانه‌ها کف این برنامه را در نظر بگیرد و رقم 10 هزار میلیارد تومان را به تصویب برساند اما در این میان برای کمک به دولت، سقف این برنامه را لحاظ کرد تا کمک بیشتری به دولت بکند.

2) مجلس برای کمک به دولت و اینکه چگونه برنامه هدفمندسازی را اجرائی نماید دست دولت را باز گذاشته است بر این اساس، دولت برای اینکه چگونه عمل کند آزاد است و بر این اساس دولت می‌تواند تعیین کند که به چه میزان به قیمت حاملان انرژی اضافه کند و حتی دولت می تواند با اختیار کامل بر قیمت کالاهای اساسی مانند شکر، آرد و قند بیافزاید.

3) در بودجه 89 در ده‌ها مورد دست دولت باز است به‌گونه‌ای که برای اولین بار افزایش حقوق کارمندان در اختیار دولت گذاشته شده است که می‌تواند اضافه کند یا اضافه نکند در حالی‌که مجلس می‌توانست با صراحت اعلام کند که 20 درصد به حقوق کارمندان اضافه می‌شود و حتی مبلغی باید برای افزایش تورم ناشی از آزادسازی قیمت‌ها باید به حقوق کارمندان اضافه نماید.

4) در بودجه 89 نزدیک به 4 هزار میلیارد تومان برای اجرای این برنامه داده شده است تا به کار ببندد. همچنین 6 هزار میلیارد تومان برای توسعه بنگاه‌های اقتصادی همچون پتروشیمی، نفت و ... در اختیار دولت قرار داده است. بنابراین 10 هزار میلیارد تومان در اختیار دولت است و در هیچ زمینه‌ای مجلس، دولت را مکلف ننموده است فقط در بخشی مقرر کرده است که دولت باید 100 میلیارد تومان را در اختیار بهزیستی قرار دهد. 

این نماینده فراکسیون اقلیت مجلس در ادامه افزود: آقای احمدی‌نژاد مکلف به اجرای قانون هستند و نمی‌توانند از اجرای قانون مصوب مجلس سرباز زنند. همچنان‌که مقام رهبری در سخنان خود بر این مسأله تأکید کردند که دولت باید قانونمند عمل کند و از قانون مصوب مجلس پیروی نماید.

مصطفی کواکبیان تصریح کرد: تشخیص اینکه قانونی به نفع مردم است یا به سود آنها، در حیطه صلاحیت ایشان (آقای احمدی‌نژاد) نیست و این وظیفه به دوش نمایندگان است که از سوی مردم برای این کار انتخاب شدند. به عبارت بهتر این‌گونه نیست که یک نفر بتواند از سوی همه مردم نظر بدهد و خود را صاحب اختیار مردم بداند، بلکه 290 نفر نمایندگان ملت هستند و آنها به این تشخیص دست یافته‌اند که باید این قانون اجرائی شود و تصمیم گرفته‌اند که سقف 20 هزار ملیارد تومان محقق شود. بنابراین بحث رئیس قوه مجریه نه وجاهت قانونی دارد نه از جایگاه مردمی برخوردار است.

وی در ادامه اظهار داشت: برای من هم جای سوال است که چرا ایشان (اقای احمدی‌نژاد) از اجرای قانون سرباز می‌زنند به نظر می‌رسد که نمی‌خواهند که این حجم وسیع از عملیات را با 20 هزار ملیارد تومان اجرائی نمایند بنابراین با چنین سخنانی می‌خواهد دفع‌الوقت نماید. 

نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی در مورد درخواست رئیس‌جمهوری برای برگزاری رفراندوم در مورد طرح هدفمند‌کردن یارانه‌ها گفت: من این بار هم از اقدام ایشان متعجب شدم. اولین بار من در 10 آبان‌ماه خواستار برگزاری رفراندوم شدم و گفتم که باتوجه به ابعاد گسترده سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی این مسأله بایستی رفراندوم برگزار شود اما همان زمان طرفداران دولت این پیشنهاد را جدی نگرفتند و گفتند که این مسأله از اهمیت چندانی برخوردار نیست و اگر این مسأله را به رأی بگذاریم، دو سوم نمایندگان به آن رأی نخواهند داد، هرچند پیشنهاد همه‌پرسی در حال حاضر به سه دلیل منطقی نیست.

مصطفی کواکبیان افزود: مجلس تمام مراحل قانونی را پشت‌سر گذاشته است و به تأیید شورای نگهبان رسیده و به‌صورت قانونی ابلاغ شده است. حتی اگر رئیس جمهور نخواهد این قانون را امضا و ابلاغ کند بر اساس اصل صریح قانون اساسی پس از 10 روز قابلیت اجرائی پیدا می‌کند و تمام وزارتخانه‌ها مکلف هستند که این قانون را پی‌گیری نمایند و از آن تبعیت کنند. از سوی دیگر آقای احمدی‌نژاد می‌داند که اجرای همه‌پرسی نیازمند رأی دو سوم نمایندگان و تأئید رهبری است که هیچ‌کدام از این موارد محقق نشده است چون حداقل بایستی 194 نماینده به آن رأی مثبت بدهند و از سوی دیگر سخنان رهبری در مورد ضرورت قانون‌مداری دولت در برابر این تفکر است.

و در پایان می‌گوید: اگر مجلس بخواهد از نظرات خود برگردد هیچ آبرویی برای مجلس باقی نمی‌ماند. معنا ندارد که قانونی که برای آن زحمت کشیده شده است در یک نشست‌وبرخاست تغییر کند. به‌خصوص اینکه بودجه با فشار مضاعف و در سه شیفت کاری مورد بررسی قرار گرفت و حتی در جلسه‌ای غیر علنی برخلاف آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور در مجلس حضور پیدا کرد و دلایل خود را بیان نمود اما با این وجود بودجه و برنامه به تصویب رسد و در حال حاضر نوبت اجرا است. گرچه من مخالف کلیات بودجه بودم و در مورد برنامه هدفمندسازی یارانه‌ها انتقادات جدی به دلیل فراهم نبودن زیر ساخت‌ها داشتم اما وقتی مراحل طی شد و بودجه با 151 رأی و هدفمندسازی یارانه‌ها با 170 رأی به تصویب رسید دیگر دلیلی ندارد مجلس از برنامه‌های مصوب خود که پشتوانه رأی بالا دارد عقب‌نشینی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین