آفتابنیوز :
آفتاب: برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اظهارات علی لاریجانی مبنی بر اینکه مصوبه مجلس برای اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها تجدید نمی شود، واکنش نشان دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا بار اصلی اجرای این لایحه را بردوش دولت دانستند و تأکید کردند همه دستگاهها از جمله مجلس باید در اجرای این لایحه با دولت همکاری کنند.
" حمید رسایی" نماینده تهران با اشاره به اینکه لاریجانی سخنگوی 290 نماینده مجلس نیست، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند بار اجرای این لایحه بر دوش دولت است و چون طراح و مجری این لایحه دولت است، باید همه دستگاهها و مجلس در اجرای این لایحه به دولت کمک کنند.
وی با بیان اینکه طبق قانون دولت باید خود را ملزم به اجرای قانون بداند، افزود: روی صحبت رهبر معظم انقلاب در مشهد مقدس با هر دو قوه بود و بیانات ایشان حکایت از این میکند که وقتی دولت میگوید نمیتوانم با درآمد 20 هزار میلیارد تومانی این لایحه را اجرا کنم، مجلس در این خصوص باید به دولت کمک کند.
رسایی اضافه کرد: آقای لاریجانی علیرغم بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشهد، یک روز بعد در یک مصاحبه اعلام کردند که مجلس در مصوبه خود تجدید نظر نمیکند. رسایی عضو و منشی اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اظهارنظر آقای لاریجانی از دو جهت درست نیست، گفت: نخست اینکه این اظهارات برخلاف تصریحات رهبر معظم انقلاب اسلامی است و مجلس باید به دولت کمک کند.
وی افزود: دوم اینکه آقای لاریجانی سخنگوی 290 نماینده مجلس نیست و نمیتواند در باره مصوبات آینده مجلس شورای اسلامی اینگونه اظهارنظر کند. وی تصریح کرد: آقای لاریجانی میتواند درباره مصوبات گذشته مجلس اظهارنظر کند اما نمیتواند اینگونه خبر از آینده دهد و این بر خلاف چارچوب کاری مجلس است.
رسایی ادامه داد: کما اینکه این بحث مطرح است که پس از پایان تعطیلات نوروزی با ارایه یک طرح دو فوریتی مجلس به تکمیل لایحه بودجه بپردازد و با اضافه کردن 10 یا 15 هزار میلیارد تومان به 20 هزار میلیارد تومان قبلی، دولت را برای اجرای لایحه هدفمندکردن یارانهها کمک کند. وی تصریح کرد: البته در جلسه تصویب بودجه، مصوبه دولت فقط چند رأی کم آورد تا تصویب شود و نظرات در مجلس خیلی به هم نزدیک است.
همچنین نائب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برداشت من از بیانات مقام معظم رهبری این است که ایشان بر اجرایی شدن طرح هدفمندکردن یارانهها تأکید دارند.
" حسین سبحانی نیا" افزود: باید با هماهنگی بین قوای سهگانه این مهم را محقق کرد.
وی اظهارداشت: لایحه هدفمندکردن یارانهها میتواند تأثیرات بسیار مهمی در اصلاح ساختار اقتصادی جامعه داشته باشد و بر همین اساس باید قوای سهگانه با همکاری و همیاری در این مسیر گام بردارند. وی ادامه داد: در این راه قوای مقننه و مجریه باید بیش از سایرین با هم تعامل داشته باشند تا راه برای بهتر اجرایی شدن این طرح هموار شود، از سویی دیگر باید به گونهای عمل کرد تا شاهد کمترین تبعات منفی این طرح باشیم و دستگاههای اجرایی نیز قابلیت اجرایی کردن آن را داشته باشند.
نماینده مردم نیشابور تصریح کرد: نظر دولت بر این است که مبلغ 40 هزار میلیارد تومان برای اجرایی کردن این طرح لازم و ضروری است و اگر این بودجه در اختیار قرار بگیرد در زمان اجرایی شدن شاهد آثار تورمی کمتری خواهیم بود.
در ادامه انتقاد نمایندهگان مجلس از سخنان علی لاریجانی،"اسماعیل کوثری" نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا گفت: به اعتقاد من باید نظر دولت در اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها بهویژه مبلغ پیشنهادی برای اجرای این طرح، عملی شود.
وی افزود: دولت برای اجرای این لایحه نیاز به یک پشتوانه قوی دارد و برای ایجاد این پشتوانه قوی باید حرفهای دولت را عملی کنیم. وی افزود: کسی که مسوولیتی را پذیرفته و میخواهد قانونی را اجرا کنند باید به نظر آن بیشتر توجه شود. کوثری اضافه کرد: اگر هم کسانی از بیرون، نظری دارند باید نظر خود را پیشنهاد کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: اینکه بخواهیم فقط یک مسأله را رد کنیم و بگوییم تقصیر شماست، قابل عمل نیست. وی تأکید کرد: باید به نظر کسی که اجرای قانونی را بر عهده دارد و پاسخگو است، بیشتر از سایرین توجه شود.
کوثری با بیان اینکه لایحه هدفمند کردن یارانهها یک مسأله حیاتی و اساسی برای کشور است، اظهار داشت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به اینکه دولت در میدان قرار دارد مجلس نیز باید در این جهت به دولت کمک کند. وی تصریح کرد: مجلس باید از دولت حمایت کند تا این لایحه به بهترین نحو عملی شود.
نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با بیان اینکه دولتهای قبلی به دلایل نامشخص زیر بار مسوولیت اجرای این لایحه نرفتند، گفت: حال که این دولت اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها را بر عهده گرفته، مجلس باید همه حمایتهای خود را از دولت بکارگیرد.
وی، لازمه اجرای درست لایحه هدفمند کردن یارانهها، حمایت تمامی ارگانها بهویژه مجلس از دولت بیان کرد و افزود: در مورد مسأله اعتبار لازم برای اجرای این طرح، باید حرف دولت عملی شود تا بتوان با پشتوانه قوی این لایحه را به سرانجام رساند. کوثری گفت: مجلس شورای اسلامی نیز باید قوی ترین نظارتها را در اجرای این لایحه بکارگیرد.
وی تصریح کرد: هر کار بزرگی، مشکلاتی دارد اما اگر صادقانه با مردم صحبت کنیم و آنها را در جریان بگذاریم، به طور قطع و یقین خود مردم کمک میکنند و همین موجب میشود این لایحه با مشکلات کمتری اجرا شود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر فقط به فکر تحلیل اقتصادی صرف باشیم و بر همین اساس تصمیم بگیریم، مسلما به مشکل بر میخوریم.
پیمان فروزش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص بودجه پیشنهادی هدفمند کردن یارانهها از سوی دولت گفت: دولت اگر نظارت و دقت عمل مطلوبی در طول برنامه هدفمند کردن یارانهها داشته باشد، میتوان بودجه 20 هزار میلیارد تومانی مصوب فعلی در سال آینده را افزایش داد.
"پیمان فروزش" در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق قانون، بودجهای معادل 20 هزارمیلیارد تومان برای اجرای هدفمند کردن یارانهها مصوب شده و این در حالیست که دولت خواهان 40 هزار میلیارد تومان بوده است. البته این مبلغ قابل افزایش بوده و دولت میتواند امسال در جریان اجرای دقیق و مطلوب این برنامه، بودجه سال آینده خود را با افزایش بیشتری دریافت کند.
وی در ادامه گفت: به عنوان مثال دولت میتواند با یک بسترسازی مناسب در اجرای هدفمند کردن یارانهها به آثار و تبعات مثبتی در امر تولید دست یابد که همین موضوع باعث خواهد شد تا بودجه مصوب آتی نیز به بودجه مورد نظر دولت نزدیکتر شود.