کد خبر: ۹۶۵۹۳۴
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹

نماینده قروه: معدن ساریگونی ۶ ماده گران‌تر از طلا دارد

نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: ساریگونی صرفاً یک معدن طلا نیست و ۶ ماده معدنی باارزش‌تر از طلا در آن وجود دارد.
نماینده قروه: معدن ساریگونی ۶ ماده گران‌تر از طلا دارد
آفتاب‌‌نیوز :

 محمدرسول شیخی‌زاده نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی روز ۳۰ اردیبهشت ماه امسال در مراسم اختتامیه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان، اعلام کرد معدن طلای ساریگونی قروه که برند خوبی برای خاورمیانه است، جز رنج، ضرر و زیان برای مردم منطقه چیزی ندارد.

وی همچنین مدعی شد که حتی یک نفر از افراد شاغل در این معدن از نگهبان تا بالاترین مسئول، بومی نیستند و یک ریال از گردش مالی سالانه این معدن در سیستم بانکی استان کردستان صورت نمی‌گیرد.

شیخی‌زاده همچنین گفته بود که فعالیت این معدن باعث آلودگی زیست‌محیطی و ابتلای ۲۳ نفر از اهالی روستای نزدیک معدن و فوت ۱۱ نفر از آنها شده است.

پس از گذشت بیش از ۶ ماه از این اظهارات، شرکت معدنی زرکوه توضیحاتی درباره ادعا‌های این نماینده مجلس ارائه کرد و مدعی شد تا پایان آبان ماه ۱۴۰۳ تعداد نیرو‌های ایرانی فعال در معدن طلای ساری گونی ۱۵۶۶ نفر است که حدود ۷۵ درصد از آن بومیان استان کردستان و روستا‌های اطراف پروژه هستند که این امر نشان‌دهنده توجه جدی این شرکت به استفاده از ظرفیت‌های انسانی منطقه است. شرکت معدنی "زرکوه" از سال ۱۴۰۰ کل گردش مالی خرید و فروش خود را در بانک‌های ملت و ملی و توسعه تعاون شهرستان قروه متمرکز کرده و ادعای آلودگی زیست محیطی و شیوع بیماری نیز صحت ندارد.

اما این جوابیه نه تنها نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی را قانع نکرد و بعد از آن نیز موضع‌گیری‌های تندی در تریبون‌ها و محافل مختلف داشته، بلکه در بازدید از خبرگزاری تسنیم کردستان نیز ادعا‌های متولیان این معدن طلا را خلاف واقع و متناقض دانسته و به پشت پرده‌ها و ظرفیت‌های نگفته این معدن اشاره کرد که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

محمدرسول شیخی‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در سنندج درباره معدن طلای ساریگونی قروه اظهار داشت: بنده درخواست تحقیق و تفحص از کمسیون اصل ۹۰ مجلس داشتم، در جوابیه این شرکت تناقض آماری وجود دارد. این شرکت اعلام کرده که ۱۵۶۶ نفر نیرو در این معدن مشغول به فعالیت است در حالی‌که مکتوبه‌ای که برای بنده ارسال کردند، ۱۲۱۱ نفر است.

وی گفت: حقیقتاً جای نگرانی است که آقایان به افکار عمومی و مردم بگویند که حتی نخواستیم کارگر ساده را از جای دیگر بیاوریم، موضعی که بنده داشتم دقیقاً منطبق بر قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت است، ماده قانونی به صراحت اعلام کرده "اولویت در بکارگیری با نیرو‌های منطقه است" و در سراسر کشور نیز به همین روال عمل شده است. 

نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برابر قرارداد منعقده بهره‌بردار و کارفرما باید درصدی از نیرو‌های قزاقستان باشد، اما اکنون در همین معدن ۱۹۵ نفر از قزاق‌ها هستند حتی نیروی نگهبان نیز در حالی‌که می‌توانند از جوانان برومند منطقه که بسیار زبده و تحصیلکرده، اما بیکار هستند، استفاده شود. بنده دغدغه‌ام این نیست نه اینکه اصلاً از نیروی بومی استفاده نکرده‌اند. سئوالم این است که چرا برای نگهبان ساده از نیرو‌های بیکار منطقه و استان که نرخ بیکاری آن بالاست، استفاده نکردید؟

وی افزود: آقایان قضیه را پیچانده و گزارش دیگری به مردم می‌دهند، اما این رویکرد نمی‌تواند نافی اصل موضوع باشد، با توجه به وجود نیرو‌های تحصلیکرده بیکار در منطقه، انتظار و خواسته مردم و ما این است که از نیرو‌های بومی استفاده شود.

شیخی‌زاده در پاسخ به این سئوال که آیا بکارگیری ۱۵۶۶ نفر که ۷۵ درصد آنان بومی هستند را قبول دارید؟ توضیح داد: بنده افتخار می‌کنم یک ایرانی هستم و دست تک‌ک ایرانی‌ها را می‌بوسم، اما قانون به صراحت اعلام کرده که اولویت بکارگیری با نیرو‌های منطقه فعالیت است نه صرف ایرانی بودن، آقایان صورت مسئله را پاک می‌کنند. این آمار با مکتوب ۱۲۱۱ برای بنده ارسال کردند تناقض دارد هر موقع لازم باشد حاضرم آن را در اختیار رسانه قرار دهم. 

انتقال ۳ هزار میلیارد تومان به بانک ملی کردستان توسط شرکت زرکوه

وی درباره مشکلات زیست محیطی معدن ساریگونی قروه تصریح کرد: بنده و مردم گزارشات آقایان شرکت را قبول نداریم چراکه با واقعیات کف میدان بسیار متفاوت است، البته بنده برای صحت و سقم این موضوع از وزارت صمت درخواست کردم که یک تیم، وضعیت را بررسی کند و نتیجه را در اختیارمان بگذارند، اینکه سندی نشان ندهند قابل پذیرش نیست.

عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس بر لزوم انتقال حساب و گردش مالی شرکت به استان تأکید کرد و یادآور شد: نه تنها معدن طلای ساریگونی قروه بلکه تمام مجتمع‌های اقتصادی باید حساب و گردش مالی خود را به استان بیاورند و این اشکال بر آنان وارد است. البته بعد از موضع‌گیری بنده، این شرکت حدود ۳ هزار میلیارد تومان را به بانک ملی استان و قروه انتقال دادند که بابت این اقدام از آنان تشکر می‌کنیم، اما این کافی نیست، در پیگیری که انجام دادم بر اساس استناد گزارش صمت، حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان گردش مالی این شرکت بود.

وی تأکید کرد: باید حتماً تمام حساب مالی معدن طلای ساریگونی قروه به استان منتقل شود کما اینکه از سایر مجتمع‌های اقتصادی نیز این خواسته را داریم چراکه این مطالبه مردم است.

وجود ۶ ماده معدنی باارزش‌تر از طلا در معدن ساریگونی

به گفته شیخی‌زاده، بسیاری از کار‌های معدن ساریگونی قروه همچون استحصال و بهره‌برداری و مواد معدنی دیگری که در آنجا وجود دارد؛ مردم عزیز بدانند که این معدن فقط طلا نیست بلکه ۶ ماده معدنی با ارزش‌تر از طلا دارد! بهره‌بردار طرف ایرانی و قزاق باید برای مردم و دولت شفاف مشخص و بیان کنند که این ماده‌ها در چه وضعیتی است، استحصال شده، نشده و کجا می‌رود؟

نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس با تأکید بر اینکه طرف قزاقی باید حتماً بر اساس قرارداد به تعهداتشان عمل کنند، یادآور شد: به مردم قول داده و حتماً به عنوان ناظر و وظیفه نمایندگی مجلس پیگیر تمام مراحل این معدن تا زمانی‌که در مسیر درست قرار گیرند، خواهم بود.

در ادامه این گفت‌و‌گو را به صورت ویدئویی ببینید:

به گزارش تسنیم؛ معدن طلای ساریگونی یکی از بزرگترین معادن طلا در ایران است که در فاصله ۲۶ کیلومتری از شهرستان قروه و ۱۰ کیلومتری از شهر دلبران قرار دارد. ذخیره قطعی در این معدن بالغ بر ۴۱ میلیون تن بوده و سالانه حدود ۵ تن طلا تولید می‌کند.

این معدن در سال ۱۳۸۴ توسط شرکت استرالیایی ریوتیتنو کشف شد، اما به دلیل اختلافات با وزارت صنایع و معادن در سال ۱۳۸۹ از پروژه کنار کشید و اکنون طبق گفته‌های مسئولان، ۷۰ درصد از طلای استخراج‌شده به شرکت قزاقستانی و ۳۰ درصد آن به شرکت خدمات اکتشافی ایران تعلق دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین