سیانان با اشاره به دریافت اطلاعاتی که موید این موضوع است در گزارش خود مدعی شد: ریاض نگران است که ایران در پی تضعیف نیروهای نیابتی خود در منطقه که زمانی به عنوان عامل بازدارنده در برابر حملات اسرائیل عمل میکردند، اکنون بیشتر به سوی ساخت سلاح هستهای متمایل شده باشد.
عربستان سعودی امیدوار است از روابط نزدیک خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده برای ایجاد پلی دیپلماتیک بین ایران و کاخ سفید استفاده کند.
اگر چه هنوز مشخص نیست که آیا عربستان سعودی در این زمینه پیشنهادی رسمی به دو کشور ارائه کرده است یا خیر؟ اما این اقدام نشاندهنده تمایل ریاض برای توسعه روابط بهبود یافته خود با ایران و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق احتمالی جدید است.
ترامپ بارها از تمایل خود برای گفتوگو بر سر یک توافق جدید با ایران خبر داده است. رهبر انقلاب هفته گذشته اعلام کردند که مذاکره با ایالات متحده بر اساس تجارب و سوابق گذشته «هوشمندانه» و مشکلی را از کشورش حل نمیکند.
سیانان در گزارش خود آورده است که وزارت خارجه آمریکا و عربستان سعودی در خصوص اطلاعات منتشر شده مبنی بر آمادگی ریاض برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن هنوز واکنشی نشان ندادهاند و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز گفته است که در این خصوص هیچ نظری ندارد.
تعامل و ارتباط میان عربستان سعودی و ایران از زمان توافق عادیسازی روابط میان دو کشور در مارس ۲۰۲۳ که با میانجیگری چین بدست آمد، به طور قابل توجهی بهبود یافته است.
مقامات سعودی چشمانداز کنونی منطقه را یک فرصت تاریخی برای کاهش تنشها با ایران و بهبود روابط با این کشور میدانند و اصرار دارند که نمیخواهند در هیچ رویارویی نظامی میان ایران با آمریکا یا اسرائیل مشارکت داشته باشند.