مهدی پیرهادی روز دوشنبه اظهار کرد: این مساله تاکنون بهاندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته در حالیکه شخصا موضوع را پیگیر بوده و گفتوگوهایی را با برخی نمایندگان مجلس، مدیران دستگاههای اجرایی و برخی اعضای شورای امنیت ملی انجام دادهام.
وی با تاکید بر اینکه نظر اجماع دوستان این است که خطرات این پدیده فراتر از تصور عمومی است، ادامه داد: سازمان مدیریت بحران نیز در این زمینه گزارشی مفصل تهیه کرده و شورای شهر تهران نیز همچنان پیگیر این مساله است.
این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه فرونشست زمین تنها به ایجاد چالهها در معابر محدود نمیشود، افزود: امنیت شهری، زیرساختهای حیاتی و ایمنی شهروندان را بهشدت تهدید میکند و لازم است که شهروندان و مسوولان نسبت به ابعاد این بحران آگاه باشند و اقداماتی اساسی برای مقابله با آن انجام شود.
فرونشست زمین در حریم تهران؛ زنگ خطر جدی است که باید هر چه سریعتر و پیش از وقوع فاجعهای بزرگ، راهکارها برای حل آن مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.
نتایج بررسیها نشان میدهد که نرخ فرونشست در تهران ۲۰ تا ۳۱ سانتیمتر در سال (دهها برابر حد بحران جهانی) است.
همچنین آمارهای موجود نشان میدهد که فرونشست در محدوده حریم جنوبی غربی و قسمتهای از جنوب تهران در حال رخداد است که بنابر ادعای کارشناسان محیط زیست دلیل اصلی آن برداشت بیرویه آب است.
تعدادی از کارشناسان محیط زیست و ژئو فیزیک همچنین ادعا دارند که فرونشستها خطراتی فاجعه آمیزی همچون آسیب رسانی به زیرساختها، ترکخوردگی معابر و تشدید اثرات زلزله را در لایههای عمقی زمین بدنبال دارد که باید با پیگیریها، راهکارهای موجود آن را مدیریت کرد.
آنان معتقدند اگر روند فعلی ادامه پیدا کند تهران را با بحران بزرگی مواجه خواهد شد.