وکیل خانواده در چنین لحظاتی بهعنوان یک همراه آگاه و متخصص، میتواند تفاوت چشمگیری در روند و نتیجه پرونده شما ایجاد کند؛ بنابراین اگر از یکی طرفین طلاق هستید یا قصد دارید مهریه خود را بگیرید، این مقاله را مطالعه کنید. چرا که در این مطلب از وکیل خانواده، وظایف و ویژگیهای او به شما توضیح خواهیم داد.
برخلاف تصور اکثر مردم، پروندههای خانواده از پیچیدهترین و حساسترین موضوعات حقوقی محسوب میشوند. این پروندهها نهتنها از جنبه حقوقی، بلکه از لحاظ احساسی و روانی نیز بسیار چالشبرانگیز هستند. در این میان، داشتن وکیلی که به ظرافتهای حقوق خانواده آشنا باشد، حیاتی است.
وکیل خانواده کسی است که به تمامی جنبههای قانونی موضوعاتی، چون طلاق، مهریه، حضانت فرزند و نفقه تسلط دارد و میتواند به صورت حرفهای و تخصصی، از حقوق شما در دادگاه دفاع کند.
برای اینکه بتوانید به آسانی بهترین وکیل خانوادگی را پیدا کرده و انتخاب کنید، باید ابتدا با ویژگیهای یک وکیل خانواده خوب آشنا شوید. در ادامه به تعدادی از این ویژگیها اشاره خواهیم کرد:
مهم است که پیش از مراجعه به وکیل و شروع دعوی خانوادگی، ابتدا با وظایف وکیل خانواده آشنا شوید. تعدادی از این وظایف عبارتند از:
اگر بخواهیم از مهمترین و پرتکرارترین دعاوی خانواده نام ببریم، میتوان به دعاوی مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و... اشاره کرد.
مهریه: یکی از چالشیترین مسائل هنگام طلاق، موضوع مهریه است. در حالت کلی مهریه متعلق به زن بوده و درخواست آن توسط زن آزاد است. اما در شرایطی مثل طلاق توافقی، زن میتواند همه یا بخشی از مهریه خود را در دادگاه ببخشد. همچنین اگر تصمیم به بخشش آن نداشته باشد میتواند آن را به صورت یکجا یا قسطبندی شده دریافت کند.
حضانت فرزند: حضانت فرزند یکی دیگر از موضوعاتی است که در هنگام طلاق چالشهای بسیاری ایجاد میکند. براساس آخرین قوانین، دختران بالای ۹ سال و پسران بالای ۱۵ سال از سن حضانت بالاتر بوده و دادگاه نمیتواند حضانت آنها را تعیین کند. اما حضانت فرزند تا سن ۷ سالگی بر عهده مادر و پس از آن بر عهده پدر است و پیشنهاد میشود که جهت جلوگیری از هرگونه مشکل، پیش از حضور در دادگاه این موضوع با مشورت یک وکیل خانواده برطرف گردد.
نفقه فرزندان: به طور کلی پرداخت نفقه به عهده پدر است، اما در برخی موارد مادر هم میتواند با ارائه تعهد کتبی و امضای زوج، نفقه فرزند یا فرزندان را پرداخت کند.
ملاقات کودک: ملاقات کودک ارتباطی با حضانت والدین ندارد و هر یک از والدین که حضانت ندارد حق دارد فرزند خود را ببیند. در صورتی که زوجین با یکدیگر به توافق نرسند، دادگاه زمان و مکان ملاقات را تعیین خواهد کرد.
از دیدگاه قانونی طلاق به دو دسته توافقی و یک طرفه تقسیم میشود:
طلاق توافقی یکی از سریعترین و کمهزینهترین روشهای جدایی است، اما حتی در این نوع از طلاق نیز توصیه میشود که هر دو طرف از وکیل خانواده بهره ببرند تا همه توافقات بهشکل دقیق و قانونی تنظیم شود و در آینده مشکلی پیش نیاید.
در طلاق یکطرفه، ممکن است روند قضایی طولانیتر شود و نیاز به مستندات قانونی باشد. زنان برای طلاق یک طرفع باید دلایل قانونی مانند عسر و حرج، ترک زندگی توسط همسر، اعتیاد یا خیانت را به دادگاه ارائه بدهند. در این شرایط، حضور یک وکیل خبره که بتواند با استناد به شواهد و مدارک، پروندهای مستحکم ارائه دهد، کاملا ضروری است.
روشهای قانونی برای وصول مهریه
در نظام حقوقی ایران، مهریه بهعنوان یکی از مهمترین حقوق مالی زن در ازدواج شناخته میشود. پرداخت این حق در صورت مطالبه، واجب است و حتی در صورت فوت شوهر یا طلاق، قابلیت دریافت دارد. از روشهای قانونی وصول مهریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صدور اجراییه از اداره ثبت
طرح دعوی مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده
توقیف اموال و ممنوعالخروج کردن زوج
تقسیط مهریه در صورت اثبات عدم توان مالی مرد
وکیل خانواده با تسلط بر این روندها میتواند بهترین استراتژی را برای دریافت مهریه انتخاب کند و با دفاع اصولی از موکل، از تضییع حقوق او جلوگیری نماید.
برخی افراد تصور میکنند مراجعه مستقیم به دادگاه بدون وکیل، باعث صرفهجویی در هزینه میشود. اما در بسیاری از موارد، این اقدام نه تنها موجب صرفهجویی نخواهد شد، بلکه سبب اتلاف زمان، سردرگمی و حتی از دست رفتن حقوق قانونی میشود. یک وکیل متخصص:
برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
https://oonelaw.com/