آفتابنیوز :
آفتاب: علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درگفتگو خبرنگار آفتاب با اشاره به بررسی های کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخصوص لایحه برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: ما چندین جلسه دراین باره بحث و تبادل نظر داشتیم و کارشناسان و مدیران مربوطه با حوزه علم فناوری در بخش معاونت رهبردی و برنامهریزی ریاست جمهوری نیز گزارشاتی به کمیسیون ارائه کردند.
وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه یک فصل برای علم و فناوری اختصاص داده شده است و حدود 15 ماده نیز در بخش های دیگر درخصوص آموزش و تحقیقات گنجانده شده است. مواد ذکر شده بعضا کلی است و صرفا دریک بخش به جزئیات پرداخته شده است آن هم پیشنهاد تغییر فصول در رشته معماری اسلامی است و سئوال اینجاست که چرا صرفا تغییر فصول و بازنگری صرفا باید در این رشته باشد.
نماینده تهران تصریح کرد: در بخش هایی از برنامه شاهد توصیه هایی هستیم که این توصیه ها غالبا حرفهای کلی است و قابل ارزیابی نیست و درحقیقت کلان است و معلوم نیست که آیا این مواد ارتباطی با هدف تعیین شده در سیاستهای کلان مصوب مجمع تشخیص مصلاحت نظام که به تائید مقام معظم رهبری رسیده است دارد یا خیر.
عباسپور افزود: برای رسیدن به جایگاه دوم علمی در منطقه که در ماده 19 برنامه پنجم مورد تاکید قرار گرفته است، بندهایی از قبیل افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی و بازنگری در آئین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی قید شده که اساسا هم اکنون نیز این موارد از سوی دستگاههای مربوطه مورد توجه است و روی آن کار می شود و اینها محورهای اصلی برای رسیدن به جایگاه دوم علمی شدن در منطقه نیست.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر آن است است که این بحث های خوبی که در برنامه به آن پرداخته شده است، شاخص ارزیابی ندارد و معلوم نیست با چه شاخصی باید آن را پذیرفت. این جملات خوب مثل "بهره برداری از تحقیقات کشور" قابل ارزیابی نیست .
وی گفت: ما به دنبال این نقص ها در برنامه پنجم، درکمیسیون آموزش و تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که اسناد پشتیبانی نیز باید در پیوستی به برنامه به تصویب برسد. زیرا مسئولان مربوطه که در کمیسیون حاضر شدند تاکید داشتند این برنامه دارای اسناد پشتیبانی مفصلی است که برنامه را پشتیابانی خواهد کرد و در آنجا سیاستهای راهبردی مشخص شده است ، البته گزارش قابل قبول بود اما بحث این است که این اسناد پشتیبانی نیز باید در مجلس به تصویب برسد .
عباسپور ادامه داد: دولت عنوان می کند این اسناد پشتیبانی بیش از 12 هزار صفحه است اما کمیسیون ها باید مشخص کنند تا چه میزان می توان به عمق این اسناد وارد شد.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: در مجموع برنامه ای که به عنوان برنامه پنجم توسعه به مجلس ارائه شده بسیار کلان، غیر قابل ارزیابی و غیر قابل انطباق یک به یک با بسیاری از مواد سیاست های کلی برنامه پنج ساله مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
وی افزود: معتقدیم دولت هم در تهیه این برنامه کار سنگینی انجام داده اما مدارک را با برنامه انطباق نداده و به صحبت های کلان پرداخته است. ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات با دستگاههای مربوطه درحال رایزنی هستیم تا بتوانیم مطالعات کافی نسبت به این برنامه داشته و گزارش مطلوبی به کمیسیون تلفیق ارائه دهیم.