کد خبر: ۹۸۳۵۹
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۰:۴۱

تغذیه رایگان دانش‌آموزان دستخوش بی‌نظمی

مسلم سلیمانی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- مسلم سلیمانی‌: مشکل تغذیه رایگان دانش آموزان در چند سال اخیر با جدیت بررسی شده که خروجی آن مصوبه‌ای شد که طی آن شیر و کیک‌های مخصوصی بین دانش آموزان توزیع می‌شود.

سابقه این بحث به قبل از انقلاب بر می‌گردد که همه روزه شیر و حتی میوه بین دانش آموزان توزیع می‌شد. تا سال‌های اخیر بعضی‌ها فکر می‌کردند که: " دادن تغذیه در مدارس اشتباه است زیرا این کار سبب می‌شود تا دانش آموزان برای تغذیه به مدرسه بیایند".

به هر حال تصمیم بر دادن تغذیه در مدارس کار درستی بود. به دو دلیل: ابتدا جلوی سوء تغذیه دانش آموزان تا حدودی گرفته می شود و از این طریق دانش‌آموز به آمادگی بیشتری به یادگیری می‌پردازد و دیگر آن که به ویژه در مناطق محروم تغذیه رایگان قادر است آینده بهداشتی تضمین شده‌تری را برای نسل آینده فراهم کند.

از این نظر هدف اصلی از این طرح ، جلوگیری از سوء تغذیه ( یا حداقل بخشی از سوء تغذیه ) دانش آموزان است اما این کار موقعی عملی می شود که به طور مستمر و روزانه این تغذیه به دانش آموزان برسد.

اما این نظم در استمرار به ندرت اتفاق می‌افتد. در برخی مناطق گاهی هفته‌ای یکبار ، گاهی دو هفته یک بار و گاهی حتی ماهی یک بار ، تغذیه به دانش آموز داده می‌شود. از این نظر نظم درستی برای دادن سهمیه به دانش‌آموزان وجود ندارد.

به بعضی از مدارس غیرانتفاعی این تغذیه داده می‌شود و به بعضی دیگر خیر. در برخی موارد نیز مشاهده کرده‌ام گاهی سهمیه دانش‌آموزان شش عدد شیر یا کیک آن هم به صورت یک‌جا بوده است. گاهی دو عدد برای یک هفته. گاهی نیز 12 عدد برای یک ماه . از این رو بهتر است از سوی وزیر مربوطه و معاونان دست‌اندرکار تغذیه دانش‌اموزان ترتیبی اتخاذ کنند تا این طرح در مقابل هدف قرار نگیرد.

به عبارتی شیوه بد توزیع نقض غرض را به همراه نداشته باشد. همان گونه که می‌دانید نایب رییس انجمن تغذیه ایران تاکید کرده که تنها 30درصد افراد جامعه تغذیه مناسب دارند .دکتر آرش رشیدی معتقد است تغذیه نامناسب یکی از چالش های مهم در کشور است، و نداشتن برنامه‌ای مشخص در تغذیه مدارس از معضلات اصلی است.

شیوه تغذیه در مدارس برای همه دانش آموزان مشابه است و ممکن است کودکانی که زمینه چاقی دارند را تحریک کند. این هم البته ابعاد دیگر همان بحث است که به کیفیت تغذیه برمی‌گردد. به عبارت دیگر در بخش اول بر روی توزیع تغذیه میان دانش‌آموزان و در بخش دوم بر روی کیفیت آن از مواردی هستند که باید مورد بازبینی و تجدید نظر جدی قراربگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین