آفتابنیوز : وي گفت: ما و شرودر، صدر اعظم آلمان، همين خطمشي سياسي را در قبال ايران دنبال ميكنيم و اين امر در موضع ما با مقامات فرانسوي در تعامل با ايران نيز همسوست.
وزير امور خاورميانه وزارت خارجه انگليس افزود: ما تلاش كرديم تا ايران را برای رسیدن به راهحلي در مورد اين مشكل متقاعد كنيم اما ايران ازسرگيري غنيسازي اورانيوم را انتخاب و با ما بهصورت منفي تعامل كرد.
وي گفت: ناراحتي نهتنها از طرف اروپا بلكه از سوي رهبران كشورهاي خاورميانه نیز در قبال اين تحول در موضع ايران وجود دارد. اين در حالي است كه هاشميرفسنجاني، رئيسجمهوري پيشين ايران، در جريان رقابتهاي انتخاباتي رياستجمهوري اخير ايران، اعتراف كرده بود كه ايران اطلاعات برنامه هستهاي خود را در گذشته مخفي كرده بود اما اين سياست به سمتوسوي بهتري تحول خواهد يافت.
هاولز همچنين مدعي شد كه با نمايندگان كشورهاي حوزه خليج فارس در دوره اخير نشستي را برگزار كرده و آنان نگراني خود را از تبديلشدن ايران به يك قدرت هستهاي در منطقه ابراز كردهاند.
وي با بيان اينكه اميدوارم ايران از سياست هستهاي خود عقبگرد كند، ادعا كرد: ما به حق ايران در توليد سوخت هستهاي اذعان داريم؛ روسها گفتند كه آنان كمكشان خواهند كرد اما به نظر ميرسد كه هدف ايران در حال حاضر، سرعتبخشيدن به توليد و غنيسازي اورانيوم به هدف دستيابي به توليد سلاح هستهاي در آينده است و اين مسألهاي است كه همه كشورها با آن مخالفت خواهند كرد.
وزير امور خاورميانه وزارت خارجه انگليس اظهار داشت: بهرغم همه اين مسائل، ما همچنان تأكيد ميكنيم كه اعلام نكردهايم هرگونه اقدام نظامي عليه ايران را تأييد ميكنيم و موضع ما همچنان با موضع گرهارد شرودر در اين زمينه همسوست.
وي گفت: بايد تأكيد كنم كه انگليس، فرانسه و آلمان همچنان همه تلاش خود را در مسير تعامل با ايران در اين زمينه و ساير زمينههاي مهم انساني مبذول ميدارند.