آفتابنیوز :
آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعارهای دولت آمریکا در مورد ایران و سیاستهای این کشور بر خلاف این شعارها، اظهار داشت: آنها میخواستند با فریبکاری شکلات زهر آلود به ما بدهند، ولی با رهبریهای حکیمانه رهبری ما توانستیم شرایط منطقه را عوض کنیم.
علی لاریجانی در نشستی درجمع معلمان نمونه سراسر کشور که پیش از ظهر امروز در تالار مدرس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به نقش معلمین در تکمیل شخصیت انسانها و با گرامیداشت حضور معلمان نمونه در خانه ملت، با اشاره به فراز و فرود تاریخ معاصر ایران و نقش شخصیتها در این میان، گفت: زمانی که روسها به قزوین آمده بودند و تهدید کردند که تهران را میگیریم، نخستوزیر وقت در آن زمان تسلیم شد. ولی مرحوم مدرس در همین مجلس شورای اسلامی ایستاد و نطقی بسیار عجیب کرد و گفت: اگر بناست زیر بار ذلت برویم، چرا خود باید به آن تندهیم. این سخنرانی موجی در ایران ایجاد کرد و نخستوزیر مجبور به پس گرفتن حرف خود شد.
وی با تاکید بر اینکه اگر دنبال تحول بنیادی در آموزش و پرورش هستیم، باید جوانهایمان، تاریخ ایران را خوب بدانند؛ خاطرنشان کرد: عبرتآموزی از تاریخ ایران، ارادهها را معطوف به یک هدف میکند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه شما فرهیختگان هویت جامعه را رقم میزنید و باید مولفههای لازم برای تحول بنیادین را در آموزش و پرورش برای جوانان فراهم آورید، تاکید کرد: مولفه اول این است که ما امروز از گردنه دیکتاتوری عبور کردهایم و داستان پرغصهای که ملت ایران در این مسیر متحمل شدند، با مجاهدت و استواری ارادهها تغییر یافته است.
وی با اشاره به تلاشهای آمریکا و غربیها برای حفظ حکومت پهلوی پیش از انقلاب، گفت: آنها یک برداشت سطحی از فرهنگ ایران داشتند و فکر میکردند با زور سرنیزه میتوانند این دیکتاتوری را حفظ کنند. ولی با ظهور انقلاب، دریچه بزرگی برای کل مسلمانان باز شد که این تاریخ بسیار پندآموز است و فکر میکنم مولفه اول در تحول بنیادی این است که دانشآموزان به درستی این فضا را بشناسند.
رئیس مجلس شورای اسلامی مولفه دوم در ایجاد تحول بنیادین در آموزش و پرورش را مقوله مردمسالاری دینی عنوان کرد وگفت: ما از عدالت در مکتب اسلام به مردمسالاری و دیانت میرسیم و اگر مرحوم مدرس سیاست و دیانت یکی میدانست به این معناست که جوهره این دو مقوله یکی است و اگر حقیقت عدالت شکافته شود از درون آن دموکراسی و گرایش به دین بر میخیزد.
وی با تاکید بر اینکه عدالت یعنی بسترسازی برای شکوفایی استعدادها، تصریح کرد: در این مسیر باید طریقی را بپیمایم و تحقق عدالت در همه شئون با خطراتی همراه است.
لاریجانی با اعتقاد بر اینکه مردمسالاری دینی یک هدفگیری دارد و فقط شکل نیست، اظهار داشت: ما در یک دوره حساس و گذار قرار داریم که شناخت آن بسیار مهم است. پس از پیروزی انقلاب با رهنمودهای خوب رهبری نظام، سمتگیری خوبی در امور استراتژیک داشتهایم. اینکه رویکرد ما به فناوری نوین باشد در اوایل انقلاب مساله خندهدار به نظر میآمد؛ اما با پشتیبانی رهبر انقلاب تا امروز به آستانه خوبی رسیدهایم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعارهای رئیسجمهور جدید آمریکا و سیاستهای خلاف این شعارها، ادامه داد: در یک سال گذشته آمریکا گامهای جدیدی در مورد فلسطین برداشته است و امروز با صراحت میگوید که باید بیتالمقدس را یهودی کند. این درد بزرگی است که این مسأله در دوره مدیریت جدید آمریکا علیرغم شعارهایی که داده بود رخ میدهد. آنها گفته بودند که میخواهیم شرایط جدیدی را برای مسلمانان رقم بزنیم ولی تمام این حرفها فریبی پیش نبود.
وی با اشاره به اینکه رئیسجمهور آمریکا در آغاز کار خود گفته بود که میخواهیم با ایران مذاکره کنیم، ادامه داد: آنها میخواستند با فریبکاری شکلات زهرآلود به ما بدهند ولی با رهبریهای حکیمانه رهبری ما توانستیم شرایط منطقه را عوض کنیم.
لاریجانی با اشاره به سیاستهای بوش، گفت: در آن زمان پس از ماجرای 11 سپتامبر آنها به عراق و افغانستان حمله کردند و سرود قدرتمندی خود را نواختند. ولی با مقاومت مردم عراق و استراتژی جمهوری اسلامی در ایستادگی در برابر اینگونه سلطهطلبیها، امروز استراتژی آمریکا عوض شده است و این نشاندهنده آن است که تئوری یکجانبه گرایی آنها شکست خورده است.
رئیس مجلس با اشاره به حمایت ایران از حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه، گفت: ما از حزبالله دفاع کردیم، مخفی هم نمیکنیم. همین موضوع باعث شد که گروه کوچک مقاومت رژیم مستبد نظامی که سالهاست که در منطقه اعراب را میترساند شکست بخورد. آن شکست باعث شد که آمریکا بفهمد در منطقه نمیتواند دیکتاتوری برپا کند.
لاریجانی با بیان اینکه در آستانه تحول بنیادین در کشور باید تمدن جدیدی را تعریف کنیم که ابعاد آن در سند چشمانداز است، گفت: باید آموزههای لازم برای توسعه کشور را فراهم کنیم. توسعه کشور تنها به این نیست که فقط کارخانه بسازیم. باید سرمایههای اجتماعی و استعدادها شکوفا شود و برای این مسأله احتیاج به یک سند تربیتی در آموزش و پرورش داریم که فرهنگ توسعه ملی مارا رقم بزند.