آفتابنیوز : آفتاب: بتول محتشمی دبیر شورای فرهنگی، اجتماعی زنان با بیان این که تدوین سیاستهای بهینهسازی آموزش عالی از برنامههای امسال شورای فرهنگی اجتماعی زنان است گفت: این شورا طرح تناسبسازی جنسیتی در دانشگاهها را با این رویکرد که مبتنی بر چه سیاستهایی است و در رشتههای مختلف بر اساسی چه شاخصهایی اعمال میشود بررسی و در حمایت از حقوق زنان برای حضور در مراکز آموزشهای عالی اقدامات لازم را انجام میدهد.
وی با اشاره به این که شورای فرهنگی، اجتماعی زنان در بدو تاسیس محدودیتهای که برای ورود دختران به رشتههای دانشگاهی وجود داشت را در سال 68 رفع کرد گفت: در آن زمان طرحی با نام رفع محدودیت ورود دختران به رشتهای دانشگاهی مانند رشتههای مهندسی بررسی و به تصویب رسید.
محتشمی اظهار داشت: 64 درصد ورودی به دانشگاهها، دختران هستند و همواره شورای زنان به نهادهای وزارت علوم و سازمان سنجش تاکید داشته که باید علت عقبماندگی پسران در ورود به دانشگاه بررسی شود.
وی با بیان این که پسران رویکرد اقتصادی به تحصیل دارند و ادامه تحصیل را برای خود مقرون به صرفه نمیبینند، تصریح کرد: باید به صورت زیربنایی تمهیداتی را برای تشویق پسران برای ادامه تحصیل بیاندیشیم و نه با مکانیزمهای بازدارنده مانعی برای ورود دختران و زنان به دانشگاهها شویم.
دبیر شورای فرهنگی، اجتماعی زنان تاکید کرد: علم جنبه رقابتی دارد و در این رقابت هر کس که توانمندی بیشتری برای احراز صندلیهای علمی داشته باشد وارد دانشگاه میشود.
وی با بیان این که شورای فرهنگی اجتماعی زنان چشم بر برخی پیامدهای ورود بیشتر دختران به دانشگاهها نبسته است ادامه داد: بررسیهای ما نشان میدهد که تناسبسازی جنسیتی تعیین درصد برای حضور دختران در دانشگاه نیست و در برخی بخشها درصدهایی با عنوان تناسبسازی اعمال شده که در مواردی به نفع دختران بوده ولی در رشتههایی که 90 درصد ورودی آن را دختران تشکیل میدادند این درصد به نفع پسران تغییر پیدا کرده است.
وی با بیان این که در طرح تناسبسازی جنسیتی در برخی رشتهها برای قبولی پسران محدودیتهایی در نظر گرفته شده است اظهار داشت: با این طرح افزایش ورودی دختران در برخی رشتهها که قبلا کمتر بوده است افزایش مییابد.
محتشمی با بیان این که شورای فرهنگی، اجتماعی زنان تاکید دارد که ظرفیتسازی دانشگاهها به طور دقیق و علمی انجام شود، بیان داشت: سیاستهای ما برای کاهش ظرفیت دختران در رشتههای مختلف نیست و نباید اجرای این طرح موجب تضییع حق زنان شود و البته مسئولان اعلام کردهاند که تناسبسازی جنسیتی مبتنیبر نیازهای جامعه است.
وی با بیان این که بررسی سیاستهای بهینهسازی آموزش عالی در دستور کار کمیته آموزش عالی شورای فرهنگی اجتماعی زنان قرار دارد گفت: این کمیته این حساسیت را دارد که تصمیمهای مربوط به آموزش عالی زنان همسو با سیاستهای شورایعالی انقلاب فرهنگی باشد.
وی با اشاره به این که درون داد آموزش عالی ما در مورد پسران و دختران، برون داد آموزش و پرورش ماست ادامه داد: همین نسبت ورود دختران و پسران به دانشگاهها در دیپلمههای آموزش و پرورش نیز وجود دارد و درصد فارغالتحصیلان دختر در دوره متوسطه بیشتر است به همین دلیل باید تدابیر زیربنایی برای جلوگیری از افت تحصیلی و ترک تحصیل پسران بکار گرفته شود.
دبیر شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر اینکه نباید پسران از تحصیل بازمانده شوند، تصریح کرد: باید با انجام تحقیقات جامع علت عقبماندگی آنها را بررسی کرده و سیاستهایی در پیش گرفته شود.
به گفته وی، در طرح مورد بررسی کمیته آموزش عالی شورای فرهنگی اجتماعی زنان با عنوان سیاستهای بهینه سازی وضعیت زنان در آموزش عالی مواردی همچون تنوع بخشی به رشته های دانشگاهی متناسب با مسائل زنان، بهینه سازی وضعیت فرهنگی دانشگاهها و ارتقای مشارکت زنان در مدیریتهای دانشگاهی به عنوان اعضای هیئت علمی مورد توجه قرار میگیرد.