صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا درباره پیش بینی پنج روزه هوای کشور گفت: پنجشنبه (۱۲ تیر) در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل همچنین در برخی نقاط گیلان و در ارتفاعات جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان افزایش ابر گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
به گفته وی، در مناطقی از شرق، مرکز و دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای قزوین، البرز، تهران، سمنان و قم نیز بعضی ساعت افزایش وزش باد و خیزش گردوخاک رخ میدهد. سایر مناطق کشور جوی آرام و پایدار حاکم است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه جمعه (۱۳ تیر) علاوه بر این نواحی در ساعات بعد از ظهر در جنوب سیستان و بلوچستان، مازندران و گلستان نیز افزایش ابر، رگبار پراکنده گاهی وزش باد شدید پیشبینی میشود، ادامه داد: شنبه و یکشنبه (۱۴ و ۱۵ تیر) این وضعیت در مناطق مذکور ادامه خواهد داشت. در نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما رخ میدهد. شنبه در جنوب سیستان و بلوچستان و یکشنبه در شمال هرمزگان و جنوب کرمان رگبار و رعد و برق شدید انتظار میرود.
ضیاییان افزود: دوشنبه (۱۶ تیر) با نفوذ جریانات مرطوب جنوبی به جنوب شرق کشور در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال هرمزگان و جنوب شرق فارس بهویژه در ساعات بعد از ظهر افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
وی در ادامه گفت: در پنج روز آینده شرق دریای خزر، خلیج فارس، غرب تنگه هرمز و شرق دریای عمان مواج است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۱۳ تیرماه) صاف و وزش باد بهتدریج افزایش باد گاهی وزش باد شدید و گردوخاک با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۴۰ درجه سانتیگراد و طی شنبه (۱۴ تیرماه) صاف و وزش باد در بعدازظهر افزایش باد گاهی وزش باد شدید و گردوخاک با حداقل دمای ۲۲ و حداکثر دمای ۴۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی فردا اهواز با دمای ۴۵ درجه و پس فردا یزد با دمای ۴۴ درجه گرمترین و فردا و پس فردا اردبیل با دمای ۱۰ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور پیشبینی شده است.
ناپایداری جوی در سواحل شمالی و جنوبی ایران
سازمان هواشناسی با هشدار نسبت به افزایش ابر، وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در برخی استانها از ناپایداری جوی در سواحل شمال، جنوب و مناطق شرقی کشور خبر داد.
به گزارش تسنیم، بر اساس نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز پنجشنبه در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل همچنین در برخی نقاط استان گیلان و در ارتفاعات جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد پیشبینی میشود.
در مناطقی از استانهای البرز، تهران، سمنان و قم برخی ساعات افزایش وزش باد و خیزش گردوخاک روی میدهد. سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم است.
جمعه علاوه بر مازندران، گیلان و گلستان بر جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر نیز وزش باد شدید پیشبینی میشود. شنبه هفته آینده این وضعیت در مناطق مذکور ادامه خواهد داشت. در نوار ساحلی کشور کاهش نسبی دما رخ میدهد.
شنبه در جنوب سیستان و بلوچستان و یکشنبه در جنوب شرق کشور وزش باد و گردوخاک شدید انتظار میرود. دوشنبه آینده با نفوذ جریانات مرطوب جنوبی به جنوب شرق کشور در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب، شمال هرمزگان و جنوب کرمان باد شدید پیشبینی میشود. طی پنج روز آینده شرق دریای خزر، خلیج فارس، غرب تنگه هرمز و شرق دریای عمان مواج هستند.
هشدار افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا
زمان شروع: جمعه ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۶
نوع مخاطره:افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از ساحل.
منطقه اثر:جمعه ۱۴۰۴/۰۴/۱۳، شنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۴، یکشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۵ و دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۶: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز
اثر مخاطره:
غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در فعالیتهای تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایقهای صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتیهای تجاری و اختلال در فعالیتهای فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی
توصیه::
منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی
هشدار افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا
زمان شروع:شنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۴
زمان پایان:دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۶
نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظهای در محدوده ۲۲ تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل.
منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان، مازندران و گلستان، در دریای خزر.
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در فعالیتهای تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایقهای صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتیهای تجاری و اختلال در فعالیتهای فراساحلی.
توصیه: منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.