آفتابنیوز : آفتاب: محسن رضایی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری ظهر امروز در تشریح نتایج جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با یبان اینکه این جلسه با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد،گفت: در این جلسه در مورد تحولات اخیر سیاست داخلی و جهانی در رابطه با مباحث هستهای و بحث تحریمهای آمریکا و اروپا در شورای امنیت بحث و بررسی شد و گزارشی از بیانیه تهران به اعضا ارائه شد.
وی ادامه داد: پس از مباحث رئیس مجمع در جمعبندی از نظرات دوستان و نظر خود اولاَ حرکت شورای امنیت را که به دنبال قطعنامه جدید علیه ایران هستند، تقبیح کردند و از این مسأله اظهار نگرانی کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در این جلسه مطرح شد که چگونه کشورهایی که ادعای دیپلماسی میکنند به رغم صدور بیانیه تهران به دنبال قطعنامهای جدید علیه ایران میباشن، ضمن اینکه ایران در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تاکید دارد ولی قدرتهای بینالمللی به دنبال تحریم علیه ایران میباشند.
وی ادامه داد: اینکه کشورهایی که ادعای صلح و حقوق بشر و رعایت قانون در سطح جهانی را دارند به دنبال تحریم ایران هستند به دور از شان آنهاست.
رضایی در ادامه در تشریح مصوبات امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مصوبه امروز مجمع که نیمهتمام ماند اصلاحیه لایحه جنگلها و مراتع است که که بر اساس آن چند پیشنهاد مجلس پذیرفته شد، اول اینکه هأت 3 نفرهای که مباحث مربوط به جنگلها و مراتع را دنبال میکند به هیأت 5 نفرهای با نظر دولت ارتقاء پیدا کرد؛ یعنی رئیس دستگاه اجرایی صادرکننده موافقت اصولی پروانه بهرهبرداری و مدیر امور اراضی استان به این هیأت اضافه شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پیشنهاد دوم مجلس که به تصویب اعضا رسید، تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به دعاوی است که با حضور سه قاضی تشکیل میشود و احکام این سه قاضی به جز اختیاری که رئیس قوه قضائیه در رسیدگی به احکامی که مخالف مبانی شرعی دارد، نیازی به تجدیدنظر ندارد و حکم قاضی قطعی است.
رضایی ادامه داد: همچنین به وزارت جهاد کشاورزی اجازه داده شد تا پایان سال 90 دعاوی خود را به قوه قضائیه در رابطه با زمینهایی که قانون در رابطه با آن رعایت نمیشود، ارائه دهد.
وی همچنین از ارجاع چند پیشنهاد دیگر که در صحن علنی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد اختلاف اعضا بود به کمیسیون حقوقی و قضائی مجمع خبر داد.
رضایی در بیان نظر شخصی خود پیرامون بیانیه تهران گفت: در مورد این بیانیه ایران گام مثبتی را برداشت و تحلیلهایی که مبنی بر عدم صداقت ایران آمریکاییها را از روی انفعال انجام میدهند را نقش بر آب کرد.
وی ادامه داد: ایران همواره با تبادل سوخت موافق بوده است ولی با منطق خود خواهان پیش برد آن بوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به همکاری برزیل و ترکیه در امضای بیانیه تهران ادامه داد: با توجه به نقش واسطهای برزیل و ترکیه تضمین بهتری برای تبادل سوخت داده شده است و اگر کشورهای غربی بخواهند برخلاف تعهدات خود در این ارتباط عمل کنند ایران حداقل دو شاهد برای حسن نیت خود دارد و ایران با آگاهی کامل و درک درست از شرایط این تصمیم را گرفته است.
وی ادامه داد: بنابراین نه بحث عقبنشینی و نه فرصتسوزی مطرح است و ایران بر اساس منطق عمل کرده است و جای تعجب دارد که اوباما روز به روز از شعارهای خود عقبنشینی میکند که قطعا این مسأله عواقب خوبی برای منطقه نخواهد داشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: وقتی که ایران در چارچوب منطقی برخورد میکند سایر کشورها نیز باید در چارچوب منطقی با ایران رفتار کنند و گرنه ملت ایران از حق قانونی خود عدول نخواهد کرد و ما مبادله سوخت را در چارچوب قبول داریم و هیچ تحمیلی را نمیپذیریم.
رضایی تاکید کرد: معتقدیم روابط بینالملل باید از طریق گفتوگو، صبر و حوصله برای شنیدن سخنان طرفهای متقابل باشد.