آفتابنیوز : 
سفر لاریجانی به اسلام آباد پس از رد تقاضای اروپا از ایران برای تعلیق تمام فعالیتهای غنی سازی در اصفهان انجام گرفت. با این حال، اگر شورای حکام در جلسه نوزدهم سپتامبر خود برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت مصمم شود، احتمال اعمال تحریم بر ایران نیز افزایش خواهد یافت.
ایران در واقع در این جریان سعی کرد در عین حفظ قدرت و حیثیت خود، پیشنهاد مذاکره را نیز مطرح کند. لاریجانی در همین راستا گفته بود هدف ایران، حل مسالمت آمیز این جریان و در عین حال، حفظ چرخه سوخت خواهد بود.
به همین علت، تلاش همزمان ایران برای حفظ مذاکرات در این جریان اهمیت زیادی دارد زیرا ایران حتی برای پاسخ دادن به دغدغه های آژانس باید تلاش زیادی انجام دهد.
اما موضع تهران و تقاضاهای آژانس بین المللی انرژی اتمی، تنشی را به وجود آورده که ممکن است به بحران تبدیل شود. برای جلوگیری از تبدیل این جریان به بحران، طرفین باید تلاش زیادی صورت دهند و ایران احساس می کند که می تواند از پاکستان برای رسیدن به این هدف کمک بگیرد. گزارشی هم که اخیرا در خصوص فعالیتهای هسته ای ایران از سوی انستیتو مطالعات استراتژیک لندن منتشر شده به تامین این هدف ایران کمک می کند. بر اساس این گزارش، احتمال آنکه تهران مقادیر زیادی از مواد و تسلیحات هسته ای در اختیار داشته باشد زیاد نیست.
در همین حال، پس از سفر لاریجانی به اسلام آباد و ملاقات وی با رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر خارجه پاکستان، استفاده از زور به عنوان عامل حل بحران کاملا رد شد. حتی خورشید محمود قصوری وزیر خارجه پاکستان تاکید کرد این کشور آماده است برای حل و فصل صلح آمیز مسئله، میان ایران و جامعه جهانی، وساطت کند. وی بر مخالفت پاکستان با استفاده از زور و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت تاکید می کند.
موضع پاکستان در مورد برنامه هسته ای ایران، روشن بوده و اسلام آباد سعی کرده از روند مذاکرات برای حل بحران هسته ای ایران استفاده کند و به جای استفاده از راه حلی نظامی، خواهان استفاده از راه حلی سیاسی شده است.
پاکستان در عرصه شفاف سازی فعالیتهای هسته ای نیز وادار به واکنش شد و گامهایی را برای حل ابهامات در خصوص پرونده عبدالقدیر خان و سانتریفوژهای ارسالی از پاکستان به ایران برداشت.
پاکستان در عین حال چهار پارامتر را برای حل بحران هسته ای در نظر گرفته است. از یک سو، حق ایران برای غنی سازی اورانیوم برای اهداف صلح آمیز در مقابل بازرسیهای کامل آژانس مورد تاکید قرار گرفته است.
از سوی دیگر، پاکستان معتقد است که در مسیر پرونده هسته ای ایران، تنها گزینه ای که در مقابل جامعه جهانی قرار دارد، ادامه مذاکره با ایران است. پاکستان در عین حال می گوید ایران باید مسائل هسته ای را در چارچوب قواعد بین المللی و آژانس دنبال کند و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار دهد. اسلام آباد حتی معتقد است که نتایج مذاکرات آژانس و سه کشور اروپایی می تواند روابط آنها با ایران را تحکیم کند و ایران هم با صدور اجازه گسترش بازرسیهای آژانس، همکاری خود با این سازمان بین المللی را بیشتر مورد تاکید قرار خواهد داد.
اسلام آباد در این راستا اعلام کرده که در پیش گرفتن راه شورای امنیت بدون آزمودن راه های دیگر، نتیجه عکس خواهد داد. زیرا در این صورت تهران از راه مذاکره خارج و راه و راه مواجهه در پیش گرفته خواهد شد.
با این اوصاف، دیپلماسی پاکستان یکی از راههایی است که ایران برای گسترش طرفین دخیل در حل مسئله هسته ای مورد توجه قرار داده است و قصد دارد به عنوان یک برگ برنده از آن استفاده کند.