کد خبر: ۱۴۴۷۹
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۵:۳۷
وزیر امور خارجه فرانسه :

موضوع حزب الله به لبنانی ها مربوط است

آفتاب‌‌نیوز : فيليپ دوست بلازي وزير امور خارجه‌ي فرانسه، در گفت‌وگو با الشرق الاوسط - چاپ لندن - بيان داشت: زمانيكه لبنان بتواند اصلاحات مربوط به بودجه، مسايل اقتصادي و سياسي‌اش را انجام دهد، جامعه‌ي جهاني و بانك جهاني به اين كشور كمك خواهد كرد. متن این گفتگو را در زیر می خوانید : 

فرانسه از كنفرانس سازمان ملل در خصوص حمايت از لبنان چه اهدافي را دنبال مي‌كند و ارزيابي شما از نتايج اين كنفرانس چيست؟ 
اين كنفرانس ديداري بين دوستان لبنان بوده است، كساني كه اطراف دبيركل سازمان ملل جمع شدند و از او به دليل كمك‌هايي كه براي دستيابي اين كنفرانس به نتايج مثبت انجام داده بود، تشكر و قدرداني كردند. فواد السنيوره، نخست وزير لبنان نيز در اين كنفرانس اعلام كرد كه با توجه به اصلاحات ساختاري و اقتصادي و دستيابي به اصلاحاتي مربوط به بودجه و سياست، تا چه ميزان خواهان انجام اصلاحات در كشورش است. دولت فرانسه هم تصميم گرفت كه به همراه بسياري از كشورهاي ديگر به لبنان در امر بازسازي كمك كند و به زودي به جدول زماني مشخصي براي انجام اصلاحات دست خواهيم يافت. من مطمئن هستم كه جامعه‌ي بين‌الملل به ويژه بانك جهاني با روش‌هاي مختلف درصدد كمك به لبنان هستند. 

آيا منظور شما اين است كه كمك به لبنان مشروط به انجام اصلاحات مشخصي است؟ 
روشن است كه جامعه‌ي بين‌الملل زمانيكه اصلاحات ويژه‌ي مربوط به بودجه، ساختار اصلاحات سياسي و اقتصادي انجام شود، به صورت بيشتري به لبنان كمك خواهد كرد. 

روند كمك رساني و ميزان كمكي كه از آن صحبت مي‌كنيد، چگونه است؟ آيا در جريان نشست‌هايتان با نخست وزير لبنان مبالغ مشخصي را تعيين كرده‌ايد؟ 
در حال حاضر سخن گفتن در خصوص آمار و ارقام و مبالغ زود است؛ اما ثبات لبنان در ثبات منطقه اهميت دارد و كمكي هم كه جامعه‌ي جهاني به آن خواهد داشت، كمك مهمي است. 

آيا برداشت دقيقي از حجم اين كمك‌ها داريد؟ 
خير، بر اساس اظهارات دبيركل سازمان ملل و السنيوره، ميزان اين كمك‌ها طي چند هفته‌ي آينده اعلام خواهد شد. 

نظر شما درباره‌ي روابط لبنان و فرانسه چيست؟ 
روابط بين ژاك شيراك، رييس جمهور فرانسه با لبنان و روابطي كه از زمان‌هاي طولاني بين دو كشور حاكم است، بر اساس اصول و ارزش‌هاي محكمي است. يعني دو كشور تا زماني‌كه يكديگر را درك مي‌كنند، به همين صورت باقي خواهند ماند. ما اولويت‌هايي داريم كه از جمله‌ي آن احترام به قطعنامه‌ي 1559 و تاكيد بر اهميت تسلط كامل كميته‌ي بين‌المللي تحقيق درباره‌ي‌ِ ترور رفيق حريري، نخست وزير فقيد بر اين پرونده است.

از نظر شما روند تحقيقات جنايي نوعي روند سياسي است. آيا نمي‌ترسيد كه آمريكا از اين مساله براي اعمال فشار عليه دمشق سوء استفاده كند؟
 مستقل بودن روند اين تحقيقات يكي از مسايل اساسي است كه نبايد به آن جنبه‌ي سياسي دهيم. از نتايج تحقيقات اطلاعي ندارم؛ اما مطمئنم كه خودم به آن احترام خواهم گذاشت. اگر دستگاه‌هاي قضايي لبنان به كمك ما نياز داشته باشند، در چارچوب احترام كامل به قوانين و دستگاه‌هاي قضايي لبنان كمكشان مي‌كنيم. 


برخورد پاريس و واشنگتن در قبال سوريه چگونه است؟ 
در رابطه با مساله‌ي سوريه، ما همواره خواهان احترام اين كشور به قطعنامه‌ي 1559 هستيم و الان بيشتر از هر زمان ديگري معتقديم كه بايد با سوريه با جديت برخورد كنيم. به هر حال اميدواريم كه بين لبنان و سوريه حصاري ايجاد نشود؛ چرا كه اين مساله براي اقتصاد هر دو كشور خطرناك است. هم‌چنين ما دليلي براي حمله به سوريه نداريم.

در رابطه با مساله‌ي حزب‌الله لبنان ظاهرا پاريس توانسته است واشنگتن را قانع كند كه در مرحله‌ي فعلي اصراري براي خلع سلاح حزب‌الله و از بين بردن اين حزب نداشته باشد. انگيزه‌ي اصلي اين موضع‌گيري فرانسه چيست؟ 
اگر مساله‌ي خلع سلاح حزب‌الله هدف مشترك به شمار مي‌رود، ما معتقديم كه اين مساله در درجه‌ي اول مربوط به خود لبنان است و بايد به نخست وزير اين كشور فرصت دهيم تا روند سياسي فراگيري را آغاز كند كه در آن به همه‌ي گروه‌هاي سياسي حاضر در كشورش اجازه دهد تا براي آينده‌ي اين كشور فعاليت كنند‌. اگر چه ما با هر گونه خشونتي مخالفيم. 




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین