آفتابنیوز : 
آيتالله مكارم شيرازي با بيان اينكه قرآن نه براي تلاوت بلكه براي تدبر و تفكر در آن نازل شده است گفتند: خداوند ميفرمايد ما اين كتاب را نازل كرديم تا انسان در آن تدبير كند. البته قرائت آن به صورت زيبا ثواب و ارزش دارد ولي همه آن نيست. انديشمندان و صاحبان فكر و انديشه ميبايست در قرآن تدبر و تفكر كنند.
ايشان با اشاره به اين شبهه كه روايات دستور پرهيز از تفسير به رأي قرآن را صادر ميكنند اما دستور صريح قرآن مبني بر تدبر و تفكر در قرآن است، اين شبهه را چنين پاسخ دادند: در بسياري از روايات بر پرهيز از تفسير به رأي كردن آيات قرآن سفارش شده است. تفسير به رأي در روايات به اين معني است كه تفسير به پيش داوريها و ذهنيتهاي غير منطقي نشود.
اين مرجع تقليد رجوع به قرآن را به دو نوع درست و غلط تقسيم كردند و خاطرنشان ساختند: در روش نخست بايد نگاه كرد كه قرآن چه ميگويد، همان را عمل كرد. چون قرآن استاد ماست، در برابر آن زانو ميزنيم و شاگردي ميكنيم. اما در روش دوم افراد مغرض آنچه كه ميخواهند از قرآن بيرون ميآورند. برخي افراد مانند جبريون در لابهلاي آيات قرآن جستوجو ميكنند تا يك آيه متشابه پيدا كنند و بگويند اين آيه عقيده جبر را تأييد ميكند. اين افراد نخست راه خود را انتخاب كردهاند و سپس به دنبال يك آيه متشابه در قرآن ميگردند و ميخواهند قرآن را تابع راي خود كنند.
استاد دروس خارج حوزه علميه قم ادامه دادند: امروز عدهاي از صاحبان عقيده هستند كه براي ثابت كردن عقايد فاسد خود به دنبال آيات مشابه هستند. اين گونه تفسير به رأيها خطرناك است و اينگونه افراد كه در پي تطبيق آيات بر افكار نادرست خود هستند جايشان در جهنم است.