آفتابنیوز : 
مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردند که آنها پیشنهاد خواهند کرد تا ایران اجازه فعالیت بسیار محدود هسته ای در خاک خود را دارا باشد اما تمام فعالیت های مربوط به اورانیوم به روسیه منتقل خواهد شد.
مقامات همچنین اعلام کردند که پیشنهاد اخیر در نشست روز گذشته کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا و محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل، مورد بررسی قرار گرفت و این منابع افزودند که این پیشنهاد از سوی البرادعی به نمایندگی از آمریکا و سه کشور اروپایی به ایران ارائه خواهد شد.
چندی پیش طی دیدار منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران از مسکو نیز خبرهایی مبنی بر ارائه راه حلی آبرومندانه برای حل موضوع هسته ای ایران منتشر و همچنین اعلام شد که ممکن است «گزینه سومی» برای حل مساله پیشنهاد شود و در آن تهران و مسکو در خاک روسیه اقدام به فعالیت مشترک هسته ای بنمایند که وزیر امور خارجه ایران از این پیشنهاد و خبر استقبال نکرد. این پیشنهاد از این نظرصورت می گیرد که آمریکا گفته است در صورتی که فعالیت های حساس هسته ای در خارج از مرزهای ایران صورت گیرد در این صورت احتمال انحراف آنها به سمت فعالیت های نظامی وجود ندارد.
این روزنامه آمریکایی نوشت : مقامات و منابع مطلع اعلام کردند که گفتگوها پیرامون پیشنهاد اخیر محرمانه است و هنوز به ایران ارائه نشده است.
رایس نیز در این باره گفت که خواسته شده است تا پیش از نشست 24 نوامبر به ایران ضرب الاجل دو هفته ای برای پاسخگویی به این پیشنهاد داده شود.
نیویورک تایمز اعلام کرد که این پیشنهاد اختلافات عمیق و شدیدی را در بین دولت بوش ایجاد کرده است که دلیلش این است که شامل دو امتیاز مهم می باشد ومقامات آمریکا بر این باورند که بر اساس این پیشنهاد، به ایران اجازه داده خواهد شد تا به تبدیل اورانیوم به نوعی از گاز موسوم به UF6 اقدام کند، آنها بر این باورند که این گاز به تنهایی نمی تواند به عنوان سوخت بمب مورد بهره برداری قرار گیرد اما می تواند برای غنی سازی به سانتریفیوژها ریخته شود و منجر به تولید نوعی از اورانیوم شود که می تواند برای راکتورهای هسته ای یا در سطحی فراتر برای ساخت تسلیحات مورد بهره برداری قرار گیرد.
این اختلافات در حالی است که بسیاری از کارشناسان به ویژه کارشناسان مؤسسات هسته ای آمریکا تاکید کرده اند که برنامه هسته ای ایران توانایی ساخت بمب را نداردو ظرفیت آن برای ساخت تسلیحات هسته ای بسیار پائین است.
همچنین یک مقام ارشد آمریکایی در واکنش به پیشنهاد اخیر ضمن ناقص خواندن آن گفت : در پیشنهاد اخیر مساله این است که اگر ایران در برخی از مناطق برنامه های غنی سازی پنهانی داشته باشد و ما از آن اطلاع نداشته باشیم در این صورت با چنین پیشنهادی مواد خامی را که آنها به آن نیازمند هستند، فراهم می کنیم. با این وجود فکر می کنم که غرب باید تمایل خود را برای حل این بن بست نشان دهد.
همچنین مقاماتی که درباره محتوای گفتگوی رایس و البرادعی در وزارت خارجه آمریکا اظهار نظرمی کردند، اعلام نمودند که این دو درباره اجازه به ایران برای دریافت سرمایه گذاری مالی در تاسیسات اورانیوم در روسیه گفتگو کردند.
گفته شده است که پیشنهاد مذکوربر این اساس است که روسیه و دیگر کشورها تضمین خواهند کرد که اورانیوم حمل شده به ایران برای استفاده در برنامه های تسلیحاتی غیر قابل استفاده باشد و تمام پسماند هسته ای نیز به خارج از ایران منتقل شود.
الکساندر رومیانتسف، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روسیه، نیز دو روز پیش در واشنگتن تمایل کشور خود را برای ایجاد تاسیسات بین المللی غنی سازی اعلام کرده بود .
وی گفته بود که تمام کشورها مسئول تضمین امنیت تاسیسات هسته ای ایران و ممانعت از دستیابی ایران به قدرت تسلیحات هسته ای هستند.
این در حالی است که اتحادیه اروپا در نشست اخیر خود در سطح وزیران امور خارجه در بروکسل خواستار توقف تمام فعالیت های هسته ای ایران شد .