آفتابنیوز : 
او سپس روز جمعه در آنکارا با محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفتوگو می کند و یک روز بعد عازم تهران می شود تا با منوچهر متکی همتای ایرانی خود به مذاکرات هسته ای بپردازد.
به گزارش
روزنامه حریت چاپ ترکیه، سفر عبدالله گل به ایران که برای شرکت در اجلاس همسایگان عراق صورت می گیرد، و گفتگوهای هسته ای او با مقام های ایران دیگر اهداف این اجلاس را تحت الشعاع قرار می دهد.
به نوشته این روزنامه،گل همچنین نتایج سفرش به واشنگتن و دیدارهایش با کاندولیزا رایس و استفان هادلی، مشاور امنیت ملی این کشور و پیام آنها را به مقامات ایران منتقل می کند.
محمد البرادعی نیز به دعوت وزیر انرژی ترکیه روز جمعه به آنکارا می رود تا در مورد پایگاه های انرژی هسته ای این کشور با مقام های ترکیه دیدار و گفتوگو کند. او پس از دیدار با عبدالله گل و رجب طیب اردوغان،نخست وزیر ترکیه در کنفرانسی در زمینه انرژی هسته ای سخنرانی خواهد کرد.
روزنامه ترکیش پرس نیز در گزارشی از دیدار عبدالله گل و رایس در واشنگتن، با اشاره به توافق و نقاط مشترک استراتژیک دو کشور، اعلام کرد گل و رایس در مورد مساله هسته ای ایران، مساله عراق، سازمان چریک های کرد (پ ک ک) و بحران خاورمیانه به گفتوگو و تبادل نظر پرداخته اند. همچنین همکاری های در مورد انرژی و خط لوله نفت، باکو، تفلیس، جیهان که به زودی به بهره برداری می رسد از دیگر مسائل مورد بحث آنها بوده است.
آنها یادداشت تفاهم هایی استراتژیک نیز امضا کردند،گل در توضیح انگیزه امضای این یاداشت تفاهم ها گفت: این اقدام بیانگر ارزش های مشترک دو کشور در زمینه هایی مانند دموکراسی، حقوق بشر، اقتصاد بازار آزاد و همکاری های دو جانبه است. وی افزود با ثبت این مسائل به صورت یادداشت تفاهم،می توان از آنها به عنوان مرجع استناد کرد.
کاندولیزا رایس نیز از نقش ترکیه در منطقه به ویژه در مورد مساله هسته ای ایران و بحران خاورمیانه تشکر کرده و از تلاش های گل برای گسترش دموکراسی در منطقه قدردانی کرد.
رایس در حضور عبدالله گل گفت که ایران باید به خواست های جامعه جهانی توجه کند و نشان دهد که در این مساله صداقت دارد.
وی همچنین مدعی شد اگر ایران واقعا می خواهد به بن بست اتمی خود پایان دهد نباید مذاکرات را تعویق بیندازد. او تأکید کرد ما می خواهیم بدانیم آیا راه مذاکره باز است یا نه.
همان طور که پیش از این
روزنامه زمان چاپ ترکیه نیز در تحلیلی نوشته بود، از آنجا که ایران مانند پلی ارتباطی میان ترکیه و آسیای مرکزی است، مقام های دولت ترکیه شدیدا با مقابله با مساله هسته ای ایران از طریق استفاده از زور یا تحریم مخالفند و تلاش های خود را برای حل دیپلماتیک این مساله شدت بخشیده اند.
ترکیه تمایل دارد در حال مساله اتمی ایران و در گامی فراتر میان ایران و آمریکا میانجیگری کند. گفته می شود در سفر خردادماه محمود احمدی نژاد به جمهوری آذربایجان برای شرکت در اجلاس رهبران سازمان همکاری های اقتصادی (اکو)نخست وزیر ترکیه نیز که در باکو حضور داشت پیام هایی شفاهی از سوی کاخ سفید را به محمود احمدی نژاد در میان گذاشته است.
محمود احمدی نژاد و رجب طیب اردوغان چند روز پس از آن دیدار در جزیره بالی اندونزی و در حاشیه اجلاس رهبران گروه «دی 8» نیز با هم مقامات کردند. با این همه به نظر می رسد که وزیر خارجه ترکیه در راه میانجیگری دست به اقدام هایی نیز زده است. سفر اخیر وی به تهران و سپس به واشنگتن و سفر مجدد به تهران شاید گامی عملی در میانجیگری ترکیه در مناسبات ایران،آمریکا باشد.