آفتابنیوز : 
آفتاب - رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: تا زمانی كه نقدینگی بالا و سودهای كلان ناشی از متعادل نبودن بازار، سوداگریهای غیرمولد را تشویق كند به رشد مناسب در زمینه تجارت الكترونیك دست نخواهیم یافت چرا كه وقتی بازگشتهای سرمایه چشمگیر عاید بازرگان میشود انگیزه استفاده از تجارت الكترونیكی و تطبیق با این شرایط كاهش مییابد.
محمد نهاوندیان در همایش تجارت الكترونیكی از اینكه شاخص ضریب نفوذ اینترنت در ایران و نیز استفاده بنگاههای اقتصادی از تجارت الكترونیكی ناچیز است انتقاد كرد و خواستار تلاش بیشتر بخش خصوصی و نیز دولت برای اصلاح آن شد.
وی با بیان اینكه ضریب نفوذ اینترنت در كشورمان در سال 2005 حدود 1/10 درصد بوده است افزود: بر اساس اطلاعات منتشر شده كشورمان در رتبه 105 در شاخص فرصت دیجیتالی قرار داشته كه در شاخص گروه زیرساخت و بهرهبرداری پیشنهاد شده از سوی WFIF نمره بسیار هشداردهندهای داشته است و در حالی كه در این فاصله كشور تركیه رتبه یك جهانی را به خود اختصاص داده و مراكش 36 پله صعود را تجربه كرده اما كشورمان در وضعیت خوبی قرار نگرفته است.
نهاوندیان گفت: براساس آمار ضریب نفوذ اینترنتی در سال 2005 در مالزی 44 درصد، هنگ كنگ 50 درصد وكره 69 درصد، بوده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران وضعیت فعلی ضریب نفوذ اینترنت در كشورمان را با توجه به پیشبینی سند چشم انداز برای دستیابی به موقعیت نخست، بسیار تكاندهنده خواند و بر لزوم مشخص شدن بایدها و نیز مولفههای مورد نیاز برای برنده شدن در این مسابقه تاكید كرد.
نهاوندیان همچنین میزان نفوذ اینترنت درسال 2005 در كویت را 1/26 درصد، قطر 9/26 درصد، امارات 1/31 درصد و تركیه 9/29 درصد برشمرد و افزود: طبق آمار سال 2005 كل تجارت B2B حدود 9 هزار و 900 میلیارد دلار بوده است كه در مقایسه با سال 2004، 7/16 درصد رشد نشان میدهد.
وی با بیان اینكه نباید به آمارهایی كه در حال حاضر موجود است دلخوش كنیم چرا كه باید میزان رشد تجارت الكترونیك دركشورمان متناسب با رشد دیگران و نیز سند چشم انداز باشد.
نهاوندیان افزود: با توجه به اینكه فعالیت بسیاری از شركتهای موفق دنیا در فضای اینترنتی انجام میشود معتقدم فراهم شدن فضای كسب و كار اینترنتی یكی از شروط اساسی برای فعالیت بنگاههای اقتصادی محسوب میشود.
رییس اتاق ایران خاطرنشان كرد: كشور ایران یكی از اولین كشورهای امضاكننده تجارت الكترونیكی بوده است و باید بررسی شود كه چرا با وجود اینكه در این اقدامات به عنوان اولینها بودهایم سرعت حركتمان در شش سال گذشته سرعت شایستهای نبوده است.
وی با اشاره به موظف بودن شركتهای دولتی برای گسترش فعالیت تجارت الكترونیكی تاكید كرد: باید آسیب شناسی شود كه چرا شركتهای دولتی موفق به انجام تكلیف خود مربوط به هدایت 50 درصد از فعالیتها به بخش تجارت الكترونیكی نشدهاند.
رییس اتاق بازرگانی همچنین كندی در اجرای سیاستهای تجارت الكترونیكی، پایین بودن ضریب نفوذ اینترنتی و نیز مشكل تامین نبودن ایمنی اطلاعات و تاثیرگذاری علائم منفی حوزه اقتصاد كلان به این بخش را از مهمترین دلایل عمل نشدن به این تكلیف برشمرد.
نهاوندیان همچنین با بیان اینكه ایران در منطقه از بهترین سرمایه نیروی انسانی برخوردار است بر لزوم ساماندهی تجارت الكترونیك در حوزههای مختلف و نیز تقویت فضای مطلوب كسب و كار الكترونیكی در كشور تاكید كرد و گفت: هیچ اقتصادی بدون ایجاد فضای كسب و كار به رشد لازم دست نیافته بنابراین معتقدم كه اگر خواهان رشد در زمینه آی سی تی هستیم باید مجموعه قوانین ما در فضای اصل 44 بازتاب فراهم شدن فضایی كسب و كار لازم باشد تا بتوانیم عقب ماندگیها را جبران كنیم.