کد خبر: ۸۷۴۶۹
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۳
بررسی آمار بانک مرکزی درباره 9 ماهه سال 88 نسبت به مدت مشابه سال قبل مشخص کرد

کاهش 70 درصدی سود و درآمد بانک‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: برابر نماگرهای بانک مرکزی سود و درآمد سال‌های آتی کسب شده توسط بانک‌های کشور (اعم از دولتی و خصوصی و موسسات اعتباری و مالی) از محل وام‌های پرداخت شده به بخش غیردولتی با افت 25.2 هزار میلیارد ریالی از 36.8 هزار میلیارد ریال طی 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 به 11 هزار میلیارد ریال در 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 کاهش یافته و با رشد منفی 70 درصدی روبه رو بوده است.

سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌ها که مبنایی برای نشان دادن وضعیت مالی بانک‌های کشور بوده و نشان دهنده وضعیت کلی و فرآیند حرکتی بانک‌ها است طی سال‌های 83، 84، 85 و 86 به ترتیب برابر با 22.8، 30.8، 39.4 و 35.7 هزار میلیارد ریال بوده است که می‌توان این ارقام را مبنایی برای محاسبه میزان سوددهی موردنیاز بانک‌های کشور جهت تداوم فعالیت‌های این بخش اقتصادی و مالی کشور دانست.

سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور از محل وام‌های پرداختی به بخش‌های غیردولتی طی چهارسال 83 تا 86 به طور متوسط رقمی بالغ بر 2/32 هزار میلیارد ریال بوده است.

برابر آمار اعلامی بانک مرکزی در 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور از محل وام‌های پرداختی به بخش غیردولتی برابر با 36.8 هزار میلیارد ریال بوده که این سود از متوسط سالانه سود اکتسابی 32.2 هزار میلیارد ریالی در دوره چهارساله 83 تا 86 نیز بیشتر بوده است و نشان از حرکت روبه جلو و قدرت گرفتن بانک‌های کشور در اعطای تسهیلات بانکی به بخش‌های غیردولتی، اعم از صنعتی و غیرصنعتی است که در نهایت منجر به افزایش سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور شده است.

پس از این دوره طلایی برای بانک‌های کشور، برابر آمار اعلامی بانک مرکزی، سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور که در 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 به رقمی بالغ بر 36.8 هزار میلیارد ریال رسیده بود به یکباره با کاهش زیاد روبه رو شد و به شکلی به حرکت خود ادامه داد که سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور در بخش غیردولتی در 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 با 25.2 هزار میلیارد ریال کاهش نسبت به 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 به 11 هزار میلیارد ریال تنزل کرد؛ رقمی که نشان دهنده کاهش 70 درصدی در سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور در 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 نسبت به 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 است.

از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش سود و درآمد سال‌های آتی بانک‌های کشور را می توان افت شدید تسهیلات و وام‌های پرداختی شبکه بانکی کشور در 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 نسبت به 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 دانست که نتیجه سیاست‌های انقباضی سیستم بانکی بوده است.تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور طی 9 ماهه منتهی به آذرماه 86 بالغ بر 264.8 هزار میلیارد ریال بوده که طی دوره 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 به رقم 87 هزار میلیارد ریال کاهش یافته که از این میزان 54.7 هزار میلیارد ریال از تسهیلات پرداختی توسط بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری صورت گرفته و بانک‌های دولتی کشور تنها 32.4 هزار میلیارد ریال از 87 هزار میلیارد ریال وام‌های پرداختی به بخش غیردولتی را پرداخت کرده اند که 37 درصد از کل تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در 9 ماهه مورد بررسی را در بر می‌گیرد.

در واقع طی این دوره وام‌های پرداختی توسط بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری 1.7 برابر بانک‌های تجاری و تخصصی دولتی بوده است که تاقبل از این و طی سال‌های 1383 تا پایان سال 1386 سهم متوسط 80 درصدی را در تسهیلات و وام‌های پرداختی به بخش غیردولتی داشته اند و این سهم به یکباره در 9 ماهه منتهی به آذرماه 87 با یک افت 43 درصدی به 37 درصد از حجم کل تسهیلات پرداختی کاهش یافته است.

در واقع عملاً بانک‌های دولتی در این دوره متوقف شده‌اند. تسهیلات پرداختی توسط بانک‌های تجاری دولتی طی سال‌های 83 تا 86 به ترتیب برابر است با 98.8، 116.3، 200.2 و 256.2 هزار میلیارد ریال که در سال 86 نسبت به سال 83 دارای رشد 159 درصدی بوده است.

تسهیلات پرداختی توسط بانک‌های تخصصی دولتی در سال‌های 1383 تا 1386 به ترتیب برابر است با 25.2، 48.7، 58.9 و 51.7 هزار میلیارد ریال که در پایان سال 86 نسبت به پایان سال 83 دارای رشد 105 درصدی بوده است.

تسهیلات پرداختی توسط بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری در سال‌های 1383 تا 1386 به ترتیب برابر است با 24.1، 43.8، 62.4 و 93.8 هزار میلیارد ریال که در پایان سال 86 نسبت به پایان سال 83 دارای رشد 289 درصدی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۵
0
0
اینها همش از برکت دولت نهم است .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین