آفتابنیوز :
آفتاب: دبیرکل، اعضای شورای مرکزی و کمیته سیاسی سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) با مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی و کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دیدار کردند.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، در ابتدای این دیدار احمد زیدآبادی دبیرکل سازمان دانش آموختگان ضمن تشریح مواضع و سیاستهای سازمان متبوعاش در مواجهه با دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «همانطور که در بیانیه سازمان و سایر موضعگیریها اعضا از ماهها پیش اعلام شده بود، در این دوره سازمان با طرح کاندیداتوری آقای عبدالله نوری وارد جریانات مربوط به انتخابات شد و تلاش کرد تا طرحی را که تصور می کرد میتواند سرمنشا تغییراتی اساسی به نفع دموکراسی و حقوق بشر در جامعه باشد را از طریق اجماع نیروهای منتقد بر روی کاندیداتوری آقای نوری پیگیری کند».
وی با اشاره به منتفی شدن کاندیداتوری عبدالله نوری افزود: «به دلیل حجم انبوه انتقادات از عملکرد دولت نهم و بیم آسیب جدی به منافع ملی در صورت تداوم وضع موجود در این دوره از انتخابات تلاش خواهیم کرد تا به هر نحو ممکن زمینه تغییر در قوه مجریه فراهم شود گرچه این تغییر را لازم اما ناکافی میدانیم».
زیدآبادی ادامه داد: «در شرایط فعلی همانگونه که پیش از این اعلام کردیم در حال بررسی مواضع دو کاندیدای موجود در صحنه هستیم و در واقع این دیدار نیز در همین راستا برنامه ریزی شد تا بتوانیم با طرح مطالبات و پرسشهایمان در مورد استراتژی اجرایی شما برای تحقق برنامههای اعلام شده اطلاعات دقیقتری بدست آوریم».
در این دیدار دبیرکل سازمان ادوار تحکیم وحدت با بیان اینکه "به نظر میرسد جنابعالی تلاش میکنید توجه جدیتری به شعارهای اصلاح طلبی داشته باشید و جناب آقای موسوی سعی می کنند توازنی را میان طیفهایی از دو جناح برقرار کنند" گفت: «با این حال برای اتخاذ موضع سازمان در حمایت از هر کدام از کاندیداها در حد توان و پایگاهی که داریم پرسشهایی را آماده کردهایم که سعی خواهیم کرد در عرصه عمومی نیز آن را منعکس کنیم».
زیدآبادی خطاب به مهدی کروبی گفت: «شما تاکنون استراتژی تعامل را به عنوان راهکار تحقق برنامههای خود برشمردهاید البته ما این تجربه را در هشت سال اصلاحات هم داشتیم که آقای خاتمی در برخی موارد قصد داشت نظرات متفاوت خود را با تعامل به پیش ببرد اما نتیجه این تعامل همواره به سوی رقیباش بود. بر این اساس اولین سوال ما این است که آیا جنس تعامل شما نیز از همین گونه است یا می توان به نتایج دیگری امید داشت»؟
دبیرکل سازمان دانش آموختگان ایران با اشاره به اینکه "شعارها و برنامه هایی که از سوی ستاد شما منتشر شده است مثبت و امیدوار کننده است اما بایستی نحوه اجرای آنها نیز مشخص شود" این سوال را مطرح کرد که: «سلامت انتخابات یکی از مسایل مهم است که متاسفانه مورد تردید است، برای این مساله چه تدبیری دارید»؟
زیدآبادی همچنین پرسید: «نحوه تعامل شما با مجلس هشتم که بافت مشخصی دارد به ویژه در جریان معرفی وزراء چیست؟ و نقش نهادهای بالاتر در میانجیگری میان اختلافات احتمالی شما با مجلس به چه صورت خواهد بود»؟
در ادامه این دیدار عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران نیز در اظهاراتی ضمن اشاره به مطالبات جامعه مدنی و جنبشهای مختلف اجتماعی گفت: «سیاست سازمان دانش آموختگان به عنوان نهادی که برای دموکراسی و ارزشهای حقوق بشری میکوشد در این انتخابات معطوف به فعال سازی عرصه عمومی با طرح مطالبات و خواستههای قشرها و طیفهای فعال در جامعه مدنی بوده است».
وی افزود: «مشارکت موثر و فعالانه در فرایند تصمیم گیریها و سیاستگذاری جریانات فعال در انتخابات به نفع دموکراسی یکی از رویکردهای ما بوده و بر این اساس اصلاح شیوه های نا کارآمد اصلاحات تجربه شده با بازخوانی تجربه دوران ۸ ساله اصلاح طلبی را امری لازم و ثمر بخش میدانیم».
مومنی ادامه داد: «خوشبختانه شعارهایی که جنابعالی به ویژه در بیانیه هایی که در خصوص “احیاء برنامه ریزی” و “توزیع درآمدهای نفتی” و “حقوق شهروندی” مطرح کردهاید تا حدود زیادی نشانگر توجه به مطالبات جامعه امروز ایران است که از طریق پی گیری چنین طرحهایی می توان گامی به سوی تحقق دموکراسی و حقوق بشر برداشت».
سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران با اشاره به پی گیریها کروبی در مورد موارد نقض حقوق بشر افزود: «این نوع عملکرد بدون خط قرمز چهره مثبتی را از شما به جامعه نشان داده است و این امید را می توان داشت که در صورت پیروزی شما در انتخابات این موضوع در قوه مجریه نهادینه شود».
رییس شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان با بیان اینکه در حال حاضر از نقاط مثبت شما همکاری چهرههای خوشنام، تحلیلگر، مدیر و دارای برنامه برای اداره کشور است که این امتیازیاست که شما نسبت به سایر کاندیداها از آن برخوردارید گفت: «بیانیههای صادر شده از سوی شما و موضع گیریهایتان قابل تقدیر و لازم است اما کافی نیست و باید در کنار این مسائل مهم برنامههای جدی و خواستهای پایه ای دیگر نظیر تنظیم لایحه برابر سازی حقوق زن و مرد و تلاش جدی برای عملی کردن آن و موضع گیری در خصوص سیاست خارجی و چگونگی مواجهه با مشکلات پیش رو در زمینه دیپلماسی هستهای نیز اضافه گردد».
عبدالله مومنی با برشمردن چالشهای پیش روی ریس جمهور آینده افزود: «این پرسش مطرح است که در موضوع سیاست خارجی در شرایطی که پرونده هستهای به نقطهای برسد که انتخاب میان تعلیق و تحریمهای بیشتر باشد موضع شما چیست؟ واز همه مهمتر سوال اساسی ما این هست که تا چه حدی می توان به اراده ی شما در جهت پیشبرد برنامه های طرح شده در انتخابات مطمئن بود و امید داشت، آیا شما خودتان را آنقدر مومن به این شعارها میدانید که در جهت تحقق شان حاضر به مقاومت و جدیت باشید»؟
مومنی گفت: «فرصت انتخابات باید از جهت طرح مطالبات و آرمانها مورد توجه قرار گیرد و ما از شما به عنوان یکی از کاندیداهای احراز پست ریاست جمهوری میخواهیم که نسبت به طرح خواستهای سیاسی و حقوق بشری احزاب منتقد، جنبش زنان، جنبش دانشجویی و سایر نیروهای تحول خواه هرچه بیشتر تاکید داشته باشید».
همچنین حسن اسدی زیدآبادی دبیر کمیته حقوق بشر سازمان دانشآموختگان ایران با اشاره به مثبت بودن بیانیه حقوق شهروندی کروبی گفت: «گرچه مساله حقوق بشر از حساسیت بسیاری برخوردار است اما به نظر میرسد یک رییس جمهور اصلاح طلب بتواند در چارچوب قوه مجریه گامهای موثری را برای ارتقای وضعیت حقوق بشر در ایران بردارد».
در ادامه این دیدار حجت الاسلام مهدی کروبی ضمن اشاره به مشارکت سازمان دانش آموختگان در این دوره از انتخابات گفت: «این مساله قابل تقدیر است و به نظر میرسد در این دوره از انتخابات با توجه به اینکه کشور و نظام با خطرات جدی روبرو هستند نمیتوان از کنار انتخابات به سادگی گذشت و بیتفاوت بود».
وی با اشاره به تجربه دوره اصلاحات پس از پیروزی دوم خرداد گفت: «امروز ما در شرایطی هستیم که آرزوی تحقق اقبالی مانند دوم خرداد ۷۶ را به جریان اصلاح طلب و به اصطلاح چپ داریم متاسفانه در مدیریت اصلاحات دچار نقص بودیم و نتوانستیم به خوبی این جریان عظیم را مدیریت کنیم».
رییس مجلس ششم افزود: «در دوره اصلاحات همه صحبت من با نیروهای اصلاح طلب این بود که حرفی را بزنیم که توانایی انجام آن را داریم نه اینکه ادعایی بکنیم و در عمل در انجام آن ناتوان بمانیم که این خود باعث پیشروی رقیب میشود».
حجت الاسلام کروبی با اشاره به نگرانیها در مورد سلامت انتخابات و دفاع از رای خود گفت: «در این خصوص پیگیریهای شده و با توجه به فرمایشات رهبری مبنی بر برگزاری انتخاباتی سالم انتظار داریم که مسولان امر در خصوص رای مردم وصیانت از آن اطمینان ایجاد کنند ضمن آنکه با توکل بر خدا در حال ایجاد سازوکاری در سراسر کشور هستم تا بتوانم از رای خود دفاع کنم و امید جدی دارم که در این راه موفق خواهم شد».
کروبی افزود: «البته با توجه به مسایلی که در دوره قبل در انتخابات ریاست جمهوری بوجود آمد این نگرانی را بجا و قابل پیگیری میدانم در این دوره جای امیدواری برای سلامت انتخابات هست، در دوره قبل پیگیریهایی صورت میگرفت اما بدلیل اینکه برگزار کننده دولت اصلاحات بود از این جهت دستم از اعتراض جدی کوتاه بود چون در نهایت هر جایی اعتراض میکردم میگفتند که دوستان شما در دولت اصلاحات معتقدند که انتخابات سالم برگزار شده اما در این دوره بدلیل همسویی برگزار کنندگان انتخابات انتظار مسولیت و پاسخگویی وجود دارد و ما نیز بدون هیچ گونه محدودیتی در صورت مشاهده کوچکترین تخلفی از حق مردم و حق خودمان کوتاه نخواهیم آمد. پیش از جریان رای گیری نیز این کار را شروع کردهام و همانطور که دیدید هرجا احساس کردم تخلفی صورت گرفته است با نامهنگاری، مصاحبه و تذکر جلوی آن را گرفتهام».
مهدی کروبی با اشاره به پرسشهای مطرح شده گفت: «البته پاسخ به پرسشهای مطرح شده حتما ارائه خواهد شد، اما من شیوه تعامل با سایر قوا را جزء برنامههایم می دانم، شما دیدید که جریانی قصد داشت مانع سخنرانی ما در دانشگاهها شود اما برخورد من با این قضیه منجر به این شد که هم اکنون در هر سفری به دانشگاهها میروم و خوشبختانه تاکنون اجتماعات پرشور و کم نظیری نیز در دانشگاهها برپا شده است».
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین با تشریح برخی رویدادهای سیاسی در جریان اصلاحات گفت: «مسایل آنگونه که در برخی موارد به بنبست رسید میتواند نباشد و با توجه به برخی حساسیتها می توان امور را به پیش برد».
کروبی با اشاره به سابقه حضورش در چند دوره مجلس گفت: «ارتباطات زیادی با بسیاری از نمایندگان دارم و در معرفی کابینه با تعامل و در نظر گرفتن برخی حساسیتها در کنار استفاده از چهرههای کارآمد و متخصص انشاالله با مشکلی مواجه نخواهیم شد».
حجت الاسلام کروبی با اشاره موضوع سیاست خارجی و بحرانهای پیشرو گفت: «در زمان ریاست مجلس ششم ارتباطات خوبی با سایر کشورها به ویژه اروپاییها برقرار شد و از این نظر بنده برای دنیا ناشناخته نیستم، تصور من این است که بسیاری از مشکلات ناشی از اظهارات تند و افراطی رییس جمهور فعلی است که در این زمینه سیاست من برمبنای تنشزدایی خواهد بود».
کاندیدای اصلاح طلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی در مورد واکنشاش به موانع پیش رو در راه تحقق برنامههایش گفت: «قصد دارم تا تمام تلاش خود را در این زمینه انجام دهم با این وجود اگر به مانعی برخورد کنم مشکلات خود را با مردم در میان خواهم گذاشت».