کد خبر: ۱۰۵۰۱۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۴

قنبری: مجلس نقش نظارتی خود را به نقش نظاره‌گر بودن امور تبدیل كرده است

دولت كارآمد، دولتی است كه قوانین موجود كشور را به نحو احسن اجرا كند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو فراكسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی اختلافات موجود بین دولت و مجلس، دلیل آن را غفلت مجلس از ایفای نقش نظارتی‌اش عنوان كرد و گفت كه مجلس می‌تواند با استفاده از ابزارهای نظارتی،اختلافات را فیصله دهد.

داریوش قنبری اظهار كرد: این‌كه عده‌ای می‌گویند اختلافات موجود ریشه در مسائل سیاسی دارد، به نظر می‌رسد قدری ساده‌اندیشی است كه بخواهیم این اختلافات را در حد اختلافات سیاسی كمرنگ كنیم؛ چرا كه اگر این‌طور بود این مشكلات می‌بایست تنها به مجلس هشتم مربوط می‌شد؛ در حالی كه در زمان مجلس هفتم هم چنین مسائلی وجود داشته است.

وی ادامه داد: قانون اساسی كه میثاق ملی ماست وظایف قوای مختلف را مشخص كرده و در همین قانون رییس‌جمهور مكلف به اجرای قانون شده است، اما می‌بینیم كه متاسفانه به این مسأله بی‌توجهی می‌شود تا جایی كه موافقان و حامیان دولت هم به این موضوع اذعان دارند.

نماینده‌ی مردم ایلام در خانه ملت، انحراف در شناخت جایگاه دولت و مجلس را منشأ اخلال در روابط دولت و مجلس خواند و افزود: راه تعامل دولت و مجلس هم باید بر اساس قانون باشد. قانون مشخص كرده كه مجلس تصمیم‌گیر و قانون‌گذار و دولت هم مجری قانون است. لذا دولت كارآمد و توانا دولتی است كه قوانین موجود كشور را به نحو احسن اجرا كند و به تصمیمات مجلس گردن نهد. ممكن است قوانین خوبی در مجلس تصویب شود، اما وقتی اجرا نشوند منشأ تاثیر در كشور هم نخواهند بود.

این عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر لزوم تقویت نقش نظارتی مجلس، خاطرنشان كرد:‌ وظیفه‌ی مجلس قانون‌گذاری است، اما قانون یک وظیفه‌ی نظارتی را هم به مجلس محول كرده، یعنی مجلس توان این را دارد كه در راستای اجرای قوانین، از ابزارهای نظارتی از جمله تذكر، سوال و استیضاح كه به صورت پله پله تعریف شده استفاده كند.

قنبری ادامه داد: متاسفانه مجلس قدری از نقش نظارتی خود غافل شده و همین غفلت باعث افزایش بی‌توجهی به قوانین و مصوبات مجلس شده است؛ در حالی كه اگر مجلس به خوبی به وظایفش عمل می‌كرد و از ابزارهای نظارتی به شكل دقیق استفاده می‌كرد به نظر من قوانین مجلس این‌طور نادیده گرفته نمی‌شد. در حقیقت مجلس نقش نظارتی خود را به نقش نظاره‌گر بودن امور تبدیل كرده؛ یعنی قانون‌شكنی‌ها و بی‌توجهی‌ها به قانون را مشاهده كرده، اما اقدام خاصی در این رابطه انجام نداده است و این باعث ادامه‌ی بی‌توجهی‌ها به قانون شده است.

سخنگوی فراكسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی هم‌چنین خاطرنشان كرد: اكنون هم من فكر می‌كنم كلید حل این اختلافات به دست مجلس است و مجلس با استفاده‌ی به‌موقع از ابزارهای نظارتی می‌تواند دولت را وادار به اجرای قانون كند و جلوی بی‌توجهی‌ها به اجرای قوانین را بگیرد؛ چرا كه نظام ما نظامی پارلمانی است كه مجلس بیشترین قدرت را نسبت به قوه‌ی مجریه دارد و می‌تواند آن را وادار كند كه در راستای اجرای قوانین قدم بردارد.

قنبری در پایان گفت: متاسفانه گاهی اوقات برخی نمایندگان به بهانه‌ی این‌كه به لحاظ فكری همسو با دولت هستند، در این مسائل تسامح می‌كنند، اما اگر مجلس به خوبی به وظایف خود عمل كند و نمایندگان از اختیاراتشان به نحو احسن استفاده كنند، دولت هم وادار به اجرای قانون می‌شود و روابط منطقی مبتنی بر قانون بین دولت و مجلس شكل می‌گیرد. بنابراین تا حد زیادی این مجلس است كه باید وارد عمل شود و براساس راهكار قانونی اختلافات را فیصله دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین