صفدر کشاورز با اشاره به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در پاسخ به سوالی مبنی بر برآورد اولیه میزان املاک فاقد سند و گمانه زنی درباره وجود ۳۰ میلیون سند عادی، افزود: تا زمانی که همه املاک را سند دار نکنیم؛ نمیتوانیم بگوییم که چه تعداد ملک قولنامهای در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰، اظهار کرد: از تیر سال ۱۳۹۱ تاکنون در این سامانه چهار میلیون تقاضا برای صدور سند وجود دارد و اگر ۳۰ میلیون سند عادی دست مردم باشد در این سامانه هم تعداد متقاضیان باید بیشتر میشد.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: مالکی که ملک او در دفتر املاک به ثبت نرسیده باشد از نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متقاضی محسوب میشود و تکلیف این است که برای ملک خود سند بگیرد.
کشاورز با اشاره به تدوین آییننامه ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، افزود: سامانه ساماندهی اسناد غیررسمی در اردیبهشت امسال با ابلاغ ریاست قوه قضاییه برای بهره برداری مردم راهاندازی میشود و مالکین باید برای تعیین تکلیف وضعیت ملک خود به سامانه مراجعه کنند.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره وضعیت پروندههای املاک ثبت شده موجود در بایگانی شده به تفکیک استانها، گفت: از مجموع ۳۴ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۲۹۲ پرونده املاک ثبت شده، استان تهران با هفت میلیون و ۶۴ هزار و ۲۷۱ پرونده بیشترین میزان املاک ثبت شده را دارد همچنین استان اصفهان با ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۸۱۶ پرونده و خراسان رضوی با ۲ میلیون و ۳۸۶ هزا رو ۸۳۷ پرونده در مرتبههای بعدی قرار دارد.
وی افزود: استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و ایلام نیز کمترین میزان پروندههای املاک ثبت شده موجود در بایگانی رادارند.
کشاورز اضافه کرد: میزان پروندههای جاری املاک در استانهای اصفهان، خراسان رضوی و یزد بیشترین و استانهای بوشهر، کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری کمترین میزان پروندههای املاک جاری موجود در بایگانی را دارد.
جزئیات پروندههای املاک ثبت شده موجود در بایگانی و پروندههای جاری املاک به تفکیک استانها را اینجا بخوانید.