افراد شاغل که بخش قابل توجهی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل میدهند، یک سوم و یا حتی نصف روز خود را در محیط کار میگذرانند و حداقل یک میان وعده خود را در محیط کار میل میکنند، اما این گروه برای حفظ سلامت خود به تغذیه مناسب نیاز دارند
وزن و چاقی از نتایج زندگی ساکن و نشستن پشت میز در محیطهای کار است، ضروری است تغذیه در محیطهای کار، متناسب با تحرک فرد و از تعادل و تنوع کافی برخوردار باشد.
مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر و نانهای سفید در محیط کار، منجر به بالا رفتن قند خون در کوتاه مدت میشود و این امر ترشح انسولین و در نتیجه ورود گلوکز به داخل سلول را به همراه دارد، در نهایت کاهش قند خون و آسیبهای ناشی از آن مانند خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری ایجاد میشود که با تغییرات کمی از جمله کاهش مصرف قند و کافئین مصرفی در محیط کار، میتوان به حفظ تعادل قند خون و افزایش دریافت مواد مغذی کمک کرد.
مصرف غذاهایی که با حبوبات تهیه شده مانند عدسی و خوراک لوبیا همراه نان منبع خوب پروتئین است، وجود فیبر در این خوراکیها به سلامت بدن کمک میکنند و با توجه به اینکه تداوم کار نشسته و بدون تحرک، میتواند موجب اختلال در کار کرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، برای پیشگیری از این مشکل نان سنگک و یا نان جو را جایگزین نان تهیه شده از آرد سفید مانند نان لواش کنیم
مصرف میوه علاوه بر تامین ویتامینهای موردنیاز، در کاهش فشارهای روانی و کاری سودمند است.
با پیروی از یک الگوی غذایی سالم در محیط کار میتوان از ابتلا به اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت پیشگیری کرد و با بهبود عملکرد و افزایش بازده کاری، زمینه ارتقای کاری خود را در محیط کار فراهم آورد.